lauantai 31. joulukuuta 2016

Vuosi 2016 - Vähän ja Kivvaa

Hei vaan!

Vielä on hetki aikaa ennen kuin vuosi vaihtuu ja siirrymme vuoteen 2017. Viimeiset tunnit on siis hyvä käyttää hyödyllisesti cosplay-blogin vuosikatsausta kirjoittaen! (◡✿) 

Vuonna 2016, kuten edellisenäkin vuonna, asusaldo jäi taas neljään. En enää jaksa surkutella asiaa, koska onhan tässä tullut tehtyä kaikkea muutakin paljon ja olen kaikkiin asuihin melko tyytyväinen. Katsotaan jos ensi vuonna saisin tehtyä jonkun TOSI fiilssi-unelma-rakkaus-asun!

Kollaasi. Yksi vaikea asu ja loput sellaisia e h h 
Uusija asuja vuonna 2016 olivat siis
Fiona Belli (Haunting Ground)
Ojou (Oshiete! Galko-chan)
Rei (Persona Q)
Jacuzzi Splot (Baccano!).
Nyt vasta huomasin, että hyvin vekkihamepainotteista oli tämä vuosi, hahaa!

Fiona oli asuista se oikeasti erityistä vaivannäköä vaativa asu, joka ainoana pääsikin kisalavalle. Muissakin oli täysin uusia juttuja, mutta mihinkään en käyttänyt niin paljon aikaa/vaivaa kuin Fionaan ja olivat muutenkin sellaisia "no nyt on aikaa ja hinku tehdä jotain teen vaikka tuon". Jacuzzi varsinkin on kasattu puoleksi kirpputorivaatteista, kerrankin.

Pelottava Rorune Frostissa ja joku väsyny blondi

Tapahtumia olikin tänä vuonna ihan törkeästi, osittain Oulussa lisääntyneiden tapahtumien vuoksi. Mistä näitä oikein tunkee? Voisiko pari vaikka fuusioitua ja luoda yhden isomman ja laadukkaamman? Mutta sitäpä ei taida tapahtumatekijät itse päättää vaan kävijät...

Tapahtumat:
Desucon Frostbite 2016 (Lahti)
Cosvision 2016 (Hämeenlinna)
Desucon 2016 (Lahti)
Kummacon 2016 (Oulu)
Animecon 2016 (Jyväskylä)
Chibicon 2016 (Oulu)
Anime Seminaari 2016 (Oulu)
Mushucon 2016 (Rovaniemi)
Tracon 2016 (Tampere)
Kitacon 2016 (Kemi)

Tapahtumia kerääntyi siis yhteensä kymmenen mikä??? on??? liikaa??? Vähän turhankin paljon, kun koko vuodelta suurinosa blogimerkinnöistäkin on tapahtumakuvauksia. Ei mitenkään olisi pystynyt jos puolet noista ei olisi ollut joko Oulussa, Kemissä tai Rovaniemellä.

Jäätelön syömistä Hämeenlinnassa........

Jokaista tapahtumaa en jaksa käydä tässä läpi. Mainitsen vain pari erityistä!

Desucon Frostbitessä 2016 osallistuimme Rorunen kanssa ECG-karsintaan ja sain taas vähän uutta paloa tähän harrastukseen. Oli ihan törkeän kivaa ja pidän Fionan asusta kaikista sen virheistä huolimatta hyvin paljon. Olenkin kierrättänyt asua aika ahkerasti ja viikonloppu oli kaikesta stressistä ja kaappi-ongemista huolimatta oikein muikea!

Cosvisionissa oli kivaa, koska tapahtuma keskittyi niin vahvasti itse The Harrastukseen. Myös moni asia oli uutta (kuten matka, majoitus ja seurakin oli uudessa järjestyksessä), mikä toi vähän tuoretta fiilistä kaikkeen.

Traconissa oli huippu porukka ja Kasa ja wanhat kunnon Persona-cossit!! Oli kivaa koko viikonlopun, söin hyvin, olen edelleen fiilareissa taidekuja-ostoksistani!!! Jihuu! ( ´ ▽ ` )ノ

Tracon lössi yhyy sydän ihan pakahtuu kun katson tätä ;;w;; <3 Kuvasi: Helene Lindfors
Monissa pohjoisen tapahtumissa tuli joko pidettyä ohjelmaa, tuomaroitua tai molempia! Tumaroin yhteensä kolmessa kisassa ja pidin kaksi ohjelmaa.

Koska tapahtumia on noin paljon niin kierrätin ihan törkeän paljon vanhoja asuja. Kierrätyksen lisäksi olen uusinut, korjannut tai täydentänyt useita asuja. Samassa ajassa olisi varmasti saanut aikaan yhden jos toisenkin täysin uuden, mutta joskus vain haluaa korjata omia vanhoja mokia. (´∀`) 

Korjasin/täydensin muunmuassa seuraavia asuja: Sophie (Liikkuva Linna), Leyla (Bride's Story), Vald (Crimson Spell) ja Junpei (Persona 3). Valoin esimerkiksi hartsia ja tein miekan. Jännittävää!

MIAKKA! Kuvasi: Kis

Kuvaamiset jäivät tälle vuodelle melko vähälle, varmaan osittain sen takia että tapahtumia oli sen verran tiiviisti...  kuvaajien ja hyvien kameroiden pututeellisuus on myös vaivannut välillä.

Tällä hetkellä ensi vuoden asut ovat melkolailla epävarmalla pohjalla. Pitäisi(/haluaisin) valmistua, löytää töitä, pyörittää järjestötoimintaa, piirtää hurjasti ja pelata paljon Overwatchia. En tiedä miten tämä kaikki asettuu yhteen ja, että mikä osa-alue elämässä ottaa ensimmäisenä lämää.  \(--)/

Oikeasti varmaa on vain Desucon Frostbiteen 2016 suunniteltu kasuaali Saiyuki-ryhmä, johon kaikki periaatteessa löytyy valmiiksi kaapista jos en jaksa alkaa hifistelemään. Jos jaksan, niin käyn kaupoissa etsimässä vielä mätsäävämpiä osia. Itse olisin Lyhyehköhä Ihmisenä Goku, eli tuo brunette tappi.


Suunnitteilla jotkin tällaiset kasuaalit Saiyukit tai vastaavat uuh aah Minekura

Muita asuja on mietitty ja pohdittu ja osia hankittu, mutta who knows!

En yleensä lupaile itselleni mitään, enkä lupaa nytkään. Asioilla on tapana järjestyä, olen tyytyväinen about kaikkeen mitä teen ja olen tehnyt, joten samalla meiningillä mennään!

Toivotaan kuitenkin loistavaa, ahkeraa ja taitavaa cosplay-vuotta 2017 minulle ja kaikille muillekkin! *・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*

- woodi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti