maanantai 1. huhtikuuta 2013

Asuja, suunnitemia ja epäsuunnitelmia

Kesä ja conikausi lähestyvät uhkaavaa vauhtia. Cosplay-puolella olen tällä hetkellä kaikkein eniten huolissani rahasta ja sen riittävyydestä. Rovaniemeltä asti etelään matkustelu käy aika kalliiksi ja sen lisäksi jossakin pitäisi olla yötäkin. Kahden conin lisäksi rahaa tulisi riittää jokavuotiseen kaveriporukalla tehtävään asuntoautoreissuun, johon myös uppoaa aina sivoinen summa. Ainiin ja Rovaniemen kämppää pitäisi pystyä pitämään myös kesän ajan pystyssä. Huhaahii onneksi voi tehdä kesäopintoja, ja miksei vaikka sekä töitä, että opintoja!

Mutta se rahasta! Tampere Kupliiseen en jaksanut lähteä ja rahaakin oli tililä hirmuidet määrät (lue: liian vähän) Kupliin olen muutenkin suojellut cosplaylta, enkä sinne olisi mitään asua päälleni laittanutkaan. Kesällä tapahtumia on tulossa näillä näkymin siis Desucon (!!) ja Animecon. Sitten on tietysti elokuussa Oulun Animeseminaari ja syksyllä taasen Tracon. Yllättävän tyhjää, mutta en valita! Animeconin sijaan meillä oli tarkoitus mennä Bakaan, mutta se ryökäle peruuntui. Höh!  ;__;

Itse asujen tekemisessä ei ole mitään ongelmaa. Olen aika innoissani kaikista tekeillä tai tekemisen aloittamista odottavista asuista ja ompelukoneen poljinjalkani kutiaa aika paljon.

Olen suurinpiirtein päättänyt vähän silleen suurinpiirtein mitä olen tekemässä Desuconiin. Päivät nyt on vielä ihan  hujan hajan, mutta ainakin asut on suurinpiirtein päätetty. Se on jo jotain, kun viikko sitten olin vielä ihan pihalla.



Jun Kurosu - Persona 2



Tämä herra on kaikin puolin osoittautunut isotöisemmäksi kuin olin alunperin suunnitellut. Takin vuoritus alkaa sujua minulta jo ihan hyvin, mutta tein ensimmäistä kertaa hihat kahdesta eri osasta. Se vaati vähän opettelua ja säätöä. Takki on siis kauluksen hiomista vaille valmis ja yksi päivä sieppasin housut taas käsittelyyni ja jauhoinkin niitä koko päivän. Ottakaa huonoja itselaukaisimella otettuja kuvia. (ja kangas ei ole liukuvärjätty minulla oli vaan sälekaihdin puoleksi ylhäällä ja aurinko paistoi silleen puolittain sisälle jghsbunfk)

 

Niinja tässä hiukan yksityiskohtia takin eri osista.
Hei olen halkio

Hei olen hihansuu
Hei olen tasku
Lanka kuitenkin loppui kesken ja viimeisten saumojen yliulottelu on vielä tekemättä. Tein housujen lahkeista alunperin liian lyhyet (miten onnistuin? en tiedä itsekkään) ja niiden pidenpämisen piti käydä helposti, mutta ei niistä kovin kauniit tullut. Onni oli kuitenkin tämä:
Huh! Kiitos taitokset!
Junin peruukkin en ole vielä koskenut yhtään, mutta eiköhän senkin aika koita tässä piakkoin. Yhden keltaisen kukan rakentelin jo silkkipaperista, mutta siitä tuli vähän liian suuri joten uutta vaan tulemaan. Laitoin ensimmäisen kukan jukkapalmuni oksaan kiinni ja vieraat ovat luulleet sitä oikeaksi kukaksi. Olen siis oikeilla jäljillä!

Olisi kiva saada Jun pian valmiiksi niin, että se voisi sitten kaapissa odotella jotain conia. Olen kuitenkin halunnut cossata Junia jo pitkän aikaa, mutta tuon koulupuvun värisen kankaan löytämiseen meni hetki. Plus paricossi Tatsuyan kanssa ♥(ノ´∀`)



Cielo - Digital Devil Saga


Megaten-linjalla mennään. Cielon uusimisella olen uhkaillut itseäni siitä asti, kun sen ekaa kertaa tein. Nyt otin itseäni niskasta kiinni ja rupesin hommiin. Tai no hommilla puhun peruukin muokkauksesta. Tukevaa lämpimänharmaata kangasta tuohon vaatetukseen en ole vieläkään löytänyt, mutta jospa se jostain ilmestyisi. Aiemmassa asussa 2009 käytin harmaan vakosametin nurjaa puolta, hahaa! 

Ottakaa kuvia Cielon jäätävästä lettimäärästä:







Aiempaan asuun tekemäni peruukki oli osittain vääränlainen, joten tämän haluan tehdä kunnolla. 

No hei vaan (Rorune kuvasi)

Tilasin Cieloa varten 100cm pitkän silver purple (tai jotain sinnepäin?) värisen peruukin jo vuosi sitten. Aiemmassa asussa käyttämäni peruukki oli liian tumma ja liian lyhyt. Niin ja kuituja ei ollut tarpeeksi noin monen letin tekemiseen. Eihän tuo ihan järkyttävältä näytä, mutta silti!!

No kuitenkin, 100 cm pitkä peruukkini saapui. 100 cm siksi, että leikkelisin peruukin puolet lyhyemmäksi, tekisin leikatuista kuiduista weftejä ja laittaisin ne kiinni peruukkiin. Tulisi ainakin oikeanvärisiä weftejä.

Ja miksi kuituja lisää? No siksi, että onhan Cielolla tuossa kampauksessaan aika hitosti hiusta. Plus kun kuidut vetäisi tolleen leteille niin pitäisi alla oleva verkko jotenkin saada piiloon, joten lisäkuidut olisivat tarpeen.

Yhden illan kuitujen kanssa uurastin. Käytin Wepin tekemää silitysrautawefti-tutoa. Ikävä kyllä peruukkini on kai heat resistant kuitua (tai jotain), eikä kuidut sulaneet yhtään mihinkään vaikka niitä kuinka kuumensin. Tein siis saman kuin Judaliin weftejä tehdessäni: kuumaliimaa. Eli kaksi palaa kangasta (tässä tapauksessa minulla oli tukikangasta) vastakkain, niiden väliin kuituja tolleen mukavasti ja sitten kuumaliimaa survotaan sinne väliin. Ja kyllä pysyy! Piti vain olla varovainen, ettei liimaa menisi mihinkään muualle kuitujen sekaan. Niin ja nyt nuo weftejen reunat on liimasta kovat, mutta niitä pystyy vielä ompelemaan ainakin käsin. 

Näitä minulla oli

Dum di dum~

Näitä minulle tuli
Jotain vähän yli kymmenen uutta weftia sain tehtyä pois leikatusta kuidusta, mutta niitä silti saisi olla enemmän. Siksi oletettavasti otan myös tuosta 2009 käyttämästäni Cielon peruukista vähän tummemman violetteja kuituja tähän uuteen, vaikka ne ovatkin tosiaan tummempia. Aina ne voi pois ottaa, jos näyttävät ihan kauheilta. Ja lähinnä tungen niitä sitten noiden lettien keskikohtaan massaa antamaan, enkä esim verkkoa peittämään. 

Ongelma on myös semmoinen, että peruukissa on skin-top vain ihan pään päällä, eikä ohimolla, mihin sen olisi tarvinnut. Ohimolta kuitenkin lähtee kuituja kahteen lettiin siksak muodostelmassa FFFUUU- Mutta ei ollut valinnanvaraa, niin pakko tyytyä tähän. 

Olen olosuhteiden orja
Onneksi tykkään muokata peruukkeja. Judalin jälkeen tuntuu, että kaikki kyllä onnistuu. Ja Ritsussa oli kans tämä ongelma, että tuo peruukin reuna tulee näkyviin, kun kuidut vetää taakse, joten tästäkin on ennen selvitty!!

Toivottavasti näemme Cieloa lisää pian, jos vaikka saisin kankaat tuohon harmaaseen osioon. Ja sitten voisin esitellä ompeluosioita, hih.



Prince Valdrigue - Crimson Spell

Oho! BL-mangaa!

Yksi tyyppi oli kirjoitellut blogissaan cossaavansa yhtä Pupua ja minähän ihan omaehtoisesti hyppäsin tuohon (homo)pulkkaan mukaan. Tykkään Crimson Spellistä ja tykkään Valista ja hänen kuteistaan, niin miksipä ei? Hallwil olisi vielä mukava saada mukaan, mutta siihen onkin vaikeampi houkutella yhtään ketään. Hillumme siis Fukkan kanssa kaksin.
Tein vain asian itselleni liian hankalaksi, kun en osannut päättää, minkä Valin tsiljoonasta asusta haluaisin tehdä. Jotain puoli vuotta tätä taisin nyhvätä.

Lopulta päädyin tähän:
Joo tämä näyttää niin hyvältä blogissani. Hei äiti!
Mjoo, Valilla on kaikkia ihania kuteita monissa kuvissa, mutta tämä on mielestäni ihanin. Siinä on A. Hiukset kiinni rusetilla. B. Sininen kiiltävä timantti tuossa ihmeen rätissä kiinni!! Argumenttini ovat täydellisiä. Ja joo onhan tuo asu muutenkin hieno. Ja tietenkin tästä  on vain tämä yksi kuva, mutta säädän jotain yksinkertaista tuohon alaosaan. Haluaisin vain jotkin hienot, siniset pitkävartiset saaappaat oih~ Saa nähdä, jäävätkö vain unelmaksi.

Mitään en ole vielä hankkinut tähän asuun. En yhtään mitään. En edes kaavoja tehnyt. Onneksi aikaa on ihan mukavasti.

Ei perseus se morphaa jopa saman sivun ruutujen välillä??
Jos aika ja rahat riittävät, niin voisin tekaista myös Valin demonimiekan, mistä kaikki sarjakuvan ongelmat kumpuavatkin. Siis jo ehdin. Miekka kun on aika monimutkainen (plus se morphaa ihan koko ajan) ja ajatus miekan hiomisesta parvekkeella on taas minulle silleen: "Äääägh yyygh onko pakko öörrggg"

Lisää päivitystä Valista, kunhan pääsen tekemään!

Ps. Fukka tässä on se leipomiskuva, josta puhuin!


Plus lisähahmo, joka ei ole tulossa Desuun, mutta johonkin joskus toivottavasti!!:


Sphintus Carmen - Magi: Labyrinth of Magic



Typerä Sphintus! Hahmo on hillunut sarjassa jo hyvän aikaa eikä hänestä vieläkään ole värikuvaa. Olen lievästi katkera, koska olen halunnut cossata hahmoa siitä asti, kun hän alkoi enemmän ilmestymään mangassa. Halusin tehdä tämän jo tyyliin Frostiin, mutta no color pics .__. Olenhan ennenkin vetänyt hahmoja ilman värikuvia, mutta tiedän, että kyllä niitä pian pitäisi tulla... toivottavasti. En ota riskejä sillä, että päättäisin itse mitään värejä.

Olen kuitenkin alkanut jo tekemään noita korvakoruja. Sen lisäksi hahmo opiskelee Aladdinin ja Tituksen kanssa Magnostadt'in taikakoulussa (!!), jossa heillä on tyylikkäät koulupuvut. Kyseisestä koulupuvusta (kaavusta) on kuitenkin jo värikuva, joten sen ajattelin tekaista tässä piakkoin. Kankaat on jo kaapissa.

No hei vaan Aladdin sinusta kyllä löytyy värikuvia öllöllöö

Kuvia Sphintuksesta koulupuvussa + ilman koulupukua:




Kaavun alla olevien vaatteiden värejä ei siis kuitenkaan vielä ole missään, joten odottelen rauhassa. Tai sitten jos hahmo saa jonkun uuden asun ja siitä tulee värikuva niin voin tehdä senkin! Mikä vaan käy! Plz Ohtaka gimme them pics!

Jos tästä tulisi viimeistelty värikuva niin hurr hurr tiedätte mitä asua odotatte minulta seuraavaksi.
Niin, tykkään Sphintuksesta siis aika paljon ◕ ◡ ◕  Hahmo on kolmikon pisin, hieman comic relief- tyyppiä, joka on kuitenkin tosi chilli. Mutta hän on tästä kaikesta huolimatta erikoistunut parantamiseen, mikä on mielestäni todella uuh aah söpö ihanaa. Plus hahmolla on kaulan ympärillä roikuskeleva lemmikkikäärme (ja käärmefobiaiset kaverini hirttävät minut). Yleisesti pidän myös Heliohapht jengin ulkonäöstä, kuten Sharkkanista, mutta en ole tarpeeksi äijjä häneksi, joten vedän mielummin nuoremman Sphintuksen (porsaanreikä!)

Kärme


Onpa miesvaltaisia asuja tulossa, hups keikkaa!! No jos loppukesäksi tulisi jotain vähän naisellisempaa...

- Woodi

2 kommenttia:

  1. Voi, Jun, en malta odottaa jaskdhasjdhash<3 Näyttää hyvältä jo nyt, tsemppiä vielä kauluksen kanssa! Ja kiva nähdä ja lukea Cielostakin pitkästä aikaa ◕ ◡ ◕ (voisin ottaa mallia ja vihdoinkin viedä Galea pelkkää ajatusta pidemmälle, köh). Ääähvääh olen jo ihan fiiliksissä vaikka kesään ja coneihin on vielä jokunen aika :'B

    VastaaPoista
  2. Ihanaa kesäconien fiilistelyä kyllä oih voih~ Joo pian Jun on kaapissa valmiina kesää odottamassa jeaaaah! Olen huono kauluksissa, mut jospa se menisi kerrankin hyvin? Ihmiskaula miten toimit? Ja joo potkippas itseäsi Galea tekemään ;D

    VastaaPoista