perjantai 16. toukokuuta 2014

Cosvision ja Käärme Selfiet

Vihdoinkin!

Kameran johto on ollut hukassa jo jokusen viikon, enkä sen takia voinut edes päivittää tulostani Cosvisioniin. Kamerani on myös sen verran huono/vanha/outo/halpa, että siihen ei mitä vain kaapista löytyvää johtoa voi tunkea joten…  Eilen minulle kuitenkin riitti ja menin ostamaan muistikortinlukijan. Kotiin päästyäni huomasin tietysti, ettei se toimi omalla koneellani, joten tästä lähtien käyn naapurissa iskemässä kuvia kovalevylle. Hip hei (;´Д`)

MUTTA Cosvision! Sinne lopulta pääsin. Sain Oulusta halvan kyydin ja perjantai kului mukavasti matkustaessa 12 tuntia lähes putkeen. Ensin Rovaniemeltä kolme tuntia Ouluun ja sieltä henkilöautolla Turkuun 8-9 tuntia. Voin sanoa sen olevan helvettiä, enkä suosittele kellekkään (ainakaan ilman parhaimpia ystäviä). Illalla pääsin ilmaiseen majapaikkaan ja painelin nukkumaan about kaikkia muita aiemmin.

Btw Naomin lopulliset putkilot. Noita kuvioita oli ihan sikahauska tehdä woot woot parasta
Sekä Naomi, että Sphintus lähtivät Turkuun. Sphintuksen sauva ja piippu jäivät keskeneräisinä kotiin, koska en jaksanut alkaa stressaamaan plus muutakin elämää tällä hetkellä. Naomin kengät eivät ikinä saaneet väriä pintaan koska i do what i want, mutta mielestäni ne näyttävät todella hyviltä kyllä ihan mustanakin. En kuitenkaan sillä mihinkään kisaan ole ikinä menossa (?) joten joustin siinä ╮(─▽─)╭

Ja itse coniin.

Logomo oli paikkana tosi jännä. Paikalla oli hyvin tilaa ja toi lievästi mieleen vuoden 2009 Kaapelitehtaan, MUTTA täälläpä oli oikeasti kunnon salit esim cosplay-kisalle. Istumapaikkoja ja pöytiä oli ihanan paljon ja hissillä pääsi huristelemaan pukuhuoneeseen, mikä oli tilava kuin mikä! Itse olen niin monta vuotta taas käynyt vanhoissa tutuissa paikoissa pidetyissä coneissa joten tila vaati totuttelua, mutta kyllähän se hyvin toimi. Varsinkin tällaisella väkimäärällä. Ajakohta oli conilla kuitenkin todella hölmä, koska väki hakee kouluihin ja pyrkii valmistumaan ja etsii kesätöitä.

Naomiin laitoin ensimmäistä kertaa elämässäni irtoripsitupsuja alaluomiin. Onnistui muuten ihan sikahelposti, pysyivät päässä koko päivän ja näyttivät sairaan hyviltä (niitä myös kehuttiin! ooh)  (◡✿) Käsiin tulevat violetit merkinnät tein taas luomivärillä, mutta eiväthän ne edes lakan avulla pysyneet kuin hetken. Shoottia tai seuraavaa conia varten pitää metsästää oikean sävyistä kajalia tai kulmakynää.

Make-up game is strong (but camera game is not)
Lauantaina kiersin taidekujaa ja suuntasin sitten jonottamaan Kanamen ja muiden ihanien kunniavieraiden nimikirjoituksia. Olin jonon alkupäässä ja homma rullasi mielestäni hyvin ilman ylimääräisiä jumituksia tai sekoilua. En edes tiedä, mitä tein tämän jälkeen? Odotin seuraavaa ohjelmaa, mutta sitten lyöttäydyin parin pupun seuraan ja menimme mm. syömään. Itse en ostanut mitään vaan julmasti söin omia eväitä, hue hue hue hue.

Ostelin asioita taidekujalta, juttelin sikana uusille ihmisille ja poseerasin useampaan videoon tai katsoin vierestä kun pupuja kuvattiin videoon. Silleen se aika vaan jotenkin humpsahti ja kappas olin missanut ison siivun päivästäni. Vähän päälle seitsemän tuntia conipäivää on itselleni aivan liian lyhyt aika. Olen jo niin tottunut Desuconin ja Traconin kaltaisiin 24/7 coneihin, että vallan hämmennyin.

Sivuhuomiona Taidekujalta ostamiani tarroja jotka kertovat minusta liikaa (kissoja ja feminismiä)
Eli suuntasin cosplaykilpailuihin. Itse istuskelin hyvin edessä, yksin (( ༎ຶ‿༎ຶ )) Hemmot joiden kanssa saavuin saliin jäivät ylemmäs jotta pystyivät lähtemään kesken esityksen pois. Hämmentävä kokemus tämäkin, kun ei ollut ketään kenen kanssa vaihtaa fiiliksiä.

Kutsuvieraskisa oli kyllä jännä. Paljon nimekkäitä kisaajia ja hienoja asuja ja ihan jees esityksiä. Veikkaan, että hyvin lyhyt varoitusaika vaikutti asiaan aika reippaasti. Myös se, että useat eivät olleet ennen kisaanneet juuri esitystä sisältävässä kisassa vaikutti varmasti. Formaatti oli kuitenkin todella hauska ja mielenkiintoinen ja toivon, että sitä jatketaan ja kehitetään (ja ilmoitetaan kisaajille hiukan paremmalla aikataululla)

Ja jee puput sijoittui ryhmä-Hall kisassa! Tämä formaatti oli minusta myös tosi kiva! Lisää vaan! Lisää!

Cosplaykilpailuun oli selvästi varattu paljon enemmän aikaa kuin oli tarvis, koska pian huomasimme taas seisovamme keskellä Logomon hallia. Kaname sattui poseeraamaan halukkaiden kanssa juuri minun ja Yukimuusin vieressä emmekä voineet olla käyttämättä tilaisuutta hyväksemme.

'koulutyttö tirsk' Kuvasi: Yukimuusi
Ooh niin mukava Kaname!!

Tämän jälkeen minä ja Muupoo hiivimme molemmat korkkareissa valittaen ulos kuvaamaan toisiamme. Kyseisin kuvia en ole vielä saanut, joten niitä saatte joskus myöhemmin. En ole kävellyt noin korkeilla koroilla sitten viime kesän, joten jalat huusivat hoosiannaa. Olisi ehkä pitänyt totutella hiukan alkuviikosta (゜▽゜;)

Lähtiessä pakkauduimme autoon, kävimme hakemassa ruokaa, saunoimme ja katsoimme Euroviisuja suuressa hurmiossa. Itsekkin jopa äänestiin, arvatkaa vaan ketä.

Sunnuntai:
Heräsin jälleen kaikkia muita aiemmin maalaamaan itseäni Sphintusta varten. Koska hengailisin koko päivän koulkaavussa päätin maalata itseäni vain näkyvistä paikoista: naama, kaula ja kädet kyynärpäihin asti. Useammat päällekkäiset sukkahousut saivat ajaa jalkojen värityksen virkaa. Maalauksen jälkeen suurinpiirtein uitin itseni läpinäkyvässä kiinnikkeessä. Voin sanoa, että itselläni maalaus ei tuottanut minkäänsorttisia vaikeuksia ja se pysyi koko päivän lähes täydellisesti. Valkoiseen kaulukseen tuli hyvin haalea ruskea raita, mutta pfff se on pientä siihen tuskaan mitä ihmiset ympärilläni ovat kokeneet ihomaalien kanssa.

Mukaan lähti tietysti myös Kukulcan käärme, ja sunnuntain kuvasaldo onkin lähes poikkeuksetta käärme-kuvia. Kukulcan siellä, Kukulcan täällä (/^▽^)/

"Pidä toi pose"
Ja arvatkaapa mitä… minua pyydettiin Hall Cosplay-kisaan?? Suddenly oho tuli kyllä ihan oikeasti yllätyksenä. Loput päivästä juoksin sitten bäkkärillä. Tässä conissa myös aiempaa useampi ilmoitti lukevansa blogiani (käärme on hyvä tunnusmerkki) ja aah ooh se on aina mukava kuulla tämä ihmisiltä itseltään. Olette ihania ;3;

Bäkkäri meininki
Bäkkärillä kuvasin käärmettä ja sosialisoin muiden kisaajien kanssa. Kaikki olivat tosi mukavia ja mammamme myös! Aaaa. Lavalla käynti tapahtui ennen tuomarointia, joten kisan jälkeen meillä oli hyvää aika chillailla ja hengailla keskenämme bäkkärillä. Meni ehkä vähän liiankin pitkän aikaa, kun siihen menikin sitten niin iso osa päivästä.

Lavalla käyminen oli mukavaa ja rentoa. Tuomarointi oli mukavaa ja rentoa. Kaikki oli mukavaa ja rentoa. Voittajat paljastettiin vasta Päättäjäisissä johon en itse päässyt. Tiedän kuka pääsi ensimmäiselle sijalle, mutta haluaisin myös tietää ketkä poppoostamme pääsivät toiselle ja kolmannelle sijalle? Jos joku haluaisi minulle kertoilla niin olisin iloinen?


Me kisaajat. Kuvasi: Daniel Hagelberg
Seurasin esityskilpailuja lavan sivusta, joten käsitykseni niistä jäi hyvin laihaksi. Olin kuitenkin onnesta suunniltani, että paikalla oli kolmen hahmon Persona2-ryhmä. Hulluutta! Hulluutta sanon minä! Olin innoissani ja asut oli kivoja ja ooh megaten-bonding time. Vielä minä heidät käsiini etsin ja puhun ympäri jotain isompaa persona2 tai yleistä megaten-ryhmää varten. Kyseinen utopistinen ryhmä on selvästi elämäntehtäväni (◕ヮ◕)ノ*:・゚

Tuomaroinnin ja kuvauksen jälkeen häärin vielä hetken takahuoneessa kunnes lyöttäydyin parin tyypin mukaan. Portaisiin jäätiin vähän shoottailemaan (ei minua mutta muita) jolloin otin lisää käärme-selfieitä. Laadukasta ajankulua! Kukulcan on hemmoteltu pikku kakara kun pääsi näin monien ihmisten kanssa samoihin kuviin.

Jännittävä Yaci
Ihana Ilona
Conchita Wurst aka Rimppu

Lopulta raahasimme itsemme kuitenkin takaisin Logomon halliin, jossa yritin bongailla vielä tuttuja sekä bondasin käärmeestäni pitävien ihmisten kanssa. Satuin myös bongaamaan conissa jo lauantaina pyörineen Titus ja Morgiana cossaajat, joiden luokse kauniisti hyppelin kuvaa varten. Ilmoittakaa niccejänne niin voin tägätä teidät ;__;

Pieniä taikakoululaisia uguu (kuvasi: neiti Morgiana)
Logomo oli myös upea paikka siitä syystä, että yksi seinä oli vain yhtä suurta ikkunaa. Valo tuli ihanasti juuri yhdestä suunnasta ja valaisi kuvat ja asut hyvin. Kuvat piti tosin siitä syystä ottaa aina vain isoa salia kohti, koska vastavaloon kuvista ei olisi tullut mitään. Ihanaa luonnonvaloa aah!

Koska matka Ouluun kestää tosiaan aika pitkän aikaa, niin lähdimme matkaan jo puoli viiden aikoihin. Kävin vaihtamassa vaatetta tarpeeksi ajoissa ja hinkkasin epätoivoisena ihomaaleja pois kasvoiltani kaikenmaailman myrkkyjen avulla. On muuten ihan hemmetin vahvaa tököttiä toi Grimas (」゚ロ゚)」

Kiltit kyytiläiset suostuivat tekemään pienen koukun vanhempieni luokse Muhokselle, jonne jäin yöksi. Rovaniemelle ei enää samana päivänä olisi erkkikään jaksanut mennä.

Tässä vielä yksi laatua pursuava kuva
Cosvision ei ole ajankohdallisesti tai kaupungillisesti kyllä mitenkään parhaiten sijoiteltu ainakaan omalta osaltani. Turku on mahdollisimman kaukana Rovaniemeltä kuljettuna ja toukokuu yhtä hullunmyllyä ja tunne-elämän kuohuja. Kun sinne nyt tsäkällä pääsin menemään niin ei kaduta, koska tapahtuma oli todella, todella loistava. Vaikka nyt ihan hassusti kävikin, että iso osa ohjelmista vain jotenkin jäi… Syytän jotain korkeampaa voimaa ja loistavaa seuraa. Jee cosplay!

Pari videota, missä pääsin pyörähtämään:Nyt pitää vielä vajaa viikko keskittyä tekemään loppuja koulujuttuja samalla, kun käyn kesätöissä. Jaksaminen ja aika ovat kortilla, joten cosplay saa odottaa hetken. Ensi viikolla koulujuttujen ollessa ohi ja kehoni totuttua uuteen vuorokausirytmiin ja fyysiseen työhön voin keskittyä taas cosplay juttuihin. Desuconiin nyt ei ole tulossa mitään rakettitiedettä sisältäviä asuja, mutta haluan silti panostaa niihin!

Olitte kivoja!

- Woodi

11 kommenttia:

 1. jompi kumpi toka tai kolmas sija meni tuolle maskityypille (kuvassa toka vasemmalta). toista en muista, kumpikaan näistä ei ollut enää paikalla siinä vaiheessa ni ei nii jääny mielee :D

  ja tuo käärmesssss on sulonen~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos informaatiosta! :D Jospa ne laittaa listan voittajista johonkin Cosvisionin sivuille tai jälkipyykki ketjuun anikiin.
   Ja kiitooos käärme sai paljon huomiota ja sen kyllä ansaitsi ^-^

   Poista
 2. Hee, kiva kuulla miten viikonloppusi sujui näin kokonaisuudessaan, jotenkin onnistuttiin sitten olemaan ihan eri paikoissa(vuoroin bäkkärillä) melkein koko conin.

  Käärmes! Nyt tekisi mieli itsekin tehdä jokin asu söpöllä seuralaisella.. hmmhmm

  (ppst, tuo Muupoo-linkki viittaa miun blogiin, varmaan virhe :3)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mentiin kyllä aika sopivasti ristiin, kun oltiin kisaamassa eri päivinä :D Mut ehdittiin onneksi lauantaina aikahyvin pyörimään, kun se kisa oli vasta silloin myöhemmin päivästä.

   Seuralaisia sisältävät asut on kyllä hauskoja ja saa ihmiset kiinnostumaan selvästi ihan eri tavalla. Ja niiden tekeminen on kuitenkin aina vähän erilaista koska kolmiulotteisuus haha

   (joo pitänee korjata oli niin monta linkattavaa et näemmä meni vähän sekasi)

   Poista
 3. Jos oikein muistan niin sinähän se toisella sijalla olit :D Onnea! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaaa oooh ihanaa kiitos ;__; Ja kiitos infosta olisihan se aika hauska sijoittua, nyt pitää jäädä odottamaan kolahtaako postin mukana jotain :D

   Poista
 4. Ooooh se olit sinä Sphintuksena! Mietinkin että näytit tutulta mutta en viitsinyt (tai no uskaltanut) mitään sanoa. *facepalm* Olit kyllä suloinen Sphintus ;u:
  Mutta oli kuitenkin kiva jutella sun kanssa bäkkärillä. ( ^ o ^ ) /
  (niin ja olin sen senbonzakura rin,jos ihmettelet että kuka urpo sulle tuli puhumaan näin xD *köh*)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha ehkä ensi kerralla sitten :D En mäkään aina uskalla puhua ihmisille vaikka tunnistaisin/näyttäisi tutulta. Mutta kiitos kiitos~ sulla oli ihanat kilistimet kengissä ja sun asu oli tosi hieno ^-^ Kaikilla tuntu onneksi olevan hauskaa bäkkärillä vaikka osaa vähän jännittikin

   Poista
  2. Haha,joo jos vaikka pääsisi ujoudesta yli. Oih kiitos ~
   Mietin kokoajan että kuinka monella meni hermot sen conin aika,noiden kenkien takia xD

   Poista