lauantai 16. heinäkuuta 2016

Aa-aa-animecon!

Huhuu!

Animecon 2016 järjestettiin tänä vuonna perinteisen Kuopion sijaan Jyväskylässä 9-10.7. Itseäni kaupungin muutos ei haitannut, vaikka kulkeminen oli taas omalta osaltaan mielenkiintoista.

Itselleni tilanne oli myös siinä mielessä historiallinen, että kymmenen vuotta sitten kävin ensimmäisessä con-tapahtumassani, Animecon 2006:ssa. Huii!

Jyväskylässä onneksi asuu tuttuja ja tarkemmin vielä isovanhemmat, joilla on hyvän kokoinen asunto :) Pääsimme siis seitsemän henkilön köörillä heidän luokseen asumaan viikonlopuksi ja homma sujui onneksi todella hyvin. Conipaikka ei nyt ollut ihan naapurissa ja paikat piti siivota hyvin ennen lähtöä (toisin kuin hotlassa), mutta ilmainen yöpyminen 10+.

Sain onneksi perjantain vapaaksi ja näin ollen käytin aamupäivän bussissa istumiseen armaan pikkuveljeni kanssa, jolla on kai tullut nyt tavaksi minun siivelläni A-coniin tuleminen. Perillä sukuloitiin ja illalla, kun loput porukasta saapuivat kaupunkiin autolla, menimme porukalla Laajavuoden seikkailupuistoon kiipeilemään! Olenko kertonut, kuinka tuollainen kiipeily olis just semmonen laji, jota voisin harrastaa vaikka päivittäin? En? No nyt tiedätte!

Lauantaille meidän porukalla (miinus pikkuveli) oli kaikilla asut samasta sarjasta! Talvelle suunniteltu Baccano!-ryhmä sai vihdoin itsensä kasaan ja olimme kaunis ja upea ja mahtava kuuden ihmisen ryhmä. Itse pääsin olemaan Jacuzzi ja voin sanoa, että asu oli ihan äärettömän mukava päällä. Olin myös hyvin tyytyväinen asuun kokonaisuutena, varsinkin peruukkiin ja naamaani maalaamaan tatuointiin. 10+ would cosplay again  (´∀`●)

Nice: Fukka. Jacuzzi: Mie


Itse tapahtumaan! Saavuimme lauantaina paikalle vähän jälkeen kymmenen ja totesimme, että nyt jos koskaan kyseessä on jonocon. Ei tuntunut hirveästi olevan asiat muuttuneet sitten vuoden 2006...

Itse conipaikkana Paviljonki oli oikein hyvä. Tilaa oli, vaikka porukkaakin oli. Tuli lievästi mieleen Tracon, jossa myös tulee silloin tällöin liian ahdasta, mutta ei liian usein. Ja happeakin riitti suurimman osan ajasta.

Sisällä menimme ensimmäisenä infoon kysymään paikkalipuista, joista ei ollut oikein mitään tietoa missään. Infonkin porukkakin oli vähän mietteissään ('ai niinku normaaleille kävijöille?' 'öö joo?'), mutta löysimme lopulta tiemme seuraavaan jonoon, josta saimme kisaan liput.

Liput saatuamme menimme porukalla katsomaan Genderbending ja cosplay: mitä, miksi ja miten? meininkiä. Luento/paneeli oi vähän epätasainen ja niin paljon kuin pidänkin sukupuolentutkimuksesta, olisi tätä osiota voitu tiivistää huomattavasti (vasta noin 45 minuutin kohdalla päästiin itse cosplayhyn). Olisin myös toivonut enemmän feminiininen-maskuliininen sanojen ja janan käyttöä 'ulkoisen sukupuolen muuttaminen'-sijaan. Samoin olisin toivont enemmän perusteluja joillekkin jutuille kuin "koska vaan" ja myös lisää kuvia! Lisää kuvia esimerkiksi samasta hahmosta tehdystä kahdesta eri versiosta ja juuri sen pohtimiselle, että mikä on hahmouskollista ja mikä on sarjauskollista. Oli kuitenkin kivoja pointteja, mutta ei jäänyt mitenkään mieltäräjäyttävänä kokemuksena mieleen tämä ┐( ̄ー ̄)┌

Hmm! Jännittävä määritelmä....

Tässä välissä sieppasimme valokuvaajan conikuvat-tiskiltä matkaamme ja lähdimme porukalla kuvauttamaan itseämme. Toivottavasti kuvista tuli kivoja koska hnng olimme kauniita :,> Näitä kuvia saanemme blogiin lähitulevaisuudessa.

Cosplaykisa. Voi cosplaykisa. Saavuimme paikalle vain vähän vaille kisan alkua ja porukka jonotti sisään. JONOTTI. Vaikka oli paikkaliput. Aivoni sulivat aika montaa viikonlopun aikana siitä aurasta, mikä näistä paikkalipullisista jonottavista ihmisistä huokui. Voi miksi, miksi. 

Lopulta pääsimme kuitenkin seuraamaan itse kisaa ja ai että kisassa oli korkea taso! Oli tosi paljon tosi erilaisia pukuja, mutta aivoni sulivat toistamiseen kisan järjestelyiden takia. Juontaja oli ihan all over the place niin puhumisen, kisaajien ohjaamisen kuin tekniikan osalta ja kisaaja parkoja kävi ihan sääliksi. Ja miksi lähes kaikista kisaajista piti kertoa hyvin oleellisia asioita kuin se, että mikä heidän horoskooppinsa on ja kuinka monta kissaa taloudessa on... miksi? Minua kiinnostaa enemmän itse asuun liittyvät mielenkiintoiset kiksit tai luvut. Tai edes kisaajan cosplay-historia. Uaargh.

Tilanne ei helpottanut edes palkintojenjaossa. 'Kaikki kisaajat lavalla' on toki suuren maailman kisojen tapa, mutta tässä se tuntui vain sekoittavat meininkiä entisestään, kun porukkaa parveili lavalla minne sattuu jo muutenkin. Ja miksi, oi miksi ihmiset ignoorasivat tuomarina toimineen Reikan lähes poikkeuksetta? Pari sentään kumarsi ja osalla oli selkärankaa kätellä häntä, mutta itse pidätin joka kerta hengitystäni sen awkwardiuden edessä. Eikö kisaajia oltu yhtään ohjeistettu? En tiedä miltä Reikasta tuntui, mutta itse olisin tuntenut oloni todella oudoksi siinä tilanteessa. Menikö porukalla ihna pasmat sekaisin? En edes tiedä (( ༎ຶ‿༎ຶ ))

Oli melkein helpotus, kun kisa loppui. Pääsin vihdoin tarkastamaan myyntipöytäsalin ja taidekujan, mistä jälkimmäisestä löytyi taas kaikkea ihanaa owo.

Vaikka en ole mikään Reikan fani, niin minua kuitenkin kiinnosti mennä kuuntelemaan Reika Q&A, joka oli oikein haustaa seurattavaa. Paitsi se jonottaminen, taas. Pääsin viimeisimpinä sisään :,D Tulkeilla ja Reikalla tuntui olevan hyvä yhteys ja Reika tuntui muutenkin olevan todella rento ja avoin. Twitteirn kautta lähetettyjen kysymysten ottaminen oli hyvä idea, koska silloin haastattelijat pystyivät vähän tekemään seulontaa. Joku meni ja pyysi, että kysymyksiä voisi kysyä suoraan yleisöstä ja... nooh... osa oli aiheeseen liittyviä ja osa vaan, että 'miten tuo nyt liittyy cosplayhyn mitenkään?' Seulonta on kaunis asia.

Q&A! Ja konkari Reika

Tämän jälkeen himmailin ympäri conipaikkaa ja moikkailin tuttuja, joka oli kyllä tavallista vaikeampaa kun tila oli niin iso! Paria tuttua näki vain sen kerran ja sitten he jo hävisivät ihmisvilinään.

Päivän viimeisenä tapahtumana kävimme katsomassa Cosplay ja Kengät-luennon, mikä oli ihan ok, mutta ei antanut itselleni oikein mitään tai jos antoi, niin en tehnyt tiedolla mitään. Harmittaa tosin, etten nostanut kättäni ja kertonut ihmisille, että ainakaan wonderflex ei ole mitenkään ideaali kengänrakennusmateriaali ja näin uskaltaisin väittää ettei ole worblakaan. Nimim. 5 rakkoa 50 metrissä. Luennolla muutenkin keskityttiin aika paljon juuri kenkien tyhjästä rakentamiseen sen sijaan, että olisi käsitelty sen lähemmin esimerkiksi hyviä kengänostopaikkoja tai shoecovereita (esim niiden kaavoja ja eri tapoja käyttäytyä riippuen materiaalista).  L(o)

Jyväskylän keskustassa oli sateenkaaritie!

Sunnuntai lähti osaltamme aika hitaasti liikkeelle ja olimme conipaikalla vasta yhdentoista jälkeen. Itse laitoin päälle Persona Q:n Rein, mikä saattoi tosin olla virhe pitkän peruukin takia. Asu ei päälläni kovin pitkään ehtinyt, olla kun sen jo jouduin vaihtamaan pois.

Pukuhuonekuva. Siellä oli kai jotain ydinjätettä lampuissa

Maanantain töiden takia jouduin lähtemään conista jo vähän ennen kolmea, joten yritin keskittyä tekemään ja kokemaan mahdollisimman paljon eri asioita lyhyessä ajassa. Muistikuvani sunnuntailta eivät tosin ole enää kovin hyvät, kun tuntui että poukkoilen ympäriinsä. Käytiin me myös kuvaamassa jonkin verran toisiamme.

Mietin Reikan nimikirjoituksen hakemista, mutta jonotuskiintiöni oli täynnä. Enkä halunnut venyttä tilaisuutta omalla olemassaolollani (‘A`) 

Ison tavaran narikka oli taas yksi murheenkryyni ja luojalle kiitos, että tajusin mennä hakemaan tavarani ajoissa. Ja, että kerroin pikkuveljelleni, että hae tavarat ajoissa. Laukkuja ei meinannu löytyä millään ja lopulta itse kompuroin laukkumeressä etsien omaani. Voi veljet, juuri sitä haluan cosplay päällä tehdä!

Linja-auto lähti myöhässä ja myöhästeli vielä matkallakin kiitos matkustajien, jotka eivät muista laukkujensa väriä. Olin kuitenkin ennen puoltayötä jo Rovaniemellä ja pääsin jopa ajoissa nukkumaan. Hip huraa!

Animecon oli kyllä reissuna tosi mukava kokonaisuudessaan, vaikka tässä merkinnässä olenkin ulissu yhdestä sun toisesta asiasta! Tämä tosin johtui enemmänkin kavereista, hyvista tiloista ja omasta cossista, kuin conin järjestelyistä. Vähän kaikki tökki, jonoja oli liikaa ollakseen vuosi 2016, kaikki ison salin ohjelmat alkoivat myöhässä... Skarppausta, kiitos! ( ・◇・) 

Asuista (ja meidän upeesta ryhmästä) postaan vielä kunnon kuvia, kunhan niitä saan. Tässä vielä pieni kollaasi parista viikonlopun jonosta:

Etuovijono

Kisa/Musikaalilippujono

Reikaqajono + lauantain naamani
Oli kivaa, kiitos tästä!

Seuraavaksi on vuorossa kaksi Oulussa järjestettävää tapahtumaan peräkkäin! ...Ja peräkkäisinä viikonloppuina. Toinen on Chibicon ja seuraava on Anime Seminaari, odotan sekaisin tuntein molempia. (Psst tulkaa te etelän immeiset käymään täällä Pohjolassa conittamassa? (◡✿) )

- Woodi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti