lauantai 2. heinäkuuta 2016

Liivejä ja Kiviä ja Paljon Kuvia

Tui tui!

Tässä merkinnässä vähän yhteenvetoa siitä, mitä viime aikoina olen cosplayn saralla puuhannut ja mitä meinaan Animeconiin(ΦωΦ)

Animeconiin en jaksanut alkaa tekemään mitään ihmeellistä, koska kaksi vuotta sitten kaksosten asujen kanssa säätäminen jätti niin suuret arvet sysimustaan sieluuni. Sen sijaan teen talvella kesken jääneen asun, jota en hirveästi ehtinyt edes aloittaa!

Jacuzzi Splot - Baccano! animureffi

Jacuzzin yksi naama Baccanon ligh novellista

Eli Jacuzzi Baccano!-animusarjasta. Meillä piti olla isompikin ryhmä Frostissa, mutta nyt se ryhmä on ainakin minun verran isompi Animeconissa. Jee :>

Toisaalta Jacuzziin ei ole hirveästi pitänyt asioita tehdä. Design ei ole mikään hulppea joten päätin ostaa kauluspaidan ja housut valmiina. Kunhan löytäisin, mihin sen kauluspaidan joskus tammikuussa olen survonut "talteen". Hubs. Ostin jo uuden vakoisen kauluspaidan, mutta ihmisten hehkuttama teellä värjääminen ei siihen jostain syystä tepsinyt. Seuraava kokeiluni tulee sisältämään copic-väriä B)

Liivi tietysti on ihan erilainen itse animussa kuin joissakin muissa virallisissa arteissa. Tietysti. Tein liivin ja koko asun kuitenkin animen mukaan ja näin liiviä tehdessäni pääsin taas painamaan raitoja! Mikä ilo ja riemu! Tai no, ihan kivaa. Ompelin raidalliset osat liiviä valmiiksi yhteen, että raidat menisivät saumojen kohdalta justiinsa eikä melkein. Ensin piti painaa etupuoli ja sitten takapuoli. Taktiikkana maalarinteippi, viivottimia ja tarkka saksiryöskentely suorien reunojen aikaansaamiseksi. Tässäpä pari kuvaa!

Hyvä maalarinteippi on ystävä

Painelin teippien reunoja vielä juuri ennen värin tuputtamista. Ihan pershiistä ja vie aikaa, mutta tulee siistimmät raidat

Maalit. Oli jännää yrittää sekoittaa just ton vaaleemman kankaan väristä kangasmaalia. Lopulta hirveän sotkemisen ja yrittämisen jälkeen se onnistui ihan semi jees
Ihan ku avaisi joululahjoja!!
Ja selkäpuolelle sama juttu. En uskalla arvata, kuinka kauan teipittämisessä meni (=tarpeeksi kauan)

Raidallinen osa liivistä odottamasta vuorta, kaulusta ja reunaa!

Olen lopputulokseen melko tyytyväinen. Raidoista tuli aika siistit, vaikka olisin halunnut niistä VIELÄ siistimmät. Noh! へ(゜∇、°)へ

Loput liivistä ompeli kuin itse itsensä ja olen kyllä harvinaisen tyytyväinen lopputulokseen.

liivi liiviläinen!
Liivi takaa + bloggerin jostain syystä kuvaan lisäämä punaisuus :<

Jacuzzissa toinen oikeasti tekemistä vaativa osa on peruukki. Kyseinen ihanuus söi enemmän rahaa kuin kaikki muut osat yhteensä koska lace front. Mutta peruukki on ihana, vaikka liian kihara olikin. Peruukki on kokonaisuudessaan esiintynyt blogissani jo aiemmin. Propsit sille, joka muistaa tai löytääkyseisne merkinnän (se oli se opettajatäti-look)

Ensiksi leikkasin peruukista ison osan pois eli about kaiken kiharan, koska Jacuzzin pehko on hyvin lyhyt. Onneksi peruukki on myös tuuheaakin tuuheampi ja näin ollen verkko ei näy. Ra-kas-tan <3

Jacuzzin kuontaloa takasivusta ja ihana Nice
Kuitua riittää!
Leikkuun ja suoristamisen jälkeen

Leikkuun jälkeen vielä suoristin peruukin viimeisiä kiharoita (=kaadoin kuumaa vettä) ja kaadoin veden myös niin, että kuidut sitten menisivät siihen suuntaan kuin pitikin. Eli suoraan taaksepäin paria etukiehkuraa lukuunottamatta.

Peruukista ei ole enempää kuvia, koska se on vielä kesken. Onneksi on melkein viikko aikaa vielä säätää sen kanssa rauhassa :) Ja tehdä ehkä meikkitestikin. Naamassa olevaan tatuointiin ostin harmaata ihomaalia.

Lanteilla olevaan rättiin (lannerättiin) ostin jännittävää alennuskangasta ja se tarvitsee vielä pari saumaa ja jonkinlaisen kiinnityssysteemin niin kaikki jees. Housut on tosiaan ostettu ja kengät ovat sen verran mystiset, että taidan päätyä mustiin maihareihin.

Saan näyttää huolestuneelta koko lauantain, jee!
Jacuzzin lisäksi olen puuhannut muutakin, esim täydentänyt vanhoja pukuja.

Tätä varten astuin hartsin kuumottavaan maailmaan! L(o)

Oikeastaan tämä reissu alkoi jo aiemmin keväällä, mutta kun siitä ei meinannut tulla yhtään mitään, niin en jaksanut mainita asiasta erikseen (eli myöntää tappiota)

Ensimmäinen kokeilu ei mennyt yhtään putkeen. Muottia tehdessä maissitärkkelys+silikoni yhdistelmä oli hirveää sotkua ja säätöä, muotista ei tullut siistiä ja sen kuivumiseen meni yli vuorokausi. Syytän kakkaa silikonia, mutta syynä voi olla mikä vaan.

Vihasin näitä muotteja syvästi

Toisekseen hartsia sekoitellessani laitoin liian vähän kovetetta. Kyllä. Ja siitähän se helvetti sitten lähti liikkeelle, kun minulla oli rahalla ja vaivalla tehdyt muotit täynnä kovettumatonta tappaja-ainesta. Hirveä homma oli puhdistaa muotit, saada kaikki se kakka talteen ja kuskata johonkin jumalan selän taakse vaarallisen jätteen asemalle pyörällä. Ei Enää Ikinä.


Huomio itselle: jos muka läpinäkyvä hartsi pysyy sinisenä, siinä ei ole tarpeeksi kovetetta
Toisella kerralla käytin näitä jo lämää ottaneita muotteja ja nyt läträsin kovetetta sitten oikein kunnolla. Kivistä tuli röpelöiset kuin mitkä. Muotit lensivät roskiin.

Ok tämä näyttää jo vähän paremmalta
Nojaa kaipa nää on ihan jees

Tässä välissä oli useamman kuukauden tauko. Nuo toisen kerran kivet on tallessa, koska 'voinhan minä vesihioa niitä', mutta sitten alan miettiä mihin sen saastuneen veden sitten laittaisi ja oma pääni vain räjähtää.

Nyt kuitenkin! Päätin antaa hommalle kolmannen mahdollisuuden. Pääsin Isoon Cityyn eli Helsinkiin kesäkuun alussa ja Hobbypointin ihmemaahan. Ostin kivilleni sopivaa hartsiväriä ja MUOTTIAINETTA. NIMELTÄ SILLI. aaaaaaa


Paras nimi muottiaineelle 5/5
Fimo kivien painelua silliin :)
Valmiit muotit
Ei enää mitään jauhotjasilikonit pashaa vaan ihanaa mössöä, missä kaksi massaa yhdistetään ja siihen voi sitten painaa asiat muotiksi. Ja voin sanoa, että kyseinen aine oli aivan ihanaa ja kätevää. Uuh aah <3

Kun muotit olivat lopulta oikeasti kuivuneet niin pääsin läträämään hartsin kanssa. Taas! Koska olen epäluuloinen, tein itse hartsin käsittelyn ja valamisen aina yliopiston tilojen vetokaapissa (niinkuin kahtena aikaisempana kertana). Vihaa ajatusta, että kämppäni haisisi hartsille ja olisin varma, että nyt silmäni ja keuhkoni ovat pilalla koska kyllä, se on syövyttävää ainetta esimerkiksi hengitysteissä ja limakalvoilla. Yök

Yliopiston vetokaappi, my only love
Koska osan kivistä oli tarkoitus olla toisia tummempia (oikeastaan valoin kolmeen eri asuun punaisia kiviä samalla kertaa, kätevää!) niin sekoitin ensin hartsin ja lisäsin jonkin verran punaista väriä. Kaadoin tämän haaleamman punaisen sille tarkoitettuihin muotteihin ja lisäsin tämän jälkeen väriä tummemman punaisen saamiseksi. Ja se onnistui! Melkein täydellisesti ainakin

Kuivuminen in progress
Ja kivet onnistuivat! Olisivat voineet olla vielä kauniimmatkin, kuten aina, mutta oi voi! Tuli oikein kauniita ja voisin oikeasti tehdä tätä uudestaan. Hurja hyppy verrattuna kahteen ensimmäiseen kokemukseen :,)

Lopullisen kivettttt :>

Saa nähdä milloin saan sitten laitettua kivet niille kuuluviin asuihin (kuvassa tosiaan kolmen eri asun kiviä, kaksi jotka olen tehnyt jo aiemmin), mutta ne ovat olemassa ja olen tyytyväinen. Ja voin jo paremmalla varmuudella tehdä tätä uudestaan koska I love dem pretty gems (/^▽^)/

Animeconin toisena päivänä en ehdi olla paikalla kovin pitkään, joten jonkin asun laittaminen on vielä vähän mysteeri. Jos jonkin asun laitan niin se on oletettavasti Rei, koska asu on helppo ja sitä ei ole näkynyt vielä kuin Oulussa!

Jätski-Rei-Selfie suoraan omasta Instagramistani haha
Tämä päivitys nyt oli vähän tämmöinen Liivi + Hartsisekoilut, mutta joskus päivityksen on sellaisia! En kuitenkaan kokenut, että hartsi-sekoiluistani olisi ollut ihan omaksi päivityksekseen. Saitte sen siis näin.

Animeconia odotellessa! Nauttikaa kesästä (◕✿)

- Woodi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti