lauantai 8. kesäkuuta 2013

Väliaikatietoja (osa3)

Tässä on tämä lupailemani päivitys Valista! Olen koko päivän rehkinyt hommia (lukenut niin maan hemmetisti), joten kukaan ei saa tulla urputtamaan "yy miksi kirjoitat blogiin voisit käyttää tän ajan vaikka cossien tekoon" Tämä on se minun 2 tuntia vapaa-aikaani tänään ja käytän sen ennen nukkumaan menemistä blogin päivittämiseen. Niin. Oho, tulipa tekstiä (──)
(Niin ja blogger sekoilee jotain. Eilen tämän julkaisin, mutta ei se enää tänään näkynytkään. Miksi tämä tekee tätä minulle koko ajan?)

Eli asiaan! Valin housut ja liivin sain jo valmiiksi aiemmin, joten jäljelle jäi kaikki muu. Kaikki muu sisältää: takki, "ruokalappu", peruukki, korvikset, kengät, koristekivi ja hanskat.

Takki tietenkin vei eniten aikaa. 

No hei ehkä tää onnistuu
Anteeksi tää kuva oli niin laaduton, että mun on pakko jakaa tämä teidän kanssa. Hurr durr.
Ensin suunnitelmissa ei ollut tehdä mitään muotolaskoksia koko takkiin, mutta sitten kun niitä kokeilin niin päädyinkin tekemään ne. En ole muotolaskoksissa mikään ammattilainen, joten teen ne aina ihna mututuntumalla. Ja takistahan ei ole takaapäin kuvaa olemassa, joten se on improvisoitua.

Tässä välissä etsin kunnollisen väristä vuorikangasta, joten sillä välin lähdin hihojen kimppuun. Ja hihoissahan on nuo ihanat jutut tuossa reunassa.

Siis nuo jutut
Hihaa ei näy kokonaan ja sen kiinnitys-systeemiä ei myöskään, joten improvisoin myös tässä! Hihat tein jälleen kahdesta osasta ja alan tekemään niin varmaan jatkossakin, koska se tuntuu istuvan paljon paremmin, kuin yhdestä osasta tehty hiha? 

Aloitin siis tuosta reunassa olevasta rypytyksestä. Ainiin ja kangasta on kaksinkertaisesti.

Noin paljon kangasta muuttui noin lyhyeksi rypytyksen ansiosta. Ihanaa.
Rypytyksen takia kangas meni ihan myttyyn, mutta silitys pelastaa
Aikamoiset pötköt
Sitten nämä rypytetyt pätkät piti kiinnittää hihaan. Toivottavasti kuvat kertovat tarpeeksi, koska olen sanallisesti vähän liian vajavainen tätä selittämään. Jo postauksen ensimmäisestä kuvasta näkee, että hihat ovat ylipitkät, mutta tälle on tarkoitus!

Rypytykset ommeltuna hihoihin
Sitten hiha kääntyykin asentoon, mihin se lopullisesti tulee
Päälle tulee "toinen hiha"

Ja tämä "hiha" nuppineulataan ja ommellaan rypytykseen kiinni
Tällä tavalla hiha on nätti sekä sisältä, että ulkoa (plus siitä tulee vähän jäykempi)
Tämän jälkeen otin vanhaa ylijäämäkangasta ja leikkasin siitä suokaleita, jotka maalasin kultamaalilla. Tämä siitä syystä, että kaikki asun kultaiset kohdat (varsinki vaatteessa) tulisivat olemaan samanvärisiä. Valmiit suikaleet sitten vain liimasin erikeeperillä rypytysten reunaan, koska tuo oli liian ohutta ja jäykkää ommeltavaksi. 

Näinikään
Ja kun kultaisista osista oli kyse, niin aloin tekemän myös kotitekoista kultaista kanttinauhaa takin reunojen kanttaamiseen.


Värit ovat taas kohdallaanNiin. Sinne ne sit kiinnittyi. Takin alareunaan en laittanut kanttauksia, koska siitä olisi tullut liian jäykkä. Maalatutu kaitaleet toivat myös kaulukseen mukavaa jäykkyyttä, joten minun ei tarvinnut laittaa sinne sisään mitään jäykistävää matskua.

Löysin ja kiinnitin vuoren takkiin tässä välissä. Sopivaa väriä en lopulta löytänyt mistään, mutta voisi se olla kamalampikin. Hyvin se ainakin istuu ja ompelissa ei ollut mitään ongelmia. (^v^)

Tämän jälkeen aloin pohtimaan takkiin tulevia kuvioita. Mietin, että josko tekisin ne massasta, kirjailisin (HAH!) tai tekisin kankaasta niinkuin nuo kaitaleet tein. Mutta sitten tuli älynväläys ja muistin erään asian olemassaolon: kohokuviointivärit! Joskus myös kutsutaan 3d-väreiksi.

Kohokuviointi värit olivat juuri sopivia, kun halusin noihin kuitenkin tuommoisen epätasaisen tekstuurin, enkä vain lättänää pintaa. Meninpä siis ja löysin kohokuviointi värejä alennuksesta 1 euroa per pullo. Ostin kymmenen.


Tein kaavat takkiin tuleville kuvioille, jotka sitten yritin mahdollisimman tarkasti toistaa tällä mössöllä. Kopioin kaavapaperille piiretyt kuviot lyijykynällä kankaalle, mitä sitten mukailin. Aloitin hihoissa olevista pienistä kuvioista, ettei menisi ihan metsään koko homma. Samalla ompelin hihan lärpättävän osat kiinni toisiinsa pienillä pistoilla, jotka jäivät kuvion alle (onko tämä mitenkään ymmärrettävissä...)

Mössö kuivunut, maalattu ja lakattu.
Ja oma suosikkini: timantti lisätty
Hihan onnistumisen innoittamana aloin tekemään itse takin kuviointia. Ja koska olen vähän tämmöinen hassu, niin tein kuvioinnit myös sisäpuolelle?? Tätä perustelin sillä, että "noku se takki on tarkoitettu auki niin entä jos tuuli heilauttaa sitä sitten pitää upeat kuviot olla myös sisäpuolella" Hmm. Täydellistä.

Kauluksesta aloitin ettei menisi ihan kamalasti pieleen
Sitten alkoi itse isompi työ

Oli aika hidasta menoa, kun maalatakkin piti maailman pienemmällä pensselillä, ettei kankaalle osuisi
Sitten se oikeasti NÄKYVÄ puoli

HNNNNGGGG
JES
Näin! Kuvioihin meni useampi päivä. Tähän on syynä lähinnä se, että tuon kohokuviomössön kuivumiseen menee parisenkin tuntia. Sen lisäksi maalikerroksiakin piti olla ainakin kaksi, että se peitti kunnolla. Ainiin ja kyllähän tuossa vähän selkä ja hermot meinasi mennä, kun oli vielä se +28 astetta hellettä. Hahaha! 

Ottakaa vielä yksi lähikuva
Takkiin tein vielä yhden jutun. Kiinnitin pikkuriikkisen nepparin kauluksen niskaan, jotta se ei ihan hervottomasti menisi minne sattuu. Nepparia ei näe mistään suunnasta ja se estää kaulusta lerpahtamasta ikävästi.

Jossakin vaiheessa tein Valin korvikset. Itse lähdekuvassani näkyy vain toinen korvis, mutta Valilla on yleensä toisessa korvassa roikkuva pallo...tai  joskus molemmissa. Kyseinen pallo myös muuttaa muotoaan koko ajan.

Muutama esimerkki morphaavasta korvakorusta
Halusin toiseen korvaani tehdä Valin tunnusomaisen korviksen, joten improvisoin jälleen. Sinisen takin ja toisen sinisen korviksen nimeen halusin korvakorustanikin sinisen.

Tämmöisen ostin

Otin koukun pois ja korvasin pidemmällä, jonka kiinitin korvispohjan koukkuun
Korviksia ja koristekivi
Valmiista korviksista ei ole kuvaa, koska kamerani ei oikein osaa ottaa lähikuvia. Mutta liimasin kaksi noita muovisia koristehelmiä korvisten pohjiin. Tuohon kuvaan laitoin myös tuon ison kiven, joka tulee kaulalla olevaan ruokalappuun.

Helsingin Hobbypoint petti minut ja yritin etsiskellä muualtakin sopivaa enemmän kulmallista kiveä tuohon rättiin. Mutta enpä löytänyt, joten joudun tyytymään tuohon pisaran malliseen. Yritin myös hioa sitä Dremelilläni kulmikkaammaksi, mutta pinta olisi mennyt niin himmeäksi, että siitä olisi tullut vain ruma. Ei ollut sopivia välineitä minulla sen muokkaukseen. Mutta tuo nyt on ihan tarpeeksi close enough.

 Niin se rätti. Ompelin senkin tässä. En oiekin tiedä, miten semmoiset toimii, niin ompelin vaan jotenkin.

Hurja taidonnäyte
Yliluottelin reunat ja käänsin ne. Ja sitten tein samasta kankaasta tuon nauhan, millä solmin sen kaulaan. Kangas on viskoosia, koska se laskeutuu niin nätisti.

Viimeisenä asiana viimeistelin rättiin kiinnitettävän kiven. Tein kiven ympärillä olevat 'kuviot' paperclaysta, viilasin oikeaan muotoon viiloilla, päällystin läpinäkyvällä kynsilakalla ja maalasin kultaiseksi. Tämän jälkeen harsin rättiin piiloon ompeleita, jotta se menisi puffusti, ja kiinnitin kaksi nepparia. Kivi on siis kiinni rätissä kahdella nepparilla.

Huomatkaa, että kivi näkyy läpi. Siksi sen takan ei ole mitään massaa vaan kangasta vaan
Siel ne nepparit pilkistää
Rakastan tuota kiveä ja rättiä. Niinkuin rakastan koko asua muutenkin, hihihi

Niin, sitten ostin valkoiset hanskat ja hain kengät kellarista. En löytänyt kauniita sinisiä kenkiä, joten mustat saappaat toimivat siis kenkinä. Tuovat myös minulle hiukan lisäpituutta. Stailasin myös peruukin jossain tunnissa, mutta se kaipaa ehkä vähän vielä lakkaa ja saksia. Lahdessa sitten.

Minulla on pari kuvaa asusta kokonaisuudessa päälläni, mutta enpä laitakkaan niitä tänne! A. koska niistä tuli aika hirveitä, kun en jaksanut poseerata B. jää jotain odotettavaa Desuun (jos joku tätä muka odottaa olollol)


Rukoilen sään jumalilta viileää ilmaa, koska tuossa on aika monta kerrosta.

Cielon kohtalo on oikeastaan nyt selvillä! Siitä ja Desun lauantain asusta vielä ennen Desua tässä joku päivä päivittelen.

- Woodi

2 kommenttia:

  1. Kyaa tämä näyttää aivan ihanalta! Ainakin minä odotan kuvia ihan täpinöissäni!

    VastaaPoista