Asut


Lista cossaamistani hahmoista uusimmasta vanhimpaan. Ja vähän tekstiä/ulinaa/hehkutusta/burgerointia kyseisiin asuihin liittyen.Karen - Time Stranger Kyoko
 

Akane - Ranma 1/2

Sai - Naruto


Criser D VA - Overwatch
Animecon 2017
KaappiCossi!Goku - Saiyuki
Desuon Frostbite 2017
Ei vielä tägii mut oltiin kauniita
Naisrosvo! Robin Hood - Disney Robin Hood
 

Desucon Frostbite 2017
ECG-karsinkaan osallistuminen ja varasijalle päästiin hups
Mitä teen elämälläni. Robinista TÄÄLLÄ
Jacuzzi Splot - Baccano!
 

Animecon 2016
Jacuzzin tagi on TÄÄLLÄ
Rei - Persona Q: Shadow of the Labyrinth

Kummacon 2016 & Animecon 2016
Tämän toisen Rein juttuja löytyy TÄÄLTÄ
Ojou - Oshiete! Galko-chan

Desucon 2016
Ojoun asusta TÄÄLLÄCecil Palmer (randomdraggon's vers) - Welcome to Night Vale

Tracon 2015 & Desucon 2016
Cecil-cossin TÄGISophie Hatter - Liikkuva Linna
 

Desucon 2015 & Cosvision 2016
Läpinää Sophien asusta ja muusta TÄÄLTÄValdrigue Areswies - Crimson Spell
 

Desucon 2015 ja Kummacon 2015
Ja taas tämä demonipoju. TagiThief - Disgaea 2 (ja siitä eteenpäin)
 

Desucon Frostbite 2015Rei Ryugazaki - Free! Iwatobi Swimming Club

Tracon 2014
Ja tästä sarjan ensimmäisen kauden lopun toisesta asusta löytyy lisää INFOALeyla - Bride's Story

Animecon 2014
Osallistuimme Animeconin ryhmäkisaan ja sijoituimme kolmanneksi!
Kaksosista löytyy asiaa TÄÄLTÄ
Verde - Konya mo Nemurenai

Desucon 2014
Verdestä kertovat merkinnät löytyvät TÄÄLTÄ
Sphintus Carmen - Magi: Labyrinth of Magic
 

Cosvision 2014 & Desucon 2014
Pääsin Cosvisionin Hall Cosplay-kilpailuun ja sijoituin kolmanneksi!
Sphintus TAGIT
Naomi - Shin Megami Tensei: Soul Hackers
 

Cosvision 2014
Naomin tagit löytyvät TÄÄLTÄ
Rei Ryugazaki - Free! Iwatobi Swimming Club
 

Frostbite 2014, Kitacon 2014 ja Tracon 2015
Uimapojista: WIUUU
Gumi - Vocaloid (Madness of Duke Venomania)
 

Tracon 2013 & Animecon 2015
Gumin edesottamuksista voi lukea enemmän hänen nimellään tägätyistä merkinnöistä TÄÄLTÄ
Sijoituimme Traconin esityskisassa kolmannelle sijalle!
Ritsu Tainaka - K-ON!
 

Tracon 2013
Ritsusta löytyy asiaa tarkemmin hänelle tägätyistä merkinnöistä TÄÄLT

Amulet Heart - Shugo Chara
 

Animecon 2013 ja Chibicon 2013
Asiaa asusta löytyy lisää Amulet Heart tägistä TÄÄLTÄ
Sijoituin Chibiconissa kolmannelle sijalle!
Valdrigue Areswies - Crimson Spell
 

Desucon 2013 ja Anime Seminaari 2013
Valdriguesta on kirjoittu paljon blogissa ja nämä merkinnät löytyvät TÄÄLTÄ
Menimme Fukkan kanssa kisaamaan Anime Seminaariin näillä asuilla ja sijoituimme toiseksi!

Musta Kreivitär - Muumit
 

Desucon 2013
Nostalgia cossi on paras cossi ja asiaa löytyy TÄÄLTÄ

Jun Kurosu - Persona 2: Innocent Sin


Desucon 2013
Junin kivisestä tiestä voi lukea lisää TÄÄLTÄ
Mona Farnell - @ Full moon

Desucon Frostbite 2013
 Pääsin osallistumaan Monalla Hall Cosplay-kisaan. Monasta asiaa sisältävä teksti löytyy TÄÄLTÄ
1 2 3 4
Nami - One Piece (Thriller Bark)

Animecon 2012
Nakitus asu ja tästä syystä siitä ei ole paljon kerrottavaa. Kavereiden ryhmästä puuttui Nami ja minut venkoiltiin siihen mukaan, mutta onneksi asu oli helppo : D But how do you boobs I don't even-

Miku - Vocaloid (Spice!)

Animecon 2012 (vain perjantai-illan kuvaukset.)
Jälleen hiukan nakitusta, mutta tähän lähdin mukaan ihan hyvillä mielin, koska jälleen asu oli helppo ja vocaloid videoita on vähän helpompi katsella ja tutustua lähdeteokseen kuin alkaa lukemaan hirvittävän pitkää sarjaa läpi. Ostin kirpputorilta jonkun kamalan herumekon ja ompelin viihen v-kaula-aukon ja suoran alareunan. Peruukki tuli nakittavalta kaverilta. Tätä asua siis vain kuvattiin hotellihuoneessa enkä ole ikinä kekkaloinut tämä päällä missään tapahtumassa. Itse shootti olikin sitten hyvin mielenkiintoinen. Miksi kaikki vocaloid-jutut on aina niin heruja en edes-

Ritsu Tainaka - K-ON 

Desucon 2012
Meillä oli Desuconin sunnuntaille kavereiden kanssa K-ON ryhmä (vaikka Mio puuttuikin) ja minut laitettiin sitten Ritsuksi! Itselläni takin vuoritus meni kiireen takia vähän plörinäksi, mutta sen siitä saa kun kolme asua yhteen coniin ghhh!  Ritsuna oli kuitenkin hauskaa ja sai luvan kanssa juoda jääteetä ja syödä leivoksia.
1 2

Mizuno You - Star Driver

Desucon 2012 ja Anime Seminaari 2012
Kyseistä peruukkia ei voi säilyttää/kuljettaa muuta kuin peruukkipäässä. Ja toisin kuin ihmiset ovat luulleet: tuon peruukin muokkaaminen oli ihan hirveän kivaa enkä raivonnut kertaakaan! En kuitenkaan ole viitsinyt muokattua peruukkia pestä ja se elää peruukkipäässä muovipussin sisällä huoneeni nurkassa. Desuconissa parina minulla pyöri sarjan päähenkilö Takuto Tsunashi (Yaci). Mizuno on ihana hahmo ja samaistun myös häneen todella vahvasti. Peruukin tekemisen lisäksi asussa pääsi ompelemaan paljon silkkinauhaa vähän jokaiseen kankaan reunaan, mikä oli yllättävän kivaa, kun siinä pääsi vauhtiin. 

Judal - Magi: Labyrinth Of Magic

Desucon 2012 ja Animecon 2013
Peruukki sisältää paljon kuitua, alumiinilankaa ja styrox-palloja. Messiaansynnytyshousut (aka saruelit) ja paljaat jalat oli maailman mukavin asukokonaisuus Sibeliustalolle. Ompelullisesti asussa ei olut mitään ihmeellistä. Paita toimii itsessään binderinä. Kaulakoruun ja käsikoruihin käytin metreittäin bensaletkua, jonka sisään pujotin alumiinilankaa ja/tai kuminauhaa. Judalin design on yksinkertaisuudessaan hyvin omaa esteettistä silmääni hivelevä.
Judal asiaa blogissa.
1 2 3 4 5 6 7 8

Junpei Iori - Persona 3

Chibicon 2012
Minun on vaikea sijoittaa Junpeita tähän listaan, koska asu oli valmis jo 2011 syksyllä. Tein sen silloiseen shoottiin valmiiksi, mutta shootti peruuntui. Laitoin asun kuitenkin sitten kevään Chibiin (Oulun) ja kesän 2012 shoottiin. Ensimmäinen vuoritettu takkini tuli tähän asuun ja se onnistuikin aika hyvin aikaansa nähden, nyt katson takkia kauhulla. Shootissa minulla oli mukanani Akihiko (Rorune) ja Ken (Kangaskasa) Junpeita varten ajelin hiukseni sivuilta lyhyeksi, että lippalakki päässä näyttäisi, kuin koko pääni olisi ajeltu lyhyeksi. Alla oleva kauluspaita on ostettu kirpputorilta. Lippalakki on ostettu, mutta sen kuvion kirjailin itse käsin. Vyönsolki on pääasiassa fimoa.
1 2 3 4 5 6

Taro - Disgaea 2

Desucon Frostbite 2012, Tracon 2012 ja Kitacon 2013
Rakastan Taron asua. Ensinnäkin tein asun todella rauhassa ja se oli valmiina jo kunnolla ennen tapahtumaa. Tämän takia sain testattua asua päälläni kokonaisuudessaan jo etukäteen ja muutenkin työstettyä asun eri osia niin paljon, kuin vain halusin. Peruukin väri miellyttää minua ja sain ensimmäistä kertaa koskaan tehdä sarvet, jotka piti kiinnittää peruukin rakenteisiin. Asu on päällä todella mukava... kenkiä myöten.
1 2 3 4 5 6 7 8

Parvati - Megami Tensei pelit
      

Desucon Frostbite 2012
Pääsin osallistumaan asulla Hall Cosplay-kisaan. Painoin ja väritin kankaaseen kuvioita oikein olan takaa ja pääsin tekemään erilaisia koruja (korvakorut ovat lempparini), koska niitähän tällä neitokaisella on. Tein kuitenkin virheen asun loppuvaiheilla ja asetin vetoketjut vaatteisiin ihan päin prinkkalaa. Tämän takia vaatepuoli ei istu hyvin, mutta en näin myöhemmin pysty asialle oikein enää mitään tekemään. Asun pinkki peruukki oikein loistaa pinkkiyttään.
1 2 3 

Spinel - Grand Guignol Orchestra

Tracon 2011ja Anime Seminaari 2012
Spinel on siitä jännä asu, että hahmosta ei ole olemassa yhtäkään värikuvaa. Mangan piirtäjä Kaori Yuki kuitenkin totesi yhdessä kirjoituksessaan, että hahmon hiukset ovat siniset ja silmät punaiset (spinel on myös jalokivi, mistä nämä väritkin tulevat) Tämän lisäksi minulla oli vaatekaappiin ilmestynyt tyhjästä mystistä kangasta. Kukaan perheessä ei tiennyt kenen se on ja lopulta itse omin sen. Kyseisestä kankaasta loihdin Spinelin uniformun. Hahmolla oleva korsetti ei onnistunut ollenkaan jo plekästään sen takia, että en oikeastaan silloin tajunnut sen olevan korsetti. Kunhan ompelin härpäkkeen, joka näytti jotain-sinne-päin. Ensimmäinen asu, jossa huolittelin kaikki saumat.
1 2 3 4 5 6

Rikuo Nura - Nurarihyon No Mago (Yukata)

Animecon 2011 
Yukata versio aiemmin 2011 vuonna pukuilemastai hahmosta. Oikeastaan tein kyseisen yukatan hamon yömuotoa varten, mutta koska yöversion peruukki oli tuolloin vielä kesken (ja on vielä tänäkin päivänä) päätin laittaa Animeconiin päiväversion + yukata. Kuinka jännittävää. Tästä asusta minulla ei vain ole yhtäkään kuvaa! 

Justin - Grandia

Desucon 2011, Animecon 2012 & Animecon 2015
Kaverini halusi cossata Feenaa ja pyysi minua Justiniksi. Suostuin, vaikka en kyseisellä hetkellä ollut vielä peliä pelannut (nyt olen!) Justinissa oli aika paljon kyllä ongelmia. Kunnollista sinistä kangasta herran (pyjamaan) kokopukuun ei meinannut löytyä mistään. Myös hiusten väri vaihtui kirkkaan punaisesta ruskeaan, mutta päädyin itse kirkkaan punaiseen koska punaiset hiukset ah~! Ensimmäisestä miekasta tuli ihan kauhea, samoin kuin nilkkapanssareista (?) ja olkapanssarista. Vuonna 2012 Feenani pyysi, että uusisimme asut vuoden animeconiin. "No mitkäs siinä" ajattelin ja lähdin uudelleen taistoon tätä vaikeaa asua vastaan. Uusiksi menivät mm. miekka, olkapanssari, nilkkapanssarit ja viitta.
1 2 3 4 5 6 7

Rikuo Nura - Nurarihyon No Mago (koulupuku)

Bakacon 2011 ja Desuocon 2011
  Teimme paricossina Rikuon ja Hagoromo Kitsunen (Raakel). En ehkä mennyt 12-vuotiaasta pojasta, mutta melkein.
KUVIA

Katerina "Kat" Donlan - Gunnerkrigg Court

Sarjisfestifaalit 2010
Varmaan helpoin asu, mihin on pitänyt ommella. Helppo vekkihame ja yli-iso paita plus peruukki. Ei mitään erityistä kerrottavaa.
1

Mezumaru - Nurarihyon No Mago

Tracon 2010
Kokeilin tätä asua varten vähän uudenlaista tapaa tehdä proppeja, mitä minulle oli taidekoulussa ehdotettu. Se ei kuitenkaan ollut mikään hyvä idea ja propista tuli ihan kauhea. Muuten asu on ihan hyvin tehty. Suunnitteilla olisi tehdä tuo kallo uusiksi jollain paremmalla tekniikalla, mutta enpä ole saanut aikaiseksi. Tein asun myös ennen animen alkua, joten värit perustuvat hahmosta oleviin mangan värikuviin, jotka poikkeavat hiukan animesta.
1

Yosugara Kei - RustBlaster

Tracon 2010 ja Anime seminaari 2011
Oli tarkoitus tehdä pieni kolmen henkilön ryhmä jo vuoden 2010 Tampere Kupliiseen, mutta ryhmää ei ikinä tullut. Parina minulla oli kuitenkin Alfred (Rorune)! Vuoden 2010 Traconissa yksi kaverini oli meille kolmantena hahmona (Rabbi), vaikka kuvia saimmekin todella huonosti. Vuoden 2011 Anime Seminaarissa vedimme Alfredin kanssa asut taas niskaan (hiukan paranneltuina) ja koitimme taas kuvauttaa niitä. Asut on kuitenkin jotenkin kirottu, koska jälleen suurin osa kuvista oli ylivalottuneita. Tämmöisen vähän erilaisen koulupuvun tekeminen oli kuitenkin kivaa. Erityisesti nautin, kun sain tehdä Kein rukousnauhan ja kirjailla käsin koulun logot hihamerkkiin ja takin rintamukseen!
1 2

Chie Satonaka - Persona 4

Desucon 2010, Bakacon 2011 ja Tracon 2012
Pari viikkoa ennen Desuconia 2010 olin ihan paniikissa, että minkä asun sinne tekisin! Halusin jonkun uuden asun Etnan lisäksi, mutta uutta peruukkia en voinut enää tilata ja tuolloin varastoni oli aika suppea. Piti myös keksiä asu, jonka saisi tehtyä lyhyessä ajassa. Näin syntyi Chie. Peruukki voisi olla vaaleampi, mutta tämänkin hahmon hiusten väri morphaa niin paljon eri kuvista riippuen, että ei sillä niin väliä! Uusiokäytin asua vuonna 2011 Bakaconissa, johon saimme Persona 4 ryhmän. Pidin ja pidn hirveästi Chielle väsäämästäni takista ja siihen kuuluvista pinsseistä, jotka tein myös itse. Asu on nähnyt monet conit ja parit shootit.
KUVIA

Atsuro Kihara - Shin Megami Tensei: Devil Survivor

Bakacon 2010 
Asu, josta ei ole yhtään kuvaa... ja hyvä niin. Asu on tätä nykyä roskissa ja saattaa olla, että teen sen joskus uusiksi tai sitten en.

Etna - Disgaea

Bakacon 2010, Desucon 2010 ja Tracon 2014
Etna on ensimmäisiä vähän vaikeampia asuja, mihin olin pitkään todella tyytyväinen. Asun tekeminen oli hauskaa ja virkistävää, vaikka oikeaa peruukkia en saanutkaan Bakaconiin mennessä. Ikävä kyllä typerästi lupauduin Bakaconin Hall Cosplay kisaan, vaikka minulla ei ollut oikeaa peruukkia! Hölmö minä menin sinne itseni nolaamaan hienojen ihmisten eteen! Mutta noin muuten asusta on vain lähinnä hyviä muistoja. Olin vähän nuori ja tyhmä ja tein ensin korvakorut normaalista fimosta -> äärimmäistä kipua. Desuconiin mennessä posti toi oikean peruukin ja muokkasin sen silloisilla taidoillani niin hyvin kuin pystyin. Etna oli myös ensimmäinen cossaamani naishahmo, jonka tein oman ideani ajamana. Asu koki yhtä sun toista parantelua vuoden 2014 Traconiin, kuten uudet hanskat, uudet sukat ja uudelleen muokattu peruukki.
KUVIA

Dark Hunter - Etrian Odyssey

Tampere Kuplii 2010 
Silloin kun Tampere Kupliissa jaksoin cossata. Asusta ei ole kunnon kuvia olemassakaan, mikä on vähän sääli. Asua varten sai maalata roppakaupassa punaisia vöitä. Ei myöskään tavinnut erikseen bindata, kun rintakehän ympärillä oli yksi näistä kyseisistä vöistä. Ompelullisesti taas ihan hyvä asu, jota voisi pienellä hiomisella käyttää uudestaan.
1

Victor - Devil Summoner: Raidou Kuzunoha vs. the Soullessa Army

Cosplay Gaala 2010 ja Kitacon 2011
Ensimmäinen asu, mihin hankin piilolinssit. En ehkä näytä yhtä vanhalta kuin kyseinen hahmo, mutta ainakin yritin. Vuonna 2011 Kitaconissa käytin asua uudestaan ja siellä meikkaus onnistui aiempaa paremmin. Victor oli cossattavana todella mukava, koska kuviin sai heittäytyä niin melodramaattiseksi ja hulluksi kuin halusi. Piti tulla parin ihmisen kanssa tästäkin ryhmä, mutta se taisi kuolla heti alkumetreille.
KUVIA

Nuuskamuikkunen - Muumit

Tsukicon 2009
Btw Tsukicon on huonoin con, missä olen ikinä ollut. Kokonaisuudessaan helppo asu, mutta ruskeita maihareita en löytänyt mistään. Hatun ostin kaupasta ja värjäsin vihreäksi. Tähän asuun käytin omia hiuksiani, mikä kyllä näyttää valokuvissa yllättävän hyvältä (lue: hiuksia ei näy hatun alta lähes yhtään hahah)
KUVIA

Bebe - Persona 3

Mangapäivät 2009
Bebestä minulla on yksi säälittävä pieni kuva. Tässä asussa hyvää oli viuhka, mutta kaikki muu olikin vähän hsggduzgvmvkgh. Tuolloin siis tein ensimmäisen Persona 3 koulupuvun. Minulla oli kaverina pelin päähenkilö~

Fiona Belli - Haunting Ground

Animecon 2009 ja Animecon 2011
Ensimmäinen naiscossini, joka oli kuitenkin taas nakitus. Kaverini aikoi cossata Daniellaa ja pyysi minua sitten Fionaksi ja miksipä olisin kieltäytynyt. Asusta tuli ihan siisti, mutta parantelin sitä, kun kaveri pyysi minua hahmoksi taas vuonna 2011. Tein asun täysin uusiksi vuoden 2016 Desucon Frostbiteen, jossa osallistuimme myös Rorunen kanssa ECG-kisaan.
KUVIA Vanhasta asusta
LÄPINÄÄ UUDESTA

Cielo - Digital Devil Saga

Animecon 2009 ja Desucon Frostbite 2014
Tein asun ensimmäistä kertaa vuoden 2009 Animeconiin. Uusin asun kuitenkin vuoden 2014 Desucon Frostbiteen (jossa minua pyydettiin myös kisaan)
Uuden Cielon asioista voi lukea TÄÄLTÄ
Pari kuvaa vanhasta Cielosta: 1 2 3

Sanae Hanekoma - The World Ends With You

Desucon 2009
Jälleen 'apua pari viikkoa aikaa tehdä joku asua apua mitä teen'- asu. Ja näin syntyi Hanekoma. Omat hiukset, aurinkolasit lähikaupasta ja kuteet kirpputorilta. Kaappicossi siis. Edelleenkään en näytä keski-ikäiseltä mieheltä, mutta kaikkea ei voi aina saada. Löysimme myös Oulusta hienoja taustoja valokuvien ottamiselle.
KUVIA

Isami Nitta - Shin Megami Tensei: Nocturne (eurooppalaisittain Lucifer's Call)

Desucon 2009
Jälleen yksi Megaten-hahmo. Yhden lempipelini ärsyttävin hahmo (tai no kaikki pelin hahmot on mulkkuja), jolla on limaisia naamoja ympäri kehoa. Kukapa ei tykkäisi. Tästäkin ihanasta kauhistuksesta on vain yksi ainoa valokuva, jonka ottajaa en enää edes löydä internetin syövereistä. Jos tunnistat kuvan ottamaksesi, ilmoittaudu! Asua oli ihan hauska tehdä ja ensimmäiseksi body-suitiksi tuo on ihan ok. Naamat olivat vanhaa kunnon solumuovia liimalla päällystettynä. Nykyisin asu on kaatopaikalla.
1

Kou - Wild Adapter

Bakacon 2009
Jälleen asu, mistä ei ole yhtään kuvaa ja hyvä niin! Hätiköiden ja huonolla tietämyksellä tehty asu, missä vähän kaikki oli pielessä. Ehkä uusin hänet, ehkä en. Wild Adapter on ihana sarja ja olen surullinen.

Yosuke Hanamura - Persona 4

Bakacon 2009 ja Cosplay Gaala 2009
Vaikka nyt kärsinkin suunnattomasti tätä varten tekemääni koulupukua katsoessani, oli sen tekeminen muinoin ihan hirveän kivaa. Ihmiset aina urputtaa tämän koulupuvun tikkauksien tekemistä, mutta mielestäni se oli melkein parasta koko asussa, plus koulun logon kirjailu rintapieleen ah uh ihanaa <3. Koska en löytänyt sopivaa kukonaskel-kangasta mistään kaulusta varten, päätin tehdä sen itse käsin valkoinen kangas ja tussi apunani. No sainpahan oikeanlaista kangasta!! Haluaisin tehdä tuon koulupuvun uudestaan, vaikka en juuri Yosukea haluaisi cossatakkaan (koska se on mulkero).
KUVIA

Ryoji Mochizuki - Persona 3

Tampere Kuplii 2009, Tsukicon 2009 ja Tracon 2011
Tampere Kupliiseen oli pieni Persona 3 ryhmä tulossa, johon sitten osallistuin! Silloin asuni oli ihan siedettävä, mutta uusin sitä jonkin verran syksyn 2009 Tsukiconiin, jossa oli vielä isompi ryhmä! Jee! MUTTA! Vuonna 2011 kaverit olivat kasaamassa uutta ryhmää syksyn Traconiin. Tätä ryhmää varten päätin sitten uusia koko asun. Ryhmää varten uusin asusta kaiken paitsi kengät ja vyön. Ja tähän asuun käytin omia hiuksiani, koska en tiennyt osaisinko tehdä siistin sliipatun tukan peruukista. Lace front peruukit eivät olleet vielä tuolloin juttu. Oma tukka tähän cossiin oli kuitenkin hyvä päätös, koska omasta mielestäni se näyttää hyvältä. Varsinkin myöhemmissä kuvissa, jossa olen osannut vähän meikata tuota hiusrajaa siistimmäksi. Myöhemmin pidetyssä shootissa minulla oli kaverina Pharos (Kangaskasa)
KUVIA

Raidou Kuzunoha the 14th - Devil Summoner: Raidou Kuzunoha vs The Soulless Army

Tampere Kuplii 2009
Tykkäsin ja tykkään edelleen Raidoun designista ja olen miettinyt uusivani myös tämän asun. Vanha asu on siirtynyt ajasta ikuisuuteen. Asun tekeminen oli kaikin puolin aika hauskaa. Miekka meni kuitenkin rikki, kun se oli cosplay-näyttelyssä Ranuan japanitalolla.
KUVIA

Froud - Lamento ~Beyond The Void~

Tracon 2009 (myös penkkari asu)
Voi tuska. Kunnon kuvia ei ole tästäkään, mutta eipä se minua haittaa. Myös tämä komeus majailee nykyän kaatopaikalla.

Apollo - Persona 2

Kemin Mangapäivät 2008
Asu olisi voinut olla kamalampikin, joten ei nyt hirveästi valittamista ole. Kokonaisuutena ihan siisti, mutta yksityiskohdat repsottavat ja kankaat ovat laaduttomia. Olin kuitenkin hyvin tyytyväinen naamariin ja muutenkin opin asua tehdessäni todella paljon.
1 2

Michael - Angel Sanctuary

Animecon 2008
Omilla hiuksilla mennään jälleen! Tähän olisi pitänyt tehdä body-suit, mutta päädyin laittamaan vain ihonvärisen topin verkkopaidan alle. Jostain syystä valitsin kaikista Michaelin asuista juuri sen, missä tällä on rintakehä paljaana...en edes tiedä. Kengät olivat vääränlaiset ja otsalla olevat lasit olivat oma lisäykseni, koska Michaelilla sellaiset usein oli päässään. Poskelle/kaulalle/rintakehälle piirretty lohikäärme oli kuitenkin hieno! Haluaisin tehdä Michaelin uudestaan, mutta oletettavasti valitsisin jonkun toisen asukokonaisuuden. Suuri miekka on vanhaa kunnon vaneria.
1 2

Mikoto Yukata - Princess Princess


Animecon 2008
Päätettiin kahden kaverini kanssa vetää kolmistaan pieni Princess Princess ryhmä ja minulle siunautui Mikoton cossaaminen. Peruukki oli ensimmäinen ulkomailta tilattu peruukki ja koska asut tehtiin yhdessä, oli se laadultaan paljon muita tuon aikaisia asuja parempi. Tätä varten ostimme myös boxerit älyttömän lyhyiden hameidemme alle. Asujen kenkiä ei kuitenkaan näkynyt, joten jouduimme hiukan improvisoimaan. Muutimme asuja myös hiukan alkuperäisestä kuvasta viimeisillä metreillä ja sen takia esim. hiuksemme ovat alhaalla. Mukava asu päällä ja Mikoton hahmossa poseeraus onnistui yllättävän vaivattomasti.
1 2 3

Deidara - Naruto Shippuuden (pre-Akatsuki)

Nekocon 2008
Vuonna 2008 halusin kovasti cossata Deidaraa, mutta tuolloin kyseistä hahmoa cossattiin todella paljon, joten päädyin vähän eri versioon! Nuoremmasta Deidarasta ei myöskään ollut vielä värikuvia, joten mielivaltaisesti päätin asun värimaailman. Tämän version hiukset olivat myös helpompi tehdä, varsinkin kun tuolloiset muokkaustaitoni ja peruukkien saatavuus oli mitä oli.
KUVIA


Hermes - Persona 3

Nekocon 2008
 Hermes on asu, mitä aina katson ylpeyden ja nolostumisen sekaisin tuntein. Onhan se varsinkin kaukaa katsottuna ihan hieno varsinkin siihen nähden, miten paljon asuja olin tuohon mennessä tehnyt, mutta onhan se myös ruma. Osallistuin tällä myös kisaan Nekoconissa ihan vain senkin takia, että en olisi voinut millään hengailla tuo hökötys päällä muualla conissa. Toinen siivistä hajosi portaat alas raahautuessani, mutta onneksi sain sen korjattua väliajalla. Ainoat kuvat ovatkin lavalta, kun en muualla asua päällä pitänyt. Tein asua kesällä ulkona uretaanipaloja sahaten ja maalaten. Suurinosa materiaaleista löysin meidän autotallista, mikä on minusta aina huvittavaa. Kypärä on asun osista se, mihin olen kaikkein tyytyväisin ja kaikki paitsi osa kypärää, on tätä nykyä roskissa. Melkein tekisi mieli piinata itseä ja tehdä asu uudestaan.
1 2

Kasvoton - Henkien Kätkemä

Kirsikkakukkacon 2008
Tämä oli siitä hauska asu, että se oli helppo tehdä ja silti lähes kaikki tunsivat hahmon. Paperimassasta tehty naamio ei varmasti ollut paras mahdollinen. Asu oli myös hyvin peittävä, kun alle sai laitettua noin 10 cm lisäpituutta tuovat gootti-bootsit, joten en ollut ihan mikään kääpiökasvuinen Kasvoton. Osallistuin myös FFFightiin, joka siis Kikuconissa järjestettiin ensimmäistä kertaa koko Suomessa. Tuolloinhan se oli vielä kivaa ja jännää ja minullakin oli hauskaa.
1 2

Mello - Death Note

Tracon 2008 ja Kirsikkakukkacon 2008
Kolmannessa asussa heti nahkaa työstämään. Ei ehkä mikään paras idea. Asu oli kuitenkin ihan siisti, vaikka Traconissa minulla oli omat hiukseni ja Kikuconissa suomilaatuinen blondi peruukki. Halusin tehdä Mellolle myös takin, mutta ongelma olikin valita hahmon kolmesta käyttämästä takista. Valitsin niistä kuitenkin sen ehkä vaikeimman, mutta se olikin ihan hyvä valinta. Takki onnistui hyvin siihen nähden, minkä verran oikeasti osasin ommella tuolloin ja opinpahan taas jotain uutta. Myös Mellon rukousnauha oli hauska tehdä. Traconissa minulla oli kaverina Near, Kikuconissa taas vähän isompi ryhmä.
1 2

Matt - Death Note

Animecon 2007
Jälleen tämä asu oli muuten ihan siisti ja hieno (koska vaatteet oli ostettu kaupasta ja vähän muokattu, lolol!), mutta peruukki oli aika tappava. Ja no öö... ei enempää sanottavaa. Kaverina minulla oli Near.
1

Xigbar - Kingdom Hearts 2

Animecon 2007
Ihka ensimmäinen cosplay-asuni, johon oikeasti tein jotain. Ompelullisesti asu on ihan hyvä, koska äitini auttoi kaavoituksessa ja nuppineulaamisessa ym. Itse ompelin, olin iso tyttö :I  Olen myös iloinen kaavun killuttimista, jotka tein huolella enkä ripustanut vain jotain metalliketjua roikkumaan, hah! Meikkaus + hiukset ja mukanani ollut yksi pyssy (koska en ehtinyt tehdä kahta) eivät kuitenkaan säväyttäneet. Paitsi, että jotkut kertoo tarua siitä kuinka cooli heidän mielestään tuolloin olin! Minun 16-vuotiaan naamallani en myöskään ollut kovin uskottava Xigbar, mutta kaipa sen voi antaa anteeksi ensimmäisessä puvussa. 

Ranui - Oma hahmo
Animecon 2006
Uguu oma hahmo ja omat kuteet. Peruukki ja kaulakoru tuli tätä varten ostettua. Yksi kuva vain tästäkin on olemassa (hirveä rimpula)