maanantai 25. helmikuuta 2019

Desucon Frostbite 2019 - cossitonta touhua

Moi

syksyllä piti ainakin tehdä päivitys Futabasta, aloittaa uusia asuja ja tehdä perinteinen yhteenveto vuodesta 2018. Näin myöhemmän yhteenvedon voisi tehdä vaikka sanoilla: kaikki on paskaa, paitsi kusi, mikä kyllä näkyi myös cosplayssa ja tässä blogissa.

Olen vakavasti harkinnut tämän blogin tauolle laittamista (jos tätä ei siksi voisi jo kutsua) tai kokonaan lopettamista. Samaa olen miettinyt koko cosplay-harrastuksen kanssa, koska mitään intoa tai jaksamista mihinkään ei ole ollut. Tosin en ole myöskään jaksanut tehdä minkäänlaisia päätöksiä, joten tässä sitä ollaan uuden päivityksen partaalla.

Frostista ei sinänsä ole juuri mitään kerrottavaa cosplayn puolesta, koska jaksoin vetää asun päälle vain perjantaina. Mutta laitanpa nyt silti jotain pientä ylös!

Desucon Frostbite 2019 järjestettiin tavalliseen tapaan Lahden Sibeliustalolla. Olen käynyt tapahtumassa sen ensimmäisitä vuosista lähtien, joten väsymyksestä huolimatta en viitsinyt jättää tapahtumaa välistä. Onneksi oli kerrankin lyhyt matka, muuten en edes olisi voinut saapua paikalle.

Perjantaina jo vanhempi Free!-ryhmämme sai kahden uuden hahmon verran vahvistusta, joten vanha kunnon Rei piti kaivaa kaapista. Onneki asu on mukava ja helppo laittaa työpäivän jälkeen päälle, eikä bussissakaan matkustaminen tuota ongelmia.

Fiilikseni kun lauantai-työpäivä

Saavuin töiden takia Sibeliustalolle aika myöhään. Ehdin kuitenkin ihan hyvin seuraamaan "Cosplayasun viimeistelyn ABC"-luentoa, joka ei kuitenkaan ihan hirveästi itselleni antanut mitään uutta. Toisaalta täysin aloittelijalle luento oli varmaan osittain ihan siansaksaa, kun puhuttiin esim. wefteistä ja silikoonisuihkeesta ilman, että niitä avattiin yhtään. Luento oli kuitenkin kivaa vaihtelua viime vuosien yleiseen "näin teet cosplayasun vessapaperista ja kartongista" tyyppisille niksipirkka-luennoille, jotka eivät hirveästi itseäni kiinnostele.

"Nahkatöiden perusteet cosplayaajille" oli luentona taattua Elina-laatua, viihdyttävää ja paljon informaatiota sisältävää. Opin hirveästi ja nauroin sitäkin enemmän. Haluaisin lisää tällaisia juuri tiettyyn osa-alueeseen keskittyviä luentoja/paneeleita. Pls?

Nyt sitä NAHKAA!

Olisin halunnut jäädä seuraamaan Kazuya Minekuran hahmoja käsittelevaa luentoa, mutta väsymys painoi niskaan sen verran vahvana, että oli pakko lähteä.

Lauantaina alkoi omalla kohdallani niin, että menin töihin. Sen kerran, kun koulua on lauantaina, niin tietysti se on Frosti-lauantai. Pääsin tapahtumaan siis vasta kolmen jälkeen mikä olikin isoin syy sille, miksi en asua edes harkinnut.

Ehdin onneksi katsomaan cosplaykisoja, mitkä olivat hyvin viihdyttävät ja kovatasoiset imo. Jäi mieleen tosi monta hyvää esitystä ja upeaa asua. Tuli vähän itsellekkin taas hinku kisaamaan, mutta järkeilen että miten tässä kisaamaan kun perus-asujakaan ei saa aikaan. Nyyh.

Kisan jälkeen pyörimistä ja karaokea, ja kotia nukkumaan!

Sunnuntaina harkitsin jonkin asun laittamista, mutta viikon työt painivat sen verran niskaan, että päätin nukkua vähän pidempään ja nauttia piilolinssittömästä-elämästä.


Aamusta Fukka piti luennon Cosplay-esityksistä, missä toki näin kaverin näkökulmasta oli paljon juttuja mistä ollaan puhuttu paljon ihan vapaa-ajalla ja/tai itse esityksiä tehdessä. Tykkäsin ja nautin, luento löytyy myös youtubesta go check it out.

Seuraavaksi kävin katsastamassa "10 vuotta K-ONin jälkeen"-ohjelman. Luento oli todella viihdyttävää, oli ihana kuunnella henkilöä, joka oli todella innoissaan puhumastaan aiheesta ja hyvä puhuja muutenkin. Aihe oli mielenkiintoinen, vaikkakin olisin toivonut hiukan enemmän pohdintaa siitä, miten K-ON on vaikuttanut nykyanimeen, vertailua sarjojen välillä ym.

Keijo-luentoa

Loppupäivä meni kun kuvattiin muita, näin tyyppejä ja ostelin asioita. Hinku cossata onneksi myös tarttui ja yritän saada jotain aikaiseksi myöhemmälle keväälle tai kesälle. Toivossa on hyvä elää.

Ostin EVAa niin voin huijata, että olisin oikeesti taas aktiivinen cossaaja

Tästä tuli enemmän tällainen luentoarvio-merkintä kuin cosplayhyn liittyvä, ymmärrettävistä syistä. Toivotaan, että tilanteeni muuttuu pian cosplaylle suotuisaksi. Uusien asujen tilanne on epävarma, mutta onneksi lähiaikoina tulee toinenkin päivitys photoshootista. Sitä siis odotellessa!

- woodi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti