lauantai 16. marraskuuta 2013

Chibicon 2013: Vesien Testailua ja HUPS

Chibicon pyörähti käyntiin viime lauantaina 9.11 Oulun Pohjankartanolla. Itse olin conista etukäteen kohtuullisen innoissani jo pelkästään siitä syystä, että olen ulissut Ouluun pysyvää conia jo vuodesta 2006. Tällä kertaa päätin normaalin kävijän sijaan myös yrittää tehdä jotain sen eteen, että conista tulisi hyvä, kun ei se pelkällä ulinalla parane. Jeah! ▽`)

Amulet Heart valiutui asukseni. Kuvasi: Kangaskasa
Pohjankartano on edelleen yksi lemppareistani kun on kyse conipaikoista (◕✿) Sieltä löytyy iso sali, auditorio, iso avara tila myyntipöydille, kahvila sekä luokkia erilaisten ohjelmanumeroiden järjestämiseen. Plus tietysti hissi, jota kaikki saavat käyttää. Ahdasta ei tule helposti ja paikkaan mahtuisi vielä paljon lisääkin ihmisiä, jos tapahtuma onnistuu vaan haalimaan itselleen lisää kävijöitä.


Heti ensimmäisenä suuntasimme pukuhuoneeseen, mistä ikävä kyllä puuttui tärkeinpänä asiana peili. Sain joka tapauksessa asuni päälle ja hipsin suoraan kavereiden pitämään Cosplay Niksejä ohjelmaan huutelemaan arvokkaita mielipiteitä (not). Paikalla oli minun ja toisen apujoukon jäsenen lisäksi jopa kolme kuuntelijaa, mutta ainakin he saivat kunnon opatuksen cosplayhyn.

Osallistuin sitten myös mielijohteesta cosplay-kisaan, kun semmoinen sattui paikalla olemaan. Tässä välissä raidasimme hiukan myyntikojuja ja kuvasimme pari hassua kuvaa.

Asettelin kaulanauhaa pitkin päivää. Kuvasi: Kangaskasa
Amulet Heartin asu ei kuitenkaan ollut mikään paras asu marraskuulle ja Pohjankartano oli muistikuvaani kylmempi paikka. Hytisin ja tutisin ja tuomaroinnin jälkeen oli minun pakko tyytyä juomaan kahvilasta ostettua vesikaakaota. Greenroomin tarjonta oli ihan jees (enpä ole kamalan monia greenroomeja nähnyt niin vaikea verrata…), mutta mitään lämmintä sieltä ei tainnut saada. ( ̄ー ̄)

Jäätävän pitkä jono cosplay-kisaan oli aika yllätys ja mahdolliselle seuraavalle Chibiconille etukäteen jaettavat paikkaliput eivät olisi pahitteeksi. Onneksi itse pääsimme takahuoneeseen vain odottelemaan lavalle pääsemistä. Seminaariin verrattuna backstagella turhapäiväistä seisoskelua oli onneksi tuhat kertaa vähemmän ja lavalle juoksentelu aloitettiin hyvällä vauhdilla. Itseäni stressasi myös heti neljältä alkava luentoni ja se, ehtisinkö ajoissa paikalle.

Kisa tuli ja kisa meni ja oho pääsin kolmannelle sijalle! Huimeaa! Kolmas kerta kun sijoitun ikinä hiii ヽ(;▽;)ノ

Fabulous MAX! Kuvaaja: Sonja
Kangaskasa Peacemakeili itsensä kakkoseksi ja Fukka samuroi itsensä ykköseksi. Juhlinnan sijaan juoksin itse laittamaan luentoani pystyyn. Tai siis avasin powerpointin ja istuin odottamaan ohjelmani alkua. Kovasti meinasi edelleen paleltaa, mutta onneksi sain Fuulta hupparia lainaan, ettei luento menisi ainakaan pilalle palelemisen takia. Paikalla olevat teknisentuen henkilöt pitivät huolen, että kaikki oli kunnossa ja varmistivat sen vielä monta kertaa. Onneksi mikään ei mättänyt, kiitos heille!


Minulta ehdittiin jo aiemmin conissa kysellä, voisinko laittaa kyseistä luentoa myöhemmin nettiin, mutta se tuntuisi vähän oudolta. Powerpointtini koostui lähinnä kuvista ja puhuin koko tunnin ajan sitten itse asiaa mikkiin sen sijaan, että lueskelisin jo esitykseen kirjoitetut asiat yleisölle. Pahoitteluni kyseiselle henkilölle, joka ei päässyt paikalle sitä katsomaan.

Itse luentoa oli hirvittävän mukava pitää varsinkin sitten, kun pääsi siitä perinteisestä alkujännityksestä yli. Kuuntelijoita oli about 15 ihmistä, mutta olen iloinen, että edes sen verran oli viitsinyt paikalle vaivautua tulemaan! Tunti (tai noin 45 minuuttia) on aika lyhyt aika lähteä ihan hirvittävän syvällisiä asioita kokonaisesta pelisarjasta kertomaan, vaikka tuskin kovin syvällistä jargonia jaksaisi kukaan kovin pitkään conissa kuunnella. Kivaa oli ja minun tekisi mieli kovasti alkaa tekemään jotain uutta luentoa johonkin jostakin?? Olen myös harkinnut, että vetäisin tämän samaisen luennon vaikka jossain kesän conissa uudestaan mahdollisesti vähän isommalle yleisölle? (tämänkin ehdotus tuli minulle ulkopuoliselta taholta) Niin ja olin tosi iloinen, kun ihmiset vielä lopuksi (plus välillä myös esityksen aikana) oikeasti kyselivät minulta asioita ja mielipiteitä, eivätkä vain äkkiä juosseet ulos luokasta. Minulla oli hauskaa ja toivottavasti myös kaikilla muilla oli! ( ´ ▽ ` )ノ

Tämä Persona-luennon pitäminen oli myös yritykseni saada Chibiconiin Hopeanuoli teemasta huolimatta vähän muuhunkin keskittyvä ohjelmaa, ettei Hopsusta välittämättömät (kuten minä) joutuisi vain nuolemaan näppejään. Tämän vuoksi luento oli myös juonipaljastusvapaa, että myös pelisarjaa pelaamattomat burgerointi-luentoja etsivät kävijät löytäisivät jotakin? Löysivätkö he tälle minun luennolleni ja oliko se tarpeeksi diippi, sitä en tiedä. Otan mielelläni palautetta vastaan! (★^O^★)

Siis kyl mä oikeesti tiiän mistä mä puhun. Kuvasi: Kide
Vaihdoimme vaatteet, kävin törsäämässä juuri voittaneeni lahjakortin ja lähdimme syömään vähän kiinalaista. Ja joimme tietenkin voitonmaljoista (vaikka ne pohjasta vuosivatkin)

Tästä tulee perinne. Kuvasi: Yuki
Nän ohjelmapitäjän ja cosplay-kisaajan näkökulmasta Chibiconin järjestelyt eivät pahemmin reistailleet. Sähköposteihin vastattiin aika viiveellä, mutta onneksi olin niin monta kuukautta etuajassa, että niitä oli aikaa odotella. Tekninen tuki piti huolen, että luentoni meni putkeen, vaikka jätinkin kaikki erikoisuudet siitä pois juuri sen takia, että vain harva asia olisi oikeasti voinut mennä pieleen. Cosplay-kisan tuomarointiajat vähän venyivät ja paukkuivat, mutta eikös ne vähän aina?

Kaikki meni siis omalta osaltani lähes 100% putkeen. Tuli pokaali, kisainto ja luennointi-into. ヾ(*⌒ヮ⌒*)ゞ

(PS. Oon miettiny joulukalenterin tekemistä, olenko hullu?)

- Woodi

1 kommentti:

  1. Heipähei, täältä tulee 11 kysymyksen haaste. c: http://pahasotaherra.blogspot.fi/2013/11/haastettud.html

    VastaaPoista