lauantai 22. syyskuuta 2018

Tracon 2018 - Persoonoilua

Moi!

Blogistani on tullut viimeaikoina äärettömän tapahtuma-painotteinen. Pyrin muuttamaan asian lähiaikoina! Mutta sitä ennen ajankohtainen asia eli 8-9.9 järjestetty Tracon 2018!

Itse odotin tapahtumaa aikamoisissa täpinöissä, koska en ole käynyt missään sitten helmikuun Umiconin. Toisaalta en ehtinyt uuden työpaikan ja paikkakunnan kuumotuksen lisäksi varautua tapahtuman tuloon niin hyvin kuin olisin halunnut ja koko reissu tuli kuin rätti päin kasvoja.

Kerrankin sain olla perjantain rauhassa töissä ja lähteä vasta sitten coniin... ja silti olin ajoissa illalla perillä! Jotkut ihmiset oikeasti elää näin. Valmiiksi sain vain yhden uuden puvun ja sitäkin tulen vielä korjaamaan ihan lähiaikoina. Uuden asun lisäksi olin pitämässä ohjelmaa, eli en toki ollut sotkenut lusikkaani taas liian moneen soppaan.

Silmalasien heijastus oli kuulema suurin vihollinen tätä asua kuvatessa mutta Kis onnistui silti!

Lauantaina sain vihdoinkin laittaa päälle varjo!Futaban Persona5sesta, mitä olen työstänyt pikkuhiljaa silloin kun olen pystynyt. Aion parannella asua paljonkin, mutta en täpinöissäni malttanut jättää asua kotiin vaan päätin elää virheideni kanssa. Samalla päivän aikana selvisi lisää käytännön asioita, mitä saisin korjata.


Aamu meni pitkään, kun halusin laittaa asua rauhassa ja autoin samalla meidän kisaajakaksikkoa Fukkaa ja Rorunea. Kuumotus tosin iski, kun taksissa ei vain ikinä vastattu ja jouduimme lopulta soittelemaan kyytejä muualta. Hilkulle meni, mutta ehdin ohjelmaani, mikä ei sekään mitenkään aikaisin alkanut (klo 13:00)

Gaveri otti kuvan instastoryyn yhyy

Ohjelmana pidin "Varjojen tematiikka Persona-pelisarjassa" eli perinteisesti persona-linjalla mentiin. Olin tuosta taksittomuus-episodista sen verran häkeltynyt, että se häiritsi ohjelman alkua. Muuten esiintyminen ei minua enää oikeastaan jännitä ihan vaan töiden puolesta. Sen sijaan kuumottelin koko ajan, että aika ei tule riittämään ja aika luotijuna-vauhdilla piti viimeiset diat syöksyä. Onneksi ei mennyt niin tiukille, kuin P3-luennon kanssa, mutta kyllä otti kupoliin jokatapauksessa. Yritän oppia tästäkin seuraavaa kertaa varten, että nyt hillitse niiden diojen ja asian kanssa. Muuten luento meni mielestäni ihan mukiinmenevästi, ei tökkinyt enkä möläytellyt mitään typerää.

Ohjelman jälkeen olin jotenkin ihan pihalla, dissosioin ehkä hiukan taksi-fiaskon ja ohjelma-kuumotuksen jälkimainingeissa enkä oikein keksinyt, mihin sitä rupeaisi. Yritin käydä taidekujalla, mutta asu oli repun kanssa niin epäkäytännöllinen että annoin periksi hyvin nopeasti.

Oleellinen asia lauantaina olivat tietenkin cosplaykilpailut joihin sisältyi WCS- ja NCC-karsinnat. Olimme saaneet taas liput parvelle, mutta tänä vuonna ovet saatiin auki ajoissa! HYVÄ! Sen sijaan pääsimme melkein viimeiseen riviin joten näkyvyytemme oli tasoa muurahaisia lavalla.

Kirppusirkus

Koska meidän perinteinen vahvistus oli lavalla niin tunnelma oli yleisössäkin aika guumotus. Sitä kun on tälleen sivusta kuunnellut tuota asujen tekemistä ja hermoilua niin yllättäen kuumotus oli itselläkin. Itse toki olin ihan "nyt tai ei koskaan" fiiliksillä ja sieltähän se edustuspaikka tuli! Oon niin ylpee Fukasta ja Rorunesta ja yllätyin siitä, millaisen esityksen he tällä kertaa olivat kokkailleet. Yhyy snif!

Kattokaa nyt niitä! Niin nättejä! Kuvasi: Mikko Karsisto

NCC-karsinta sisälsi tosi monta yllätystä ja oli muutenkin kovatasoinen. Tykkäsin myös, kuinka erilaisia esityksiä ja asuja nähtiin. Nice!

Ihana Yaci Persona5sen pääpoitsuna!

Kisan jälkeen pyörittiin vielä ympäriinsä muulla porukalla, koska meidän voittajakaksikko oli kiireinen vielä aika pitkään haastatteluiden ja muun sählingin kanssa. Saatiin vähän kuvailtua ja näin immeisiä, vaikka puhelimen verkko olikin poikki lähes koko päivän.

Olisin halunnut vielä jäädä illalla olevaan ohjelmaan, mutta väsy ja nälkä painoi joukkoamme ja lähdimme pesulle ja syömään.

Sunnuntaina kierrätimme vuosi sitten esityskisassa pyöritettyjä Ranma-asuja melkein koko ryhmänä. Itse olin vähän laiskasti lähdössä liikkeelle, mutta onneksi Akanen asussa voi pitää reppua selässä joten kaikki oli lopulta hyvin.

Moi oon söpö mut potkin sua jos kosket

Sunnuntain kisoihin saimme onneksi paremmat paikat permannolta kuin lauantaina. Esityskisa oli mukavaa seurattavaa, vaikka olinkin lopputuloksesta eri mieltä tuomareiden kanssa. Hall Cosplay oli myös laadukas ja itsehän aina liputan kyseisen kisamuodon perään, jihuu. CMV huoletti minua etukäteen, koska niissä on suuri potentiaali olla myötähäpeä-masiinoita, mutta yllätyin positiivisesti ja oli oikeasti vaikea valita omaa suosikkia!

Palkintojenjaossa oli jotain ihme sählinkiä parissa välissä. Skarpatkaa, älkääkä tehkö jutusta teidän showtanne.

Kisan jälkeen nautin liikkumisen vapaudesta ja kävin taidekujaa ja myyntipöytäsalia läpi oikein sydämmeni pohjasta. Onneksi maltoin irrottautua sen verran, että menin kunniavieraan ohjelmaan: "Enayla Cosplay: Engineering Big Costumes". Aihe ei sinänsä ollut itselleni mitenkään ajankohtainen, enkä ole hirveästi itse ikinä suunnitellut mitään jättimäisiä asuja. Luento oli silti hyvin mielenkiintoinen ja kutitti ehkä hereille pari kiinnostavaa ideaa. Enayla oli muutenkin hyvä puhumaan ja miellyttävän tuntuinen henkilö!

Tärkein opetus: PVC-putkia kaikkialle

Ääniraitaa käsittelevä ohjelma olisi kiinnostanut, mutta se oli niin halvatun pitkä että ajankäytöllisesti päätin jättää sen väliin (Plus se meni päällekkäin Enaylan ohjelman kanssa)

Lopuksi kävimme päättäjäisissä ja lähdin kotia kohti linja-autolla.

Olin ehkä pakannut viikonlopulle liikaa odotuksia, tai sitten kyseessä oli muun elämäntilanteen tuoma väsy, kun viikonloppu tuntui vähän turhankin hektiseltä enkä oikein saanut asetuttua. Kivaa kuitenkin oli ja ihana nähdä ihmisiä ja tehdä suunnitelmia tulevaisuuteen! Tarkoitukseni on käydä vielä yhdessä tapahtumassa tälle vuodelle ja toivottavasti tehdä asuja näin syksyä myöten tasaista tahtia muun elämän ohella.

Seuraavaksi tulen päivittämään vähän Futabasta, kunhan saan muutokset asuun tehtyä niin voin päivittää niistäkin.

- woodi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti