keskiviikko 27. toukokuuta 2015

HMMM (=desun puvut)

Moi!

Desucon lähestyy ja minä en ole valmis, hups!

Cossit saivat odotella kiltisti hyvän aikaa, että suurinosa koulujutuista oli paketissa. Kaikki tämän kevään kurssit on nimittäin ihan 100% pakko saada tehtyä, joten löysäilylle tai 'no teen ensi keväänä' meiningille ei ollut tilaa. Kontaktiopetusta on enää huomenna (tai no... tänään) ja suurinosa tenteistä ja portfolioista on palautettuna. Ja kandikin valmistui, luojalle kiitos siitä.

Niin, se cosplay. Olen minä oikeasti tehnyt asioita!! Ja saanut valmiiksikin jotain! Wautsi.

Ensin Vald.

Wanha kunnon muistutuskuva
Kerrankin päätin olla fiksu ja aloittaa tekemään asua niistä oleellisista osista!! Tai siis niistä, joita ilman nyt ei ainakaan voi coniin lähteä. Housut, kengät ja hanskat kiertävät kehää edellisestä Valin cossaamisesta, joten melkein puolet asusta on jo läjässä muutenkin. Mutta siis, valmiina tästä uudesta versiosta ovat takki ja liivi. Takki ja liivi!! Omg mitä edistystä. itseni tuntien olisin alunperin lähtenyt tekemään ensimmäisenä tyyliin tuota kauluspaitaa, mutta osasin laittaa asiat tärkeysjärjestykseen.

Tuohon vaaleaan liiviin löysin ehkä parhainta ja täydellisintä kangasta ikinä ja liivistä itsestään tuli kaunein ja täydellisin ikinä!! <3 Ompelu tapahtui nopeasti ja helposti, mutta opin pari uuttakin asiaa kun juuri tällaista liiviä en ollut aiemmin tehnyt (vertaa Valin aiempi liivi=mm erilainen kaulus). Ostin päällystettäviä nappeja ja vedin niiden päälle samaa kangasta kuin muussa liivissä. Sitten pääsin hilpeään osioon: kuvioihin.

Maalia vaan siihen päälle

Piirtelin himmeästi lyijykynällä nuo kasvikuviot liiviin. Näkyvät osat katsoin reffistä ja näkymättömät sovelsin itse. Sekoitin valkoista ja turkoosia kangasmaalia keskenään ja aloin maalaamaan piirtämieni kuvioiden mukaan minimini pensselillä. Aikaa meni ihan sikana, mutta tuli niistä kyllä nätit. Maali ei myöskään ollut ihan täysin tasapaksuksi seokseksi sekoitettua, vaan siinä oli tummempia javaaleampia kohtia. Reffikuvassa kuvion sisällä on pieniä vaaleauseroja, joita pyrin tällä jäljentämään. En oikein tiedä, miten sen selittäisi tekstissä, kun teen sitä usein esimerkiksi taulua maalatessani, joten se tulee itsellä niin luonnostaan, Monisävyistä pintaa!


Takkiin etsiskelin sopivaa kangasta ihan hyvän aikaa, kun halusin jotain kivaa ja fancyä. Lopulta päädyin duchess satiiniin, joka oli itselleni tuttua kangasta parin vuoden takaisesta Mustasta Kreivittärestä. Väri ei mätsää 100%, mutta tuon kuvankin värit liiraa vähän takin kohdasta riippuen mihin haluaa, niin päätin taas tehdä mitä huvittaa. Plus se kangas on niin nätti ja sopii prinssille.

En löytänyt oikeanlaista nauhaa takin reunoihin, joten tekaisin sellaisen itse. Omplelin ruskealla langalla kolme suoraa ommelta nauhan molemmille puolille ja silitin keskelle ja reunoille taitoksen. Olen tätä aiemminkin tehnyt (juurikin Valiin hahahhaah voih) niin en jaksanut ottaa mitään erityisiä kuvia. Sitten vaan kiinni koko takin reunan pituudelta.

Elämäni tiivistettynä yhteen kuvaan (aka self-made vinonauha ja sen asettelu ffff-)

Tähänkin pääsin maalailemaan. Hihoissa on kultaiset kuvioinnit ja self-made vinonauhan reunassa on myös erikoista ropelöä. Päätin maalata tämän röpelön, koska käyttämäni kangas ei olisi noin nätiltä röpelöltä näyttänyt. Pääsinpähän maalalilemaan. Tätäkin sai maalata sitten sekä takin sisä- että ulkopuolelle, kun molemmat puolet vilkkuvat vähintäänkin kauluksessa. Hihojen kuvioista näkyy puolet reffikuvan vasemmassa kädessä ja loput puolet oikeassa. Oli kiva päästä yhdistelemään näitä kuvion puolikkaita yhdeksi kokonaisuudeksi.

Huomaa myös vihreän sävyn muuttuminen koska kuvakulma/valo/kaikki :d


Approved
 
Valmis (miten niin otin tämän äsken keskellä yötä suihkun jälkeen??)

Valiin saapui myös uusi, värimaailmaltaan paremmin mätsäävä peruukki. Se on tosi pörrö ja söpö. Pääsen sitä vielä saksimaan, mutta herralla ei ole mitään erikoista kuontaloa, joten se ei vie kauaa. Ehkä joudun vähän suoristamaan, jotta tuo puffius vähän hellittäisi. Korviksien matskut on ostettu, eikä niissä mene kauan.

Vitsi mikä pörrö ja vitsi mikä naama

Eli jäljelle jäävät miekka, sekä kauluspaita. Kauluspaidan kohdalla riippuu kiireestä, että ostanko valmiin paidan johon vain isken pitsiä, vai kyhäänkö koko paidan itse. Haluaisin kuitenkin tekaista tuon miekankin propiksi. Sen tekeminen tosin on sitten ensi viikon homma, joten saas nyt nähdä. Onneksi siihenkin on materiaalit valmiina.


Ja sitten Sophie.

Sophiesta valmiina on oikeastaan pelkästään hattu ja saa nähdä, mahtuuko se kunnolla päähän peruukin saksimisen jälkeen. Hnnnrghh.... Koko Sophie on muutenkin nyt vähän jumissa.

Sophieen tilasin yhden peruukin, joka olikin liian punertava ja liian vaalea. Tilasin toisen, joka oli liian tumma. Yritän varmaan myrkyin värjäillä tuota ensimmäistä haluamaani suuntaa, saas nähdä miten käy!



Fukka auttoi mekon kaavoittamisessa, koska en ole hirveästi mekkoja tekeillyt saati kaavoittanut. Plus mekossa oli monia juttuja, mitä en ole ikinä tehnyt. Mutta voi että tuota kaveria, kun se ei osaa päättää olemustaan oikein kunnolla. Ollakko todella hulmuava kapistus, niinkuin siinä hyppely kohdassa, vai melko suora, niinkuin kävellessä.

About tältä näyttää minun tämänhetkinen mekkoni
Oho nyt sitä onkin lisää (ps pidä tissistä kiinni tai se putoaa)
Mekko ei myöskään ole yhtä puffi vyötärön kohdalta, kuin pitäisi. Jiihaa. Vähän on semmoinen olo, että menkööt mokoma noin, mutta se jyrsii minun mieltäni niin pahasti, että taidan vain marssia eurokankaaseen ostamaan lisää kangasta uuteen helmaan. Kunhan se aukeaa ensi maanantaina... päättivät sitten lähteä muuttamaan kriittisellä hetkellä! Hnng no onneksi on kaikkea muuta mitä voi tehdä plus tuo nyt ei ole iso homma. Rahaa ja kangasta nyt ikävästi vain kuluu. Hihojakin pitää siirtää vielä passelimpaan kohtaan, mutta siihen ei onneksi tarvitse ostaa mitään uutta tai vastaavaa. Hihasuut ja napitkin puuttuu kmhfrgc örp.

Meinasin olla postaamatta tätä koska rgjtchthb hnnnnghghghg3h mut nojaa

Fiilikseni tänään
Sophien kengät ovat myös yksi murheenkryyni. Luulisi, että nauhalliset ja ruskeat nilkkurit on helppo löytää, mutta ei veikkonen. Tänään juoksin pitkin kaupunkia ja nettiä kengät mielessäni ja löysin pari ihan semi hyvää. Yhden hyvät löysin netistä, mutta niissä on liikaa korkoa Fukkan kenkiin nähden. Joten... niin. No tässä pari kenkäkaupasta löytämääni kaveria, jotka ovat kyllä kaikki huonoja. Ah ja voih.

eeeeeeeeei....

Vähiten huono vaihtoehto. Vähän turhan tummat.

Jassoo

Tämän lisäksi Sophieen tulee vielä aluuhame, mustat sukkikset ja pari rusettia hiuksiin, kunhan pääsen peruukki-dilemmastani. Sophie nyt jostain syystä rimpuilee vastaan vähän kaikessa, mutta kyllä minä sen vielä selätän.

Jotain mikä sentään on valmis! (jos se siis mahtuu päähän.....)

Olen ollut ihan poikki koulun ja cosplayn takia viimeiset pari päivää, mutta ei auta ulina vaan pitää toimia. Ensi viikolla alkaa työt, joiden ansiosta illat ovat kuitenkin vapaita! Jesh. Hyvä aloittaa näin vajaa kaksi viikkoa ennen jo kunnon työpaja meininki. Asiaa ei auta se, että joudun/pääsen viikonlopuksi korpeen mökille, missä ei ole sähköä tai nettiä. Siihen mennessä olisi siis pakko saada kaikki kouluhommat valmiiksi, sekä cossitkin johonkin asialliseen kuntoon. Hui! Ensi viikolla taas päivitystä cossien etenemisestä ja muista Desu-suunntelmista!

- Woodi

1 kommentti:

  1. Awesome progress! Hyvältä näyttää! :D
    Haluaisin itsekki joskus cossata Liikkuvasta Linnasta, mutta saapii nähdä milloin se tapahtuu... #liikaacosplaysuunitelmia

    VastaaPoista