tiistai 2. kesäkuuta 2015

LAAAAAAhteen

Hei moi!

Ylihuomenna pitäisi olla pillit pussissa, kun matkani alkaa kohti Oulua. Kiitos ihanan työnjohtajani, sain perjantain vapaaksi vaikka matkustaminen ns lomailemaan ei ole paikassa mikään kunnon syy. Fiilikset on kuitenkin hyvät ja tämä johtuu sekä asujen vaiheesta, että omasta 'chillax'-asenteesta mitä olen mantrana itselleni asettanut.

Töiden jälkeen energiaa ja aikaa pukujen tekemiselle on noin tuhat kertaa vähemmän kuin muistin (ihan vaan sillä et on kova väsy ja kolotus), joten en ole saanut tehtyä asioita yhtä paljon kuin luulin. Mutta onneksi minulla oli mahdollisuus dumpata eräs asia kokonaan, niin aikaa säästyy muille asioille. Kyseisestä asiasta pian, mutta ensin Sophiesta.

Sophie on periaatteessa valmis. AAAAAAAAAHHH JEAH. Ainoastaan hyppelykohdassa näkyvät aluspöksyt puuttuu, mutta ne teen jos ehdin ja jaksan. Mutta eivät todellakaan kaada muuta asua, olisivat vain kiva yksityiskohta ja lisä kokonaisuuteen (mitä kukaan ei näe ja mikä ei oikeastaan vaikuta muun vaatteen istuvuuteen toisin kuin alushame)

Poseeraan tässä muuten itsenäni hyvästä suorituksesta, en Sophiena
Koska aiempi hattu oli hitusen liian tiukka peruukin kanssa, niin kävin ostamassa isomman Halpahallista. Lippa ei ole ihan sama kuin Sophiella, mutta kun hattu on päässä niin sitä ei juuri huomaa. Ja se näyttää hyvältä ja noin 100% paremmalta päässä kuin aiempi.

Toi lippa näyttää tässä kuvassa ihan jäätävältä

Ikuinen murheenkryyni eli kengät olivat ajaa minua ahdinkoon. Jotenkin en ole varmaan ikinä stressannut kenkiä niin paljon, kun tuntui että olin jo jokainen kiven ja kannon kääntänyt. Raahustin vielä eilen tuhannetta kertaa erään kirpputorin läpi ja KAPPAS! Juuri sopivat kengät: Sopivan ruskeat, ihan mukavasti vartta, ruskeat nauhat ja vähän, muttei paljoa korkoa (etten olisi pidempi kuin Fukka) Ja viidellä eurolla lähtivät. Pelkoni kun oli, että joudun ostamaan jotkut todella fancyt jostain kunnon kenkäkaupasta ja maksamaan itseni kipeäksi.

Selfie kenkienmetsästyksestä töiden jälkeen

Tekisi mieli etsiä myyjä käsiini ja suudella häntä

Kävin ostamassa eilen lisää kangasta Sophien mekkoon ja tekaisin uuden helman, koska se olisi jäänyt kummittelemaan ikiajoiksi. Ja nyt laitoinkin matskua ihan reippaasti niin jo on helmaa ja ryppyä. Mekko ei itsessään hirveästi ole puffina, mutta oi kun laitan alle tekaisemani alushameen niin jo asettuu. Hihat olen korjannut viime kerrasta ja napitkin tuli ostettua ja laitettua paikoilleen. Alushameen reunaan iskin ylijäämä-pitsiä, jota kukaan ei näe mutta voin itse ihastella ja myhäillä tyytyväisenä.

Peruukki-dilemmakin ratkesi lopulta värjäämisellä. Heitin sinolia, vettä ja kahta eri copiccia suihkepulloon (tarkempi ohje täällä) ja suihkuttelin ja lämmitin paikoilleen. Toinen copicci oli peruukkia tummempi ruskea (sepia) ja toinen harmaa (cool gray numero viisi). Kiva, kun noita täyttöpulloja on taiteilijaminän takia kaapissa jo valmiiksi ihan hyvä arsenaali, niin sieltä vaan tsekkailemaan. Kyllä tuo peruukki ainakin vähän tummeni ja kaartui pois siitä punaisuudesta.

Ennen

Jälkeen
Värjäyksen jälkeen leikkelin ja stailasin peruukkiin sopivat otsatukan ja pulisongit. Ikäväkseni huomasin, että peruukin verkko näkyy hiukan ja sivussakin kuituja on aika huonosti, mutta onneksi hattu pelastaa! Muuten näyttää hyvältä. Ompelin hiuksiin tulevat rusetit violetista vinokanttinauhasta käsin kasaan, kun niistä piti saada oikein sarjakuvarusetteja ja kangas meni paikoin niin hirvittävän monta kertaa päällekkäin, että ompelukone olisi kuollut ja tökkinyt ja tuhonnut sekä itsensä, että rusetin. Niskaan tuleva ponnari ja rusetti pysyvät paikoillaan Lahteen asti, mutta letin päähän tulevan systeemin asettelen uusiksi vasta automatkan jälkeen. Teen koko letin uusiksi Lahdessa sitten lakan avustuksella, niin tulee nätimpi.

Testiletti. Ja tässä valossa peruukki näyttää taas tosi punaiselta ahahaha 

Niin, siinä olikin Sophiesta ihan kerrakseen. Hihhuloin asussa ympäri kämppää ja fiilistelin sitä, ai että tuntuu hyvältä! Toivottavasti saan vielä töissä vähän väriä naamaan, kun näytin niin kalman kalpealta tuo asu päällä. Toisaalta se saattaa myös johtua väsymyksestä, mikä tänään ja eilen on ollut suurta. Ehkäpä virkoan sitten viikonloppua varten (ei tarvi kolmeen päivään herätä kuudelta oi onnea) perinteisen oho-nukun-hyvin-coneissa meiningin ansiosta. Jos en, niin sitten aurinkopuuteria.

Ihan vähän vaan näytän kalkkilaivan kapteenilta. Ja meikkiä en tässä testannut todellakaan
Ja Vald! Valdi nyt ei ole yhtä hyvässä tilanteessa, kuin Sophie, vaikka aloitin asun aiemmin. Ei siitäkään puutu tärkeinä asioina kuin peruukin muokkaus ja kauluspaita.

Peruukin suoristin nyt illalla, mutta en enää jaksa alkaa muokkaamaan sitä. Onneksi siinä ei ole mitään erikoista ja voin vaikka tehdä sen hätätapauksessa vasta Lahdessa. Kauluspaidan haluan tehdä itse, koska luonnonvalkoista kauluspaitaa tuntuu olevan vähän vaikeampi löytää. Ja kun muut Valin asun osat ovat luonnonvalkoisia, niin näyttäisi ihan täysin valkoinen todella hirveältä. Kangas on jo ostettu, joten eikun vaan ompelemaan. Jos kuitenkin hätä iskee, niin sain äidin vanhan kauluspaidan silputtavaksi. Kyllä se asian ajaa.

Valin miekka on se asia, minkä jätän tällä kertaa pois. Aloitin sen viime viikolla ja pohja onkin about valmis, mutta haluan tehdä hökötyksen kunnolla, niin se saisi kyllä saada enemmän aikaa. Myös hartsista tehdyt kivet olisi tosi jees ja tässä ajassa en materiaaleja ehdi hankkia.

Puupahvi mikä on veden avulla läträtty vähän muotoon. Kahvaan lisäsin myöhemmin pituutta kun se tässä pätkä

Puupahvista tehdyt osat vaan puutikun päälle liimata


Worblaa

Kävi myös ikävä tapaturma miekan kanssa. Otin sen tosiaan mukaan korpeen mökille, jossa liimakerrosten lisääminen worblan röpelöiselle pinnalle onnistui ilman sähköjäkin. Rovaniemelle palatessani kuitenkin iski sade ja ajelin tyytyväisenä pyörälläni kotiin koska "nääh ei täällä nyt niin paljon sada eikä minulla ois ees rahaa taksiin ahahah". Kotona sitten huomasin, että sade oli sulattanut tekemäni liimakerrokset ja ne valuivat epätasaisina missä sattuu. En edes polttanut käämejäni vaan totesin "jaa ettäpä tämmöistä tänään, kokeilempa pelastaa sen" ja aloin heittämään päälle vettä ja liimaa yrityksenäni tasoittaa systeemi. Vaikea sanoa miten onnistuin, sen näkeepi parhaiten sitten värien kanssa. Harmittaa, mutta voi voi.

JASSOO
(saumakohdat muuten rumia koska ne peittyy muilla koristeilla ja krääsällä)
Emme taida Fukkan kanssa vieläkään tietää, mitkä asut tulevat lauantaille ja mitkä sunnuntaille. Menee varmaan molempien fiiliksen mukaan! Perjantaina olen siviileissä, jos edes hirveästi poiketaan paikalla. Seuraava päivitys tuleekin sitten oletettavasti Desu-raportin muodossa! Jee!

- Woodi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti