perjantai 29. marraskuuta 2013

Oli Synkkä ja Myrskyinen Yö

Terve Terve Terve Terve Terve

Halusin vielä ennen kuun vaihdetta päivittää, joten tässä se on! ( ´ ` )

Pahasotaherra taggasi minut 11 kohdan haasteeseen! Tein kyseisen haasteen viime keväänä, joten en ihan kokonaisuudessaan ajatellut sitä tällä kertaa tekaista. Nämä kysymykset olivat kuitenkin niin kiinnostavia, että päätin vastata niihin. Näiden lisäksi saatte kuvauspalveluissa otettuja typeriä kuvia ja vähän pohdintaa siitä, mitä pitäisi tehdä ja kuinka on niin kiire.
Taro on niin suosittu tyttöjen keskuudessa. Kuvaaja: Esa Ala-Petäys
1) Onko sosiaalisen median (Twitter, blogit, Facebook, Tumblr...) hyödyntäminen tärkeää cosplayssa?

Jokainen taplaa tyylillään, joten en sanoisi, että ne ovat mitenkään ehdottoman tärkeitä. Jos joku haluaa vain tehdä asuja ja ottaa niistä kuvia, muttei vaikka ikinä laittaa niitä mihinkään sosiaaliseen mediaan, niin sehän on ihan ok.
Internetistä tosin löytää hyviä ohjeita, ettei pyörää tarvitse keksiä tuhannetta kertaa uudestaan ihan itse. Tällaiseen tiedonkeruuseen netti on ihan lyömätön paikka.
Jos taas pidät blogia tai kirjoittelet muuten cosplay aiheisia tekstejä internetissä, niin mielestäni olisi hyvä, jos kirjoittaja seuraisi muita blogeja ja keskusteluja ja näin tietäisi vähän, missä skenessä oikein mennään. Jos siis haluaa olla yhtään hyvä ja ajankohtainen blogi. Toki jokainen määrittelee itse oman bloginsa sehän on selvää, mutta tietynlaisena tiedonjakajana ja mielipiteitä kertovana tahona olisi mielestäni tärkeää seurata, mitä ympärillä tapahtuu. Tulipa virallista tekstiä. (・◇・)


2) Onko ihon maalaaminen cosplayn vuoksi sinusta rasistista?

Veikkaan, että suurinosa Eurooppalaisista cossaajista ei pidä sitä mitenkään rasistisena. Amerikkalaisista se tuntuu olevan vaan ihan kamala ongelma ja social justice poliisit skitsoaa heti, kun aihe edes mainitaan. Jenkkilässä on kuitenkin vähän erilainen ja herkkä historia rasismin kanssa plus kulttuuri loppujenlopuksi ihan erilainen kuin täällä.
Ymmärrän, että heidät on periaatteessa kasvatettu siihen ja eivät voi asialle mitään, mutta se älytön viha, mikä internetissä (ja varsinkin tumbluurissa) kiehuu on ihan hullua. En koskaan voi ottaa edes heidän kaikkein tärkeintä argumenttiaan "noku cossaaja voi pestä sen värin sitten pois mutta jotkut meistä joutuvat elämään sen kanssa joka päivä uliuu" koska samalla periaatteella esimerkiksi voisin mennä ja raivota kaikille ihmisille jotka bindaavat rintansa mies-cosseja varten. "Noku mulla on traumoja ku vihasin mun tissei ku nää on niin pienet joudun elämään näiden kanssa joka päivä ja sä voit vaan ottaa ton binderin pois sillon ku haluat ja sulla on taas tissit ;___;" Argumentti ei vaan toimi. Kyse on kuitenkin harrastuksesta, missä on tarkoitus pitää hauskaa ja ilmaista itseään ja rakkautta johonkin hahmoon.
Jokainen maalaa ihonsa jos haluaa, eikä minun mielestäni kellään ole oikeutta tulla haukkumaan ketään miksikään sen takia. Jos joku ei vaikka halua värjätä ihoaan niin sekin on ok. Jestas voisin puhua tästä ties kuinka kauan, mutta tuskin se tämän blogin kautta edes menee oikealle kohdeyleisölle.


3) Onko sinulla pukua jonka olet halunnut tehdä jo pitkään mutta et ole saanut aikaiseksi tehdä? Jos on, mikä puku on kyseessä ja miksi et ole vielä tehnyt sitä?

Ekana tulee mieleen pari Angel Sanctuary hahmoa...
Ja Nyx. Mulla on siihen jo peruukki ja sulkia ja miekanki aloitin joskus. Ehkä saan sen joskus valmiiksi, ehkä en haha
Sitten mulla on pari asua, jotka on jotain 80% valmiina ollu jo vaikka kuinka kauan: Kuroko, Viral ja Rikuo Nura (yokai versio) Ne ulisee mulle tuolta kaapista, että "tee minuuuuuuuut" Uutena jengiläisenä heihin on liittynyt Pixie, vaik en tiedä lasketaanko kun aloitin sen vasta kesällä.


4) Mikä Suomen anime-/cosplayskenessä on parasta?

Yleensä kaikki ihmiset on niin mukavia ja täällä ei kuitenkaan ole onneksi samanlaista draaman mittakaavaa kuin jossain Amerikassa. Huumorintajuista ja mukavaa porukkaa yleisesti niin. Se on kivaa. (・∀・)


5) Entä pahinta?

Coneissa tapahtuva roskaaminen jaksaa ottaa minua aina ja ikuisesti pannuun. (/Д)/
Muiden ihmisten tuomitseminen ja ylenkatsominen sen mukaan, mistä he sattuvat pitämään. (esim ihmisten jakaminen hyviin animefaneihin ja huonoihin animefaneihin)
Välillä tapahtuva ihan yleinen käytöstapojen puute (jonossa kiilaus, töniminen, ahtaissa tiloissa juokseminen ja huutaminen, yleisössä ohittaminen tunkemalla ja takapuoli istujaa kohden yms yms)
Facebookin cosplay-ryhmässä on kuulema myös ärsyttävän epäasiallista ja avutonta väkeä, mutta itse en joudu sitä onneksi seuraamaan.

Oho tulipa monta! On siinä oikeasti enemmän plussaa ja hyviä puolia kuin noita huonoja (・□・;)

Ei se kyl ihan näin menny. Kuvaaja: Miika Ojamo
6) Oletko koskaan lakannut pitämästä sarjasta sen fandomin takia?

Noup. Innostus on ehkä laskenut aika huimasti, mutta en yleensä anna fandomin niin pahasti minua häiritä, että ihan lakkaisin pitämästä jostain sarjasta kokonaan. Välillä kyllä ärsyttää ihan hirvittävästi, mutta jos alkaa liikaa ärsyttää niin sitten en vain lue mitään fandomin juttuja ja seuraan vaan sarjaa autuaan tietämättömänä kaikesta. ( ̄ー ̄)


7) K18-conit Suomessa, onko niillä tulevaisuutta?

Ehkä? Tuleva Frostbitehän sen tulee näyttämään, että miten käy. Kokeiluna ihan jännittävä, vaikka minusta on ihan älyttömän ärsyttävää lukea kaikkien 'aikuisten' ihmisten kommetteja ja hehkutusta asiasta ja kuinka kaikki alle 18 vuotiaat on syvältä. Tekisi mieli vetää lättyyn. Mut joo nythän sen näkee kun Frosti tulee.


8) Tämän hetken suosikkianimehahmosi?

Hmmm ööö aaa hmmm haha Kise Ryouta koripalloiluanimesta Kuroko No Basket. Tämä minun Kurobasu faniuteni ei oikein pääse näkyviin täällä cosplay-blogissa, kun minulla ei ole tarpeeksi pitutta ja lihasta, että olisi pokkaa cossata ketään kyseisestä sarjasta (★^O^★)  Jotkut on varmaan ihan iloisia, et se ei näy täällä


9) Katsotko englanniksi dubattua animea? Miksi, miksi et?

Nääh, en ole oikein ikinä katsonut niin en voi sanoa puolesta tai vastaan mitään. Ei vaan ole ikinä tullut tarvetta? En edes tiedä, mistä sitä saisi.


10) FFFightit, cosplaydeitit ja muut huumoriohjelmat coneissa, hitti vai huti?

Jokaiselle jotakin? Jotkut tulevat coneihin nauramaan ja pitämään hauskaa, toiset taas puhumaan syvällisiä ja kuuntelemaan jargonia-luentoja. Enkä näe, että toiset näistä olisivat parempia, kuin toiset. Itse saatan käydä katsomassa, jos jostain syystä pitää tappaa vähän aikaa eikä jono ole kamalan pitkä. Silloin kun nämä ohjelmat olivat uusia, niin kävin niissä melkein jokaisessa tapahtumassa, mutta niiden kahden vuoden aikana sainkin nähdä melkein kaiken potentiaalin, joten nääh. Tai mistäs minä tiedän, kun en ole useaan vuoteen käynyt katsomassa mitään. Mun mielestä on loistavaa, jos tapahtumassa on hyvä variaatio erilaisia ohjelmanumeroita, mutta loppujenlopuksi sekin on tapahtuman järjestäjien päätettävissä.


11) Mitä conia odotat tällä hetkellä eniten?

Frostia tietty! Ja Desuconia sitten kesälle, että tällee Desu-linjalla mennään! Itse olen desu-ihminen, kun tykkään Lahdesta ja Sibeliustalosta ihan hirvittävästi. Desuista on myös parhaat muistot. Kävin monta vuotta coneissa ja niiden vuosien aikana tapahtumien järjestämisessä ja ohjelmistossa ei oikein meinannut tapahtua mitään kovin isoja tai hienoja uudistuksia vaan kaikki tuntui junnaavat paikallaan. Kaikki tapahtumapaikat olivat pimeitä ja ahtaita ja hajanaisia (tracon oli vielä tietotalossa, bakacon siellä jeesuskeskuksella, nekocon musiikkikeskuksella ja animecon ties missä) Sitten tuli Desucon! Ajankohta oli loistava, Sibbe valoisa kuin mikä ja kaikilla oli superkivaa! Joo tämmöinen Desucon ylistys tähän loppuun anteeksi!

Oi ihana Luffy. Kuvasi: Kyuu Eturautti
Noni siinä oli kysymyksen ja vastaukset. Frostbitestä puheenollen en ole ihan 100% varma, mitä asuja sinne olen tekemässä. Puhetta kavereiden kanssa on ollut useammastakin ryhmästä, mutta mitään ei ole lyöty ihan lukkoon. Minä tietenkin yritän yhdelle päivälle saada tuon Cielon valmiiksi ja olen viimeisen viikon aikana värjännyt peruukkia, teurastanut sitä ja ommellut weftejä. Koko kämppä on siis täynnä kuituja. Kyseisestä peruukista lisää, kunhan saan enemmän aikaiseksi. (~ ̄▽ ̄)~

Nyt Val on suosittu. Kuvaaja: ?? yritin haravoida anikin kuva-arkistoa mutta en onnistuut löytämään

ULIULIULIUU ALKAA <<< Noin muuten olen ollut vain todella vihainen ja väsynyt, kun kaikki kurssit alkaa vedellä viimeisiään ja kaiken pitäisi olla valmiina. Mikään ei onnistu ja dafkfjgkdgjvndk ottaa vaan päähän. Joo nyt tuli vähän siviiliasiaa, mutta on pakko vähän ulista. >>> ULULIULI LOPPUU


Viime päivityksessä puhuin joulukalenterista. Kiire on nyt niin kova, että voisin korkeintaan tehdä perinteisen ja käytetyn PERUUKKI-joulukalenterin, mutta parempi sekin olisi kai kuin ei mitään? En ihan vielä tiedä. Katsotaan miltä tuntuu, kun kuukausi vaihtuu sunnuntaina. Toisaalta peruukeista on aina kiva puhua ja peruukeista on aina kiva lukea vai mitä mieltä on yleisö??r

Olisin halunntu tehdä jotain "Yksi Cosplay-aiheinen lyhyt sarjakuva per päivä" tyylistä kalenteria, mutta joo se ei nyt vaan oikein irtoa. Olen pahoillani. (´°̥̥̥̥̥̥̥̥ω°̥̥̥̥̥̥̥̥`)

Iiiiihana Luffy (Duke ei arvosta) Kuvaaja: Ninni Vidgren
Jos jotakuta ahdistaa ettei häntä ole tägätty ja nimetty tämän merkinnän kuvien oheen niin kommentoikaa ja uhkailkaa minua niin lisään teidät.

Joululomaa odotan kuin kuuta nousevaa. Toivon loman aikana saavani aikaan pukuasioita ja ehkä parin shootinkin pitäminen olisi paikallaan. Tammikuu pitäisi olla itselläni tavallista helpompi, koska tein yhden silloin olevan kurssin jo kesällä eli MORE TIME FOR COSPLAY. En malta odottaa!

Näillä mennään eikä meinata.

- Woodi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti