keskiviikko 3. tammikuuta 2018

Le Cosplay-Vuosi 2017

Moi moi!

Vuosi 2017 puksutti loppuun kuin juna ja hups, sinne meni monta kuukautta johon cosplay ei sisältynyt juurikaan millään tavalla. Edellisessä postauksessa taisin leveillä, että oi että kun ei ole enää koulua niin nyt voi mennä miten huvittaa ja tehdä paljon asuja loppuun. Noh, sainkin töitä toiselta paikkakunnalta, joten muutto ja ylipäätään koko elämäni suuri muutos veivät koko loppusyksyn mukanaan, hui kauhia.

Vaikka loppuvuosi meni nyt noin harakoille cosplayn osalta, oli vuosi noin muuten oikein muikea. Tein neljä täysin uutta asua ja yhden keräsin kaupan hyllyiltä (ja no... stailasin peruukin toki)

Naisrosvo-Robin, D VA, Akne, Sai & Goku. Muut kuvan selfieitä, paitsi Gokun kuva by Kis

Conien lukumäärä väheni jonkin verran, kun en jaksanut juosta kaikenmaailman kissanristiäisissä Oulussa, jolloin esimerkiksi Matsucon ja Kummacon jäivät välistä. Sen sijaan kävin parissa tapahtumassa, joista en ikinä jaksanut tehdä blogimerkintää. Yhteensä kävin kuudessa tapahtumassa, luojan kiitos.

Vuoden 217 ensimmäisenä tapahtumana oli tietenkin Desucon Frostbite, joka jälleen oli myös kisacon. Robin ja naisrosvot pääsivät siis turreilemaan. Tapahtumaa edelsi intensiivinen kuvunteko ja harjoittelu, vaikka höpö esitys olikin. Ja vaikka kisaan lähdettiin vaan sillä, että formaatti oli esitykselle sopiva, niin oli se mukava saada positiivinen vastaanotto ja toinen sija!


Vaihteeksi eri kuva! Kuvaaja: Tytti Levänen. Fukka edelleen söpö Juhana ja Rorune Pikku-John 

Samana iltana vielä pöllöilimme Saiyuki-ryhmänä kasuaaleissa vaatteissa, joten kaikki aika hyödyksi! Aika hyvin tämä kompensoi sitä, että sunnuntaina en laittanut päälle asua ollenkaan.

29 heinäkuuta Rovaniemellä järjestettiin Mushucon, missä menin taas käymään. En kirjoittanut ikinä tästä blogiin, koska suoraansanottuna tuon conin jälkeinen aika oli niin hiton kiireistä ja stressaavaa, että en yhtään ihmettele. 

Oshiete! Galko-chanin Ojou pääsi kierrätykseen, kun halusin jonkun helpon asun

Tämä toista kertaa järjestetty Mushucon oli kyllä edeltänyttä jo suuri loikka eteenpäin ja itselläni oli oikein mukava päivä! Toivottavasti tapahtuma järjestetään kolmannenkin kerran ja vielä upeampana!

Kesälle asettui jälleen Desucon, mihin en millään ilmeellä saanut aikaiseksi uusia pukuja ja näin ollen kierrätin Shugo Charan Amulet Heartia uuden aurinkolipan ja sydämen voimin, sekä Baccanon Jacuzzia. 

I wont hesistate, bitch! Kuvasi: Rorune

Sen sijaan Desuconiin valmistumaton Cruiser!D VA valmistui sopivasti Animeconiin, vaikka pääsinkin käyttämään asua vasta sunnuntaina. D VA onkin vuoden asuista ainoa, jolla ei ole nostalgia-arvoa vaan koko asukokonaisuus julkaistiinkin vasta toukokuussa, hih. D VA on myös ainoa asu, joka ei ollut osa mitään ryhmää, oho.

Jos Desuconiin en ehtinyt tehdä yhtäkään uutta asua, niin Traconiin tein kaksi! Kohtuullisen yksinkertaisia, mutta silti. Lauantaina ninjailtiin Naruto-ryhmänä ja sunnuntaina saimme vihdoin aikaiseksi Ranma-ryhmän ja siihen kuuluvan esityksen! Oli kivaa kisata jopa näin monessa esityksen sisältävässä kisassa ja jopa PÄRJÄTÄ molemmissa! Hiii!

CONFESSION- or not!!! Kumasi: Rea Rautamies
Näytti vähän, että Tracon jäisi vuoden viimeiseksi coniksi, mutta kävin minä sentään vielä yhdessä. Blogiinhan tästä ei ikinä mitään juttua tullut... Chibicon piti jälleen käydä kokemassa, koska aiemmin tapahtuma on ollut Oulun leveyspiirien parhaimmistoa. Nytkin tapahtuma oli oikein mukava, mitä nyt cosplay-kisa oli hämmentävää seurattavaa. Kierrätin tapahtumassa D VAa ja sain ihailua Overwatch-jonneilta.

Fukan Ahiru-chan koki sammmakko-invaasion!
Olen tässä vuodessa todella tyytyväinen siihen, että osasin cosplayssa keskittyä tiettyihin asioihin ja ottaa chillisti silloin, kun tarvii. En puristanut pakosta asujan valmiiksi vaan tein ne aika rauhallisella tahdilla. Keskityin tarpeeksi esityksiin ja asuihin, mutten laiminlyönyt omaa jaksamista tai muuta elämää. 

En myöskään juossut kaikenmaailman kissanristiäisissä ja pikkuconeissa, vaan vain niissä, mihin oikeasti jaksoin ja mihin huvitti mennä. En myöskään pakottanut asua päälleni esimerkiksi Frostin sunnuntaina tai a-conin lauantaina, vaan menin suosiolla siviileissä, kun olo oli sellainen.

Vähän harmittaa, kuinka monta aloitettua asua jäi kesken, mutta kyllä sitä ehtii. Tällä hetkellä työstän sekä Frostiin, että Umiconiin tulevaa asua ja muutenkin suunnittelen tulevan vuoden asuja. Melko löyhästi kuitenkin, koska ylipäätään tulevat conit ovat vielä epävarmoja.

Sauva tekeillä!
- Woodi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti