perjantai 13. kesäkuuta 2014

Desucon 2014: Vihdoinkin Hyvät Unet

Desuconia edeltävä viikko meni niin vähillä unilla, ettei mitään järkeä ja kaikesta ei voi edes syyttää cosplayta. Keskiviikosta eteenpäin cosplay tosin jaksoi minua valvottaa ja torstai-perjantai yön sitten tekelinkin Sphintuksen sauvan loppuun. Olin jo välillä aikeissa olla tekemättä koko sauvaa, ihan vaan koska välillä se ei näyttänyt sitten yhtään hyvältä  (。ヘ°)  

Onneksi kuitenkin jaksoin pakertaa, koska olen hyvin tyytyväinen lopputulokseen. Perjantaina hyppäsin junaan kohti Oulua, mistä pääsimme pääsykokeiden takia lähtemään Lahteen vasta kahden jälkeen. Siispä olimme perilläkin paikan päällä vasta yhdeksän jälkeen. Kävimme Sibellä vain pienen kierroksen hakemassa rannekkeet ja badget ja muut välttämättömät asiat ja hiivimme hotellille.

Nukuin kuin tajuton koko yön enkä ollut varmaan koko viikolla nukkunut niin pitkiä ja hyviä yöunia. Kunnon yöunet conissa, mitä hulluutta? ( ・◇・)

Lauantaina vetelin niskaani siis Sphintuksen, jota siis käytin myös Cosvisionissa. Tällä kertaa täydensin asua piilolinsseillä ja sauvalla.

Pallo on oikeasti himoiso joulupallo, joka on onneksi hyvin varmaa tekoa. Kuvasi: Kangaskasa
Käärme sai Desussa selvästi vähemmän huomiota, oletettavasti koska kaveri oli ollut mukana jo Cosvisionissa sekä nyt minulla oli mukanani heiluteltava proppi, josta ihmiset tuntuivat pitävän. Pitkästä aikaa oli jotain kunnollista, mitä heilutella cosplay-videolla enemmän tai vähemmän tyylikkäästi.

Lauantain aamupäivä hujahti nopeasti ohi shootatessa, ihmisiä tavatessa ja myyntipöytiä kiertäessä. Vahva auringonpaiste ajoi meidät jälleen nurkan taakse varjoon, joten useat kuvat on otettu Wanhan Kunnon Tiiliseinän luona.

Ennen cosplay-kisaa kävin tuttuni pitämällä luennolla "Sailor Moon teki minusta feministin", jonne kyllä olisin mennyt vaikka se ei olisi kaverin vetämä ollutkaan. Pidin luennolla varsinkin sen tutkimuksellisesta otteesta ja haastateltujen ihmisten kommenteista. Myös yleisön ottaminen mukaan oli hienoa, vaikka aika loppuikin sen takia tosi pahasti. Ensi kerralla ajankäyttö pitäisi olla ehkä tarkemmin mietitty ja käskeä ihmisiä vain julmasti kommentoimaan lyhyemmin tai ottaa vähemmän kuin kolme kommenttie per slaidi. Haastateltavista toisella oli ärsyttävä tapa hokea "niinku"-sanaa, mutta hän oli haastateltava eikä luennon pitäjä joten annettakoon anteeksi.

Kasa on ainoa asiallisen näkönen hahah. Kuvasi: Helene Lindfors 
Luennolta vei tieni suoraan lauantain cosplay kisaan. Euro Cosplay-karsinta menee aaltoina niin, että joka toinen vuosi taso on ihan hurrrrjan korkea ja joka toinen vuosi se on matalampi. Nyt oli tämä matalampi vuosi ja esitykset olivat vähän niin ja näin ja taso oli jotenkin hyvin tasapaksu muiden kuin itse voittajan osalta. Rimppu kyllä ansaitsi voittonsa! ( ´∀`)

Kisan juonto oli supre duper mukavaa ja hienoa seurattavaa ja väliaikaesitys vei ainakin minut mennessään. Wiuu!! Itse esityksiä katsoessa huomasin suuren suuren trendin lavalle roudattavan roinan määrässä sekä taustalla pyörivien videoiden muodossa. Hmm

Hall Cosplay taas oli upea ja hieno ja pidän kontekstista hyvin, hyvin paljon, jos joku ei ole sattunut sitä ikinä tajuamaan. Approved.

Lähdimme vielä uudestaan ulos kuvaamaan enemmän vehreisiin maisemiin. Kuvia tuli hyvin ja lopulta juoksimme hyvin hysteerisinä takaisin sisälle, kun alkoi satamaan. Minkään osan asussani ei pitäisi vedellä lähteä elämään, mutta en haluaisi kyllä hirveästi riskeerata. Lähdimme kohtuullisen aikaisin takaisin hotellille, koska kaikki tuntuivat olevan aika poikki. Sade kasteli meidän aika läpikotaisin sitten ruoanhakureissulla ja voin sanoa, että en ol kyllä pitkään aikaan juossut noin kovassa sateessa. Olin alusvaatteita myöten läpimärkä.

Miekin laitan tän tänne ku ollaan niin kauniita
Iloisesti myös tuhlasin rahaa ja ostin vähän tyyriimmän laukun. Erityisesti Japanilaiseen muotiin perehtyneet henkilöt varmaan repivät hiuksia päästään, koska itse en ole perehtynyt asioihin yhtään millään tavalla enkä tiedä asioiden ja tyylien oikeita nimiä oikein hyvin. Näin ollen tulen käyttämään laukkua varmaan monien mielestä ihan väärien vaatteiden kanssa, mutta koska en ole mikään vaate-hipsteri niin ihan sama. Ei Rovaniemellä kukaan tiedä mitään kuitenkaan (゜▽゜;)

Lauantai-sunnuntai yön nukuin myös ihan älyttömän hyvin ja sain jotain kahdeksan-yhdeksän tuntia unta jestas vieköön miten ihanaa. Vihdoin hyvät unet!

Sunnuntai:
Vasemmalta myötäpäivään kiertäen: Fukka, Rorune, Kide, Kifia, Kissaten, KALA, Kangaskasa ja miä. Kuvasi: Helene Lindfors
Minä ja Rorune vedimme vähän kasuaalimmat ja hillitymmät vaatteet yllemme ja cossasimme niinkin tunnetusta sarjasta kuin Konya mo Nemurenai. Päivän aikana kukaan ei ainakaan tunnustanut tunnistavansa meitä, mutta henk.koht en ole sellainen ihminen joka moisesta harmistuisi. Jos harmistuisin niin en cossasisi tällaisia hahmoja. Kaverit poukkoili söpönä kolmen hengen Houzuki-ryhmänä joita ihastelin koko päivän ja kaikki muutkin ihasteli  (◡✿)

vitsi ku olTIIN SÖPÖJÄ ARG. Kuvasi: Kifia
Sibeliustalolla himmailu ja asujen kuvaaminen oli iso juttu sunnuntaina. Minun oli cosplay kisan ja päättäjäisten lisäksi tarkoitus käydä myös yhdellä luennolla, mutta ruokailu kiilasi sen päälle aika taidokkaasti. Esitys-kisan osallistujamäärä oli harmillisen alhainen, mutta ne vähäiset neljä esitystä olivat kaikki hyviä ja viihdyttäviä. Voittajaesitys oli hauska ja kekseliäs ja tällaisissa esityksissä taustavideo oikeasti jopa toimii, wow.

Kala oli päivän sana. Kuvasi: Yaci
Verde ja Gorou pariskunnasta otettiin paljon tosi hyviä kuvia (kiitos Kifia! ;_;) ja teen vielä jossain välissä edellisen vuoden tapaan erillisen kuvadumbin sekä niistä, että lauantain Sphintuksesta. Kuvauspalvelusta tuli myös iso läjä upeita kuvia, mutta jakelen niitäkin myöhemmin jeah. Huomasin nyt tässä, että Cosvisionin Naomin kuvista sekä Frostin kuvia pitäisi kai myös laitella. Hupsista kukkuu.

Kuvasimme, söimme, hengasimme ja menimme päättäjäisiin. Sitten lähdettiin ajamaan kohti Oulua. Oman istumapaikkani jalkatilan oli vallannut ylempänä näkyvä kala ( ´∀`) Oulussa nukuin pari tuntia, hyppäsin junaan ja kurautin Rovaniemelle töihin.

Desucon oli hämmentvällä tavalla pliisumpi kuin aikaisempina vuosina, enkä ole aian varma mistä tämä edes johtuu? Itse tapahtumasta, vai vain omasta ajankäytöstä ja jaksamisesta? Asuista? En tiedä! Hauskaa kyllä oli, ei siinä mitään! ╮(─▽─)╭ 


Pääsin molempina päivinä myös videolle, jossa poseeraan koleasti ja söpöilen Rorunen kanssa. Lempparini on kuitenkin Houzuki-ryhmän kalapätkä, koska aarg. Ottakaa linkki, koska bloggerin videohaku-asia ei videota löydä: VIDEO

- Woodi

5 kommenttia:

 1. Oi oi itsellä luennassa juuri Konya mo Nemurenai. Harmi etten Desuun tänä vuonna päässyt, olisin varmaan kyllä moikannut jos olisin uskaltanut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo kiva tietää! :D BL mangojen hahmojen designit ei yleensä ole kovin erikoisia niin niitä ei sen takia yleensä cossata tai edes tunnista muiden cossien joukosta.

   Poista
 2. Ihuna Sphintus ja tuo blondi pikku homppeli jonka nimeä en tahdo muistaa. Näin sinut conissa la ja su,mutta koska olen ujoidiootti joka ei vain voi talsia ja tulla moikkaamaan. *facepalm*
  Häpeän itseäni,koska olin kaverillekkin silleen "oih tuolla se menee...mutta en uskalla mennä puhumaan". Ehkä ensi kerralla sitten....öh xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OOoo kiitos kiitos ;_; Ja ei ujoudessa ole mitään vikaa, itse teen samaa tosi usein että vain katselen tyyliin samasta sarjasta cossaavia ihmisiä ja sätin itseäni, että miksi en uskalla mennä juttelemaan? :,D Ehkä ensi kerralla sitten! Itse en sattunu sua näkemään la ja menin unohtamaan mikä asu sulla oli tarkoitus olla sunnuntaina niin yhyy :0
   Haha mun pitää selvästi itse metsästää sut käsiini :D

   Poista
  2. Eihän siinä ole,mutta siinäkin on huonot puolensa.
   Noh traconissa(?) viimeistään pitää raahautua vaikka väkisin. xD

   Poista