maanantai 27. heinäkuuta 2015

Animecon 2015: Mjaah

Hei!

Olin valmis kirjoittamaan Acon raportin heti conin jälkeisellä viikolla, mutta jotain tapahtui ja sitten se jäi ja jäi ja jäi. Ja nyt olen tässä, päivittämässä koska muita uusia päivityksi ei voi laittaa ellei Animecon ole poissa jaloista ja poissa mielestä.

Animeconista jäi kokonaisuudessaan sellainen 'ihan jees'-fiilis, joka varmasti vaikutti myös tämän merkinnn kirjoittamisen viivästymiseen. Mutta asiaan, kyllä siellä asioitakin tapahtui!

Itse sain perjantain vapaaksi töistä ja saavuin lapsuudenkotiini etsimään Justinin romppeita. Tavallisesta poiketen minä ja pikkuveljeni saimme autokyydin Kuopioon vanhemmiltani, jotka olivat jo muutenkin menossa Jyväskylään ja halusivat muuttaa tämän pieneksi perhelomaksi. Autoon vaan (monta kassia, koska Justin vie ihan sairaasti tilaa) ja matkaan. Itse saavuimme yöpaikalle muuta Oulun poppooa ennen ja nautimme Kuopion kesästä.

Vau, aurinko yrittää paistaa!
Lauantain päivän Justinin osia etsittiin ja korjailtiin ja puhdistettiin viimeiset kaksi iltaa oikein urakalla. Mikään ei onneksi hajonnut conissa. Yksi asia on kuitenkin hävinnyt ihan kokonaan: hattu. Minulla ei ole mitään ymmärrystä siitä, mihin se on voinut mennä. Kävin läpi kaikki mahdolliset laatikot, kaikkien asujen hihat yms. mutta eipä sitä löytynyt. Lopulta olin koko asun kanssa vaan, että fuck it se näyttää muutenkin jo ihan hirveältä. Ja on minulla sen verran pokkaa, että voin yhden päivän olla neljä vuotta vanhassa asussa, josta puuttuu osia ja joka muutenkin hajoilee käsiin. Näin siis tein. Hiuksetkin olivat hirveät, olivat naamalla noin koko ajan. Wiuu  \(--)/

Kiinnostus peruukin korjaamiseen 0% feat Teppo
Lauantaista iso osa meni erinäiissä ohjelmissa. Kävimme avajaisissa, koska Bluffin tanssiesitys ja Doug Walker ja no... yleinen avajais-meininki. Oli kivat avajaiset, ei läpisty liian pitkään ja sai infoa vähän kaikesta... kuten Cosplay-kisaamisen 101-luennosta! Seuraavaksi siis katsastimme sen. Söin samalla paikalle roudaamani salaatin... anteeksi mahdollista rouskutusta, mikä yleisöstä kuului.
Luento oli kiva! Vaikka asia oli monilta osin tuttua jos ei itseni kokemana niin kavereiden suusta, niin oli hauska nähdä nämä asiat järjestettyinä selkeästi eri kategorioihin. Näin niitä osaakin miettiä ja arvioida ihan eri tavoin kuin 'hmm gaalassa oli tämä formaatti vuonna nakki oliko se parempi kuin traconin formaatti samana vuonna?'. Plus tulihan siellä jotain uuttakin tietoa, wohoo OwO

Myöhemmin menimme seuraamaan kunniavieras Doug Wakerin ohjelmaa erinäisistä elokuvista (Movies Everyone Disagrees With You On). Itse herra on hyvin karismaattinen ja osaa kyllä viihdyttää yleisöä. Sitten taas kun tavalliset tallaajat päästetään puhumaan niin helposti tulee liirumlaarumia, mutta onneksi Doug veti yleensä pelin poikki aika nopeasti, jotta päästäisiin seuraavaan. Olisin myös mielelläni kuullut vielä radikaalimpia mielipiteitä (no se sithin kostosta tykkääminen oli kyl aika paha jo) ja muitakin selityksiä huonoista elokuvista pitämiselle kuin 'no siinä on robotteja/dinosauruksia/taistelua', mutta en sitten tiedä onko niitä? Haha (゜▽゜;) 

Väliin kuva minusta ja Rorunesta. Kuvasi: Kide
Tähän väliin totean pettymykseni olleen suuri, kun näin taidekujalla Welcome to night vale printtejä/kortteja myynnissä. Sarjan tekijät tekevät sitä ilmaiseksi ja ovat pyytäneet, että fanit eivät myisi mitään ns. massatuotettua arttia (koskee esim useaan kertaan printattuja asioita, ei yksittäisiä commissioneita) sarjasta. Ettäpä tämmöistä. ( ̄へ ̄)

Ja takaisin ohjelmiin. Vuorossa oli Cosplay-kisa. Uusi jaottelu oli mukavan virkistävä vaikka (kuten jo monesta paikkaa olemme saaneet lukea) vaatii vielä hiomista. Juontaja ei myöskään vetänyt ja tukenut kisaajaa jotenkin yhtään, puhui vaan pitkään hahmoista, mutta ei antanut yhtään merkkiä tai 'kiitos' sanaa sitten, kun kisaajan olisi ollut hyvä poistua lavalta. Monet kisaajista selvästi jännittivät, joten tuki juonnon puolelta olisi ollut hyvä asia. Lavalla kun menee helposti ajantaju sekaisin ja ei tiedä, onko seissyt x-merkin päällä kaksi vai kaksikymmentä sekuntia. Plus se juonnon puolesta tuleva pitkä läpinä oli osan kohdalla kyllä ihan liian pitkä. Helmi-sarja oli loistava idea.

Hei näytän typerältä
Illasta tuli kylmä

Illasta tapahtui vähän kuvaamista ja ruokailua. Ja seuraavaan päivään valmistautumista. Yöpaikkamme oleskelutiloissa oli myös pari vanhaa ukkoa, jotka puhuivat myöhään yöhön. Armas veljenikin saapui yöllä iltabileistä. Ja illalla televisiosta tuli Batman ja Robin! Hektistä.

Tämäkin piti testata...
Sunnuntaille laitoimme siis Venomania-ryhmämme! Vihdoinkin! Ehkä jossain vaiheessa pääsen toimivan kuvankäsittelyohjelman luokse ja saan jotain kuvia muokattua.

Piu! Vihreät hiukset, sen on pakko olla Gumi!
Laitoimme itsemme lopullisesti valmiiksi musiikkikeskuksen pukuhuoneessa. Itse olin ostanut asua varten uudet itsestään kiinnittyvät rintaliivit (myös kanafileiksi kutsutaan) ja nämä istuivat mekon kanssa paljon aiempia paremmin. Kiitos Seppälä.

Olin muutenkin ihan piukeana Gumista, koska asu on kohtuullisen mukava päällä (vertaa Justiniin) ja tunnen oloni niin hyvin hyvin nätiksi. Siirryimme about heti ulos kuvaamaan, että lopun päivää voisimme olla kohtuullisen rauhassa. Ja oi että kun siellä ulkona oli KYLMÄ. Milloin viimeksi Aniemconissa on muka ollut kylmä??? Ei varmaan ikinä. 

Pukkarissa otettu bitch-selfie feat Rorune

Pingviiniytyminen (vas Rorune, Fukka, Pipa, Sohvi ja mä) Kuvasi: Kide

Oli siellä kyllä kylmä. Ja kuviakaan ei ihan noin vaan otettu, kun oli sen verran iso ryhmä. Vielä jossain on kyl kuvia pakko ottaa.

Sisällä oli onneksi lämmin. Kävimme pelaamassa sitten Twisteriäkin lämpimiksemme (itse putosin ekana kun peppu osui lattiaan : <) Olisin halunnut saada Doug Walkerin nimikirjoituksen, näin 'katsoin videoitasi monta vuotta sitten olet hauska' fanina, mutta jonon nähtyäni totesin, että noup ei tämä ei nyt ollut ihan se mitä odotin. Ja sitten se jäi.

HAUKS
Oma viimeinen ohjelmani oli cosplayn esityskisa, missä oli harmittavan vähän kisaajia. Yleensä Animeconin esityskisassa on ollut paljon esityksiä ja laatu on ollut loistavaa, mutta nyt esityksiä oli vain neljä. Mööh. Voittaja oli kuitenkin myös oma suosikkini. Ja tnassivat Kaito ja Gakupo olivat hyvin söpöt, tanssivat hyvin! Olivat rytmissä toistensa kanssa! Wow! Taustavideo vei tunnelmaa tragikoomiseen suuntaan ja esitys itsessään olisi toiminut paremmin ilman sitä.

Musiikkivideo-kisa olikin ihan uusi kisa ja näin ollen odotukseni sitä kohtaan eivät olleet kovin suuret. En myöskään odottanut, että videoita olisi ollut noin paljon! Osa oli vähän 'öh miksi mitä tapahtuu nyyh' meininkiä ja itseäni hämmensi myös juoniplajastuksien laittaminen tällaisiin. Itse katsoin koska 'iha sama', mutta silti. Hyvä, että asiasta sentään sanottiin etukäteen, toisin kuin yleensä cosplay-kisoissa ilmenevistä juoniplajatuksista. Voittaja ei ollut oma suosikkini, mutta nyt meillä on ainakin uusi kisa-formaatti. Upeaa!

Pyyhälsimme veljeni kanssa pukuhuoneen kautta junaan, jolla matkustimme puoli tuntia Suonenjoelle, josta taas suuntasimme sukuni kesämökille. Oli vähän harvinaisempi lopetus conille siis.

Junassa ei ollut vapaita istumapaikkoja :(
Animeconista jäi vähän semmoisen 'oli kivaa' ja 'oli epämukavaa' välitila. Asiaan saattoi myös vaikuttaa se, että viime Animeconissa oli itsellä niin paljon tekemistä ja monta rautaa tulessa, että se oli omalla tavallaan hauskaa. Oli kisaamista, omaa ohjelmaa, uudet isotöiset asut ja mysteerinen lattiamajoitus. Tänä vuonna oli pliisusti päällä vanhat asut, ei kisaa, ei omaa ohjelmaa, joku perus hostelli, enkä päässyt edes mukaan coniautoon kavereiden kanssa. En ole itseasiassa koko kesänä päässyt coniautoon. Ihan kakkaa. Oli sentään Duke and Bitches!! ヽ(;▽;)ノ

Tämmöistä. Seuraavaksi ehkä jotain jännää?

- Woodi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti