perjantai 17. kesäkuuta 2016

Desucon 2016 - Matkustamisen Aatelia

Hei vaan!

Vaikka välillä tilanne oli epätoivoinen, pääsin lopulta Lahdessa järjestettävään Desuconiin viime viikonloppuna. Olin monta kertaa valmis heittämään hanskat tiskiin, mutta valmiiksi maksettu hotellihuone, yhden suuntainen menolippu ja suunniteltu paricossi saivat minut lopulta taistelemaan tieni etelään. Ilman näitä, olisin varmasti jäänyt kotiin. (´Д`。)  (spoilers: onneksi en jäänyt)

Desucon ei ole ohjelmansa puolesta tarjoillut viimeisten vuosien aikana itselleni oikein mitään erityistä. Ehkä tämän puolesta olisi pitänyt käydä perjantaina katsomassa ohjelma "Miksi ohjelma ei enää kiinnosta?", mutta joillakin meistä on vielä töitä perjantaina :) Ja jotkut meistä asuvat vähän kauempana :)

Oma matkani alkoi siis perjantaina töiden jälkeen. Olin noin kahteen asti puurtamassa, jonka jälkeen rakas ihana kaverini heitti minut hirveällä kiireellä minne muuallekkaan kuin Rovaniemen Lentokentälle! Le gasp! Olin jo aikaisemmin vuodesta päättänyt, että haluan kokeilla Desuun lentämistä, koska pe-la yöjunailu on ihan hanurista. Niinpä ostin lentolipun ja kurautin Helsinki-Vantaa lentokentälle, josta kahden junan avulla Tikkurilan kautta Lahteen. Ehkä kätevintä ikinä ja minulla oli jopa itsekseni ihan hirmuisen kivaa!! Tällaista sen conimatkustamisen pitäisi olla aina! Saatan tulevaisuudessa tehdä tämän uudestaan, varsinkin jos perjantaina on koulua/töitä/yms

HUII! Mikä conireissu

Reippaana ja atleettisena ihmisenä kävelin asemalta hotellille roinieni kanssa ja perjantaina ei sitten syömisen lisäksi muuta tapahtunut. Oma unirytmini on tällä hetkellä ylös klo 6 ja petiin kello kymmenen, joten energiatasot eivät ole iltaisin kovin korkealla.

Lauantaina annoin viimeisen mahdollisuuden ostamilleni sinisille piilolinsseille (Fionaan ostettu) ja kuin ihmeen kaupalla, ne tuntuivat hyvältä!! Tämän ansiosta oikeasti näinkin jotain lauantaina, koska vahvuudet A+ ヽ(;▽;)ノ

Asuna lauantaina oli siis Ojou sarjasta Oshiete! Galko-chan. Hyvin geneerinen koulutyty look, joten suurinosa ei minua tunnistanut. Mutta kadulla vastaan tullut mummo kommentoi, että "oletpa sinä soma!" :,>

Koulutytyjä! Galko(vas): Paha Sotaherra. Ojou(oik): Mie. Kuvasi Matias Tukiainen

Lauantai oli hyvin hassu, koska ei ollut kisaa ja näin ollen koko päivän rytmitys oli vähän hakusessa. Tapahtui muunmuassa shoottailua, taidekujan raidausta ja yhdellä luennolla istumista. Kyseessä oli siis Iriksen cosplayn menneisyydestä, nykyisyydestä ja tulevaisuudesta kertova luento. Olisin itse kaivannut enemmön havainnollistavia kuvia yms, mutta muuten oikein pätevää asiaa! Jee historiaa!

Myöhemmin illasta Paha sotaherra vaihtoi asukseen Oshiete! Galko-chanin nimikkohenkilön kuteet (eli Galko-chanin) ja pääsimme vähän kuvailemaan! Galkon järkyttäminen tamponeilla oli ehkä kivointa ikinä. Lisää kuvia tulenee, kun niitä joskus jaksan muokata :>

Hardcore! Galko: Paha sotaherra. Kuvasi: Matias Tukiainen

Ojou oli siitä melko helppo hahmo, että poseeraus oli hyvin perinteistä ja somaa koulutyty meininkiä. Ainoa mikä asussa oikeastaan raastoi hermojani, oli peruukin sivut joissa oli EDELLEEN liikaa kuitua ja näin letit eivät asettuneet kunnolla korvien taakse. Uli uli nyyh nyyh.

damn you kuitumäärä

Iltabileisiin ei enää mainitsemani unirytmin takia jaksanut mennä ja sen sijaan söin paljon naan-leipää ja maalasin itselleni tatuointeja sunnuntaille mukaan lähtenyttä Cecil-cossia varten. Rei ei ikävä kyllä valmistunut, koska väsy. ┐( ̄ー ̄)┌

Minulla ei ollut mitään kamalan suurta hinkua laittaa Ceciliä päälle, joten taktiikka oli isotöisimpien tatuointien maalaaminen illalla ja jos ja vain JOS ne olisivat vielä aamulla kunnossa, niin sitten asu tulisi päälle. Jos ei, niin mentäisiin siviilissä.

Tatuoinnit selvisivät yöstä, vaikka aamullekkin jäi ihan tarpeeksi maalattavaa. Cecilin asu on toisaalta muuten ihan mukava, joten mikäs siinä. Sain lisää kuvia ja olipahan jotain päällä. Asussa on kuitenkin monia osia, mihin olen tyytyväinen ja josta tykkään. (´∀`)

Ei-muokattu kuva näyttämässä, että minulla tosiaan oli jotain päällä!! Kuvasi: Rorune

Lisää conissa hyörimistä tapahtui, cossikisojen lisäksi tietysti. Päästessämme saliin huomasin, että rillit oli jääny matkalaukkuun. Tietysti. Ja piilarit eivät olleet aamulla alkaneet minua. Tietysti. Katsoin sitten parvelta epämääräisiä, blurrattuja ihmisiä. Mitä nyt onnistuin näkemään, niin voitot menivät ihan oikeisiin paikkoihin. Hyvä te! Siellä kai jotkin nesteet muutti värejä ja muuta jännittävää :,,,>
Juonto oli ihan miellyttävää seurattavaa. Kisaa ei aluksi kyllä pohjustettu yhtään, sanottiin vaan että kisaajaa lavalle ja vähän sukkelaan. Eihän se meitä asiasta jo tietäviä sinänsä haitannut, mutta lyhyt introduction olisi voinut olla paikallaan.

Paljoa en kisan jälkeen enää Cecilin kuteissa viihtynyt ja kävin vaihtamassa vaatteet aika nopeasti. Sääli, koska tautointien piirtämiseen meni varmasti tuplasti se aika, kun itse asussa ehdin olla. Se on se lyhyen sunnuntain kirous... ja se, että lähdön takaisin pohjoiseen pitää olla ripeä eikä cossissa tavaroiden raahaaminen ole suositeltavaa. Kisakin puraisi sunnuntaista hyvän palan pois, huh!

Sain kunnian pidellä Rorunen Haroa, joka mätsäsikin asuuni!
Ja niin lähdin takaisin pohjoiseen! Huh!
Sain parista kaverista onneksi seuraa Tikkurilaan asti, josta hyppäsin yöjunaan kahdeksan aikaan. Olin myös tässä panostanut matkustamiseen ja ostanut ihan makuupaikan. Ihana pieni soppi ja hiljainen yläpetiläinen. Nukuin kuin tukki aina seitsemään asti aamulla, kun olin jo Rovaniemellä ja raahauduin sieltä töihin. Ihanaa! Oli niin mukava matkustaa ja nukkua kunnon yöunet tapahtuman jälkeen. Voi veljet!

Minun pesäni 12 tunnin ajan

Desucon ei ollut omalta osaltani mitenkään äärettömän tapahtumarikas tapahtuma, mutta oli oikein kivaa ja kulkemisen helppous moniin aiempien tapahtumien kulkemiseen verrattuna lievensi stressiä ja ärtymistä ihan äärettömän paljon. Oli kivaa ja kannatti lähteä!

Reissu oli hyvä, mutta tapahtuma ei itsessään antanut kamalasti. Pitänee harkita vakavasti seuraavien vuosien Desureissuja ja sitä, kannattaako niihin lähteä. Vain aika näyttää ╮(─▽─)╭

Sellainen reissu! Seuraava tapahtuma on Kummaconin toinen päivä ja sitten Animecon! Huii!

- Woodi

Sidenote: Huomenna la 18.6 on Oulussa pienen Kummacon-tapahtuman toinen päivä ja menen käväisemään sielläkin, koska kaukaisia tapahtumia tulee kannattaa! Rykäisin edellisessä merkinnässä mainitun Rein kasaan eilen illalla ja näin ollen tätä kukkatytyä nähdään sitten huomenna. Toivottavasti saan myös hyviä kuvia (◕✿) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti