keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Tracon eli Pärinäcon

Hei vaan!

Tässä perinteistä tapahtumaraporttii Traconista, joka tapahtui 3-4.9.2016 Tampereen vanhassa kunnon Tampere-talossa. Viikonloppu oli täynnä fiilssejä! (/^▽^)/

Tampereelle saavuin perjantai-iltana noin kymmeneltä illalla, kun päivällä oli ollut koulua ja pääsin lähtemään vasta kolmen aikaan. Ihana äiti toi minulle kengät ja sateenvarjon Oulun asemalle junan vaihtamisen yhteydessä, jotta viikonloppu ei menisi ihan plörinäksi. Ja Oulusta Tampereelle pätkässä pääsin lastenvaunuun ja näin ollen jalkatilaa oli ihan reippaasti.

Onneksi lapset ei haittaa mua niin lastenvaunu on ihan jees paikka (=JALKATILA)

Tampereella kipitin hotellille pari kilometriä ja saavuin kunnon cosplay-luolaan. Nips naps ja hurr hurr ja väki asettui nukkumaan sinne tänne. (∪。∪)。。。zzz

Lauantai alkoi meidän porukalla aikaisin Fukkan ja Rorunen kisahommien takia, mutta itse myös halusin paikalle ajoissa, koska CONI!!

En jaksanut alkaa stressaamaan Traconin asuja, joten parantelin vain kahta vanhaa ja menin niillä. Kangaskasa tuli käymään Suomessa juuri sopivasti Traconiin päästäkseen ja näin päätimme laittautua lauantaina Persona 3-asuihin. Minä Junpeiksi ja Kasa Keniksi.
Kasa Keninä ja mie Junpeina <3

Junpeita varten halusin pelastaa pelastettavissa olevan ja tein uusiksi lippalakin, kaulakorun ja vyön. Siitä sai just sopivaa pikkupuuhaa conia edeltävälle viikolle ja ehkä kyseiset osat kompensoivat hirveää ensimmästä vuoritettua takkiani. Toisaalta taputan vanhaa minääni olalle ja kiitän toimivien taskujen tekemisestä.

Tampere-talolla autoimme jonkin aikaa Fukkan ja Rorunen kisakrääsän kanssa, josta syöksyimme sitten sisälle tutkimaan ohjelmaa ja raidaamaan taidekujaa. "Cosplayn tabut" olisi minua ja kaveria kiinnostanut, mutta kuvauksen viimeinen lause sai otsat sen verran kurttuun molemmilla että emme viitsineet vaivautua.

Ohjelman sijaan menimme taidekujalle ja sieluni huusi hoosiannaa kaiken sen kauneuden edessä. Tracon on siitä jännä, että sinne ihmiset panostaa todella paljon ja esim kaikkien omakustanteiden uudet osat yleensä printataan sinne. Ja väki tekee koko kesän tarroja, printtejä ja zinejä. Mukaan tarttui siis oima annos sarjakuvaa, tarroja, printtejä ja jopa haalarimerkkejä. Omat Overwatch-hihkumiseni ei auttanut asiaa kun joka toisella pöydällä tuntui aiheeseen liittyviä töitä olevan. Voisin sanoa, että itseeni iski pienoinen taidekuja-humala. へ(゜∇、°)へ

Tämän lisäksi, kuten Traconissa usein, tapahtumassa oli hirmuisesti tuttuja. Monesti ihmiset, vaikka eivät muuten coneissa hirveästi kävisikään, niin tulevat sitten Traconiin. Sosiaalisuus-humala saattoi iskeä myös. へ(゜∇、°)へ

Kävimme välillä lataamassa akkuja ja täydentämässä vatsaa ihanassa Turva-satamassa, joka löytyi Tampere-talon 3-kerroksesta. Tämä oli ihan huippu ja suosittelen, että tämä jatkuu!! Muihinkin tapahtumiin voisi Turva-sataman laittaa jookosta kookosta???

Ihana Turva-satama, Harri, Sohvi, Kasa ja Apinat
Käytiin kans Maid-Cafessa ja otettiin tietty IC-kuva meidän meidon kanssa; Keniä ei kinosta ja Junpei on ihan innoissaan

Myös ulkona olleet ruokakojut olivat tavalliseen tapaansa Tosi Jees, vaikka itse tyydyinkin syömään omia eväitä (ja muiden jämiä haha). Siirryimme tästä Kasan kanssa jonottamaan cosplay-kisan lippuja, kun jono alkoi uhkaavasti kasvamaan puiston halki. Onneksi hyvä ilma ja seura tekivät jonottamisesta harvinaisen tuskatonta.

Kisat alkoivat myöhään, mikä ei toisaalta itseäni haitannut, mutta kavereita kisaamassa kylläkin. Itse olin yllättynyt, kun kisa oikeasti aloitettiin prikuulleen tasan viideltä, kun yleensä kisojen aloitus tuppaa myöhästymään ainakin jonkin aikaa. Veikkaan, että streamilla oli jotain tekemistä asian kanssa.

Traconin yleisön tuntien hiljaahan porukka ei osannut olla ja väki pälpätti reippaasti menemään aina juonnon ajan ja esiintyjienkin esitykseen asti. Joka vuosi se jaksaa minua ihmetyttään, että miksi se on juuri se Traconin yleisö joka ei osaa käyttytyä. _ರೃ  

WCSssä tapahtunut osallistujakato nyt söi vähän kisoja ikävästi, mutta ainakin saimme nauttia neljän esityksen verran. Plus heti perään NCC-kisaajat, joiden kohdalla taso meni vuoristorataa. Kokonaisuudessaan kisoista jäi kuitenkin hyvät muistot näin vähän myöhemmin muisteltuna.

Noi kaks taas siellä!! Ihanilla siivillä tällä kertaa

Kisan jälkeen jäimme odottamaan lavalla hetki sitten heilunutta kaksikkoa tuomaripalautteesta, josta siirryimme takaisin hotellille, syömään, saunomaan (!!) ja (luojan tähden) ottamaan piilolinssit pois silmistä.

Rakastan rafloja missä maito tulee kunnon TUOPISSA 10+++ Kuvasi: Fukka
Sunnuntai alkoi kankeasti, mutta Junpeista poiketen kyseiselle päivälle valikoitunut ja kohta ylikäytetty Vald on maskeeraukseltaan jo hepompi ihan vaan useamman harjoituskerran takia. Bishounen-meikki naamaan ja baanalle. (◡✿) 

Ikävä kyllä Tampere-talolle pääsimme vähän jälkeen kymmenen, mutta ehdin ainakin hetkeksi kuuntelemaan yhtä ainokaista viikonlopun ohjelmaa eli Sateenkaareva Alamaailma: Inklusiivisuus Undertalessa. Onnekseni luentosali ei ollut täynnä ha mahduin paikalle hyvin. Itse luento oli aika hyvä kattaus, vaikka olisin kaivannut enemmän suoria kuvia pelistä itsestään esimerkiksi juuri tietyistä tilanteista tai hahmoista puhuttaessa. Tykkäsin kuitenkin hirmuisesti siitä, että luennolla oli otettu huomioon muitakin inklusiivisuuden muotoja kuin sateenkaarevuus! Kuitenkin kokonaisuus jätti ehkä piirun verran kylmäksi, mutta sekin saattanee johtua siitä että tulin paikalle myöhässä ja näin en saanut hommaan kunnon aloitusta (ja missasin kahden hahmon pätkät kokonaan n y y h)

Luennon jälkeen yritin epätoivoisesti päättä mitä tekisin, joten päädyin vuorotellens euraamaan yhtien lentopallopoikien sekoilua, juoksemaan muuten vaan ympäri taloa ja selaamaan taidekujaa Vielä Kerran (no kävin mä tilaustyön tilaamassa)

Lentopalloseikoilijoita!
Jossain vaiheessa kaikkea sosialisointia tapahtui myös sunnuntain kisat, mitkä sisälsivät esityskisan, parikisan ja design-kilpailun. Kisat tekivät minut iloiseksi jo pelkästään sen takia, että Undertale-musiikki toimi juonnon ym taustalla ja sain kuunnella lempibiisiäni luupilla  ╮(─▽─)╭ (Another Medium, miksi olet niin menevä ja upea?)

Esityskisa oli Traconin tapaan tasoltaan melko korkea, vaikka mukana oli pari hämmentävää tapausta. Magi-esitys sai omat vanhat Magi-fiilssit jälleen pintaan ja tanssi-esitykset olivat selvästi tehneet paluun. Parikisassa mieleeni jäivät vahvasti iso MEKKO ja upea Chibi Moon peruukki, yhyy.

Kisan jälkeen kerrankin itselläni oli vielä hyvin aikaa säätää kaikkea mahdollista paikan päällä. Käytiin katsomassa edelliseltä vuodelta tuttua Dance Medleytä, jossa kaikki on vaan niin ihunia ja kauniita. Kipaisin taidekujalla hakemassa tiaustyöni, mistä myös syntyi miellyttävää rupattelua (plus porukka oli käynyt kyselemässä kyseisen työn hintaa hue hue se on nyt minun (*ω)ノ  )

Tämän lisäksi sain kuvautettua itseäni hiukan Kis:n toimesta ja nyt jo parissa paikassa mukana raahautunut miekka pääsi kuviin, hurrå!!! Yritän nyt valita ainaki jonkun kuvan tähän mutku ne kaikki on niin hienoja.......

Uuh. Kuvasi: Kis
Oulun jengi lähti jo matkalleen kun minä kerrankin otin lunkisti, hyvästelin ihmisiä, vaihdoin rauhassa vaatteet, söin ja vietin aikaa Tampereella asuvan ystävän kanssa junan lähtöön asti. Menin kerrankin vain Ouluun asti, joten matkakin oli lyhyt! Vautsi vau! Ja maanantaina ei ollut koulua TAI töitä, joten olin vapaa vain parantamaan conidarraa. Mitä luksusta.

Tracon oli hirmuisen kiva! Katsotaampa, mitä sitä tulevaisuudessa keksisi.(ΦωΦ)

- Woodi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti