tiistai 23. syyskuuta 2014

Tracon 2014 eli MahaCon

Terveppä terve!

Olen lykännyt Traconista kirjoittamista, kun olen epätoivoisena yrittänyt kalastaa ja odotella enemmän kuvia koko reissulta, mutta äh iha sama. Kyllä niitä on tarpeeksi yhden merkinnän tekemiseen ja saatte sitten joskus myöhemmin upeita kuvauspalvelukuvia. Shoottikuvat nyt tulevat sitten jossain hirveässä dumbissa kun dumbbaan kaikki tämän vuoden kuvat tänne. Hahaa! ╮(─▽─)╭

Haluun hienon kuvan ekaksi kuvaksi!! Kuvasi ja muokkasi: Kissaten
Mutta siis joo. En saanut Thief-cossia tehtyä, enkä kyllä oikein yrittänytkään. Pari pientä juttua ostin, mutta lopulta keskityin Reihin ja Etnan paranteluun. Mikä olikin lopulta ihan hyvä idea. Nukuinkin torstai-perjantai yönä jonkin verran! WOW! (ja sain ihan sikahienon leilin tehtyä) ( ・◇・) 
(Pahoittelen myös noiden piirrettyjen merkintöjen reunassa olevaa raitaa. pitkästä aikaa minulla on sidottu päiväkirja kierrelehtiön sijaan ja siitä skannaaminen on yhtä hemmettiä. Olen myös sen verran laiska etten jaksa alkaa shoppaamaan sitä pois tuhannelta eri sivulta. Ensi kerralla hankin taas kierrelehtiön)


Perjantai lähti siis liikkeelle siitä, kun raahasin itseni junaan (ja melkein myöhästyin koska luulin junan lähtevän kymmenen minuuttia myöhemmin kuin se oikeasti lähti… onneksi olin etuajassa) josta pääsin Ouluun josta ajettiin Tampereelle. Yleensä Traconiin on menty junalla, mutta päätimme yhdessä boikotoida VR:n typeriä hintoja ja mennä autolla. Plus Tampereella kahden eri majapaikan välillä kulkeminen autolla olisi paljon helpompaa.

Perjantai-illan autoimme Rorunea asun viimeistelyssä ja mentiin ihan kohtuullisen ajallaan nukkumaan. Miksi muuten Tampereella niin usealla kadulla haisee ihan kaamea yrjö? Ikinä en ole missään toisessa kaupungissa törmännyt noin moneen täysin yrjöltä haisevaan katuun. Tampere, onko kaikki hyvin?

Lauantaina minä heräsin omasta taloudestamme ensimmäisenä, että saisin lievää rusketusta nassuun. En halunnut läträtä itseäni ihan hirveän ruskettuneeksi, mutta en nyt ihan kalpeanakaan halunnut kulkea, kun Rei on selvästi tuota aurinkoa vähän saanut. Jännätin tosi paljon piilolinssien kanssa (koska A-conissa ja seminaarissa en pystynyt käyttämään niitä yhtään), mutta nyt linssit sujahtivat silmiin ja tuntuivat hetken kuluttua jo vallan mukavilta! Ooh!!  (´∀`)  Sekä Rein, että Nagisan asujen päälle laittaminen ei ollut mitään maailman helpointa eri kerroksien takia, mutta päästiin ajallaan onneksi liikkeelle.

"Tältä näytin"-kuva & huonosti asettunut lantiolärpäke. Kuvasi ihana bayyyy
Heti parkkipaikalta conipaikalle käveleminen osoittautui suureksi ongelmaksi, kun sekä minun, että Kasan kengät päättivät hyökätä jalkojamme vastaan. Paikalle päästyämme meillä oli jo ainakin yhdet rakot ja jouduimme tunkemaan laastareita ja pumpulilappuja kenkiin. Taitaapi jäädä viimeiseki kerraksi kun teen kengät noin, mutta ainakaan minua ei voi syyttää siitä, etten ikinä kokeilisi mitään uutta.

Haimme koko konkkaronkalle cosplay-esityksiin liput, kierähdimme sisällä ja lähdimme aikalailla heti kuvaamaan asujamme med upea kuvaaja Yaci! Kuvista näytti tulleen aivan upeita ja odottelen niitä iloisena.


Shoottimeininkiä. Kuvasi: Kide

Shootin jälkeen menin katsomaan "Raivoa, rakkautta, demoneja - Shin Megami Tensei"-luentoa. Megaten ihmisenä tungen aina kyseisestä pelisarjasta tai niiden spin-offista kertoville luennoille, kun vain mahdollista, vaikka ne eivät mitään uutta ja ihmeellistä itselleni esittelisikään. Tanja raahautui mukaani ja mentiin ihan intopiukeina eturiviin. Voin kyllä ihan rehellisesti sanoa, että luento oli oikeasti huono. Luennon rakenne oli tosi hajanainen ja vaikeasti seurattava ja jos et tiedä sarjasta mitään, niin koko meininki oli varmasti vielä sekavampaa. Dioissa oli kirjoitusvirheitä ja niissä keskityttiin välillä tosi epäolennaisiin asioihin, kun taas omasta mielestäni olennaisia asioita oli jätetty pois. Luennon pitäjän puhe oli tosi puuroutuvaa ja lauseet katkesivat koko ajan. Aikaa ei oltu käytetty kunnolla vaan lopussa tuli hirveä kiire ja itseäni ärsytti, kun siellä dissattiin tiettyjä pelejä ja ylistettiin toisia vähän liikaa. Joo mielipiteet on jees ja itseänikin ärsyttää Atluksen rahanlypsäys, mutta se taas vei niin paljon hyvää luentoaikaa muista olennaisista asioista (ja naishahmoillahan ei ole mitään muuta funktiota kuin toimia päähenkilön waifuina vai mitä höhö can u see my internalized sexism). Sille voi tehdä sitten ihan oman ohjelmansa! Jestas vieköön.


Tracon oli taas parantanut meininkiä sillä, että Sorsapuistoa oli oikeasti osattu hyödyntään tällä kertaa parhaiten ikinä! Boffaus-alue näytti olevan aivan mahtava (vaikka en itse sitä harrasta) ja ruokakojut… oi ruokakojut ( ˘ ³˘)❤  Parasta ikinä! Ruokaa lähellä ja vielä hyvää ruokaa ja vielä pöydät, missä syödä tämä ruoka. Mmm~ Me likey!
Suomen conikansa on myös nykyään asiallista, kun meistä ei syömisen aikana tultu kertaakaan pyytämään kuvaan. Vasta syömisen jälkeen! Hyvä ihmiset!
Ja niinkuin tuosta ylemmästä piirrustuksesta näkyy niin siellä oli ihan älyttömän söpöjä pieniä Free!-cossaajia. Yhyy!! Niin söpöjä!! ヽ(;▽;)ノ

Tämän jälkeen taidettiin lähinnä pyöriä kuvauspalvelulla, myyntipöytäsalissa ja taidekujalla. Sekaisin menneet puhelinsignaalit aiheuttivat ärsytystä, mutta onneksi onnistuin törmäämään kaikkiin joihin halusinkin, kun vähän harrasti conirallia.

Shootti-porukkaa vielä tähän valiin! Vasemmalta oikealle Yaci, Kide, Kasa ja minun silmät alareunassa
Seuraava mainittava asia olikin sitten Cosplay-kisa, jota oli odotettu koko päivä! Ihan vaan, koska jee suuria kisoja ja jee, kavereita kisaamassa! Jännätin ihan hirveästi Fukkan ja Rorunen puolesta ja päristiin Kasan kanssa yleisössä oikein kunnolla. Yleinen taso kisassa oli hyvä ja oli hauska nähdä vaihteeksi näin paljon erilaisia esityksiä verrattuna aiempiin vuosiin!
Hardcore Hall Cosplay kisa oli hienoa katsottavaa ja kisassa oli oikeasti tosi monta tosi upeaa pukua ja just oikeat asut pääsivät palkintosijoille. Missimittari-originaalipukunäytös taas oli vähän hämmentävä. Arvostan todella paljon ihmisten omia hahmoja ja luomuksia, mutta esitysten ja asujen taso ja pituus vaihtelivat todella paljon ja niiden seuraaminen oli välillä puuduttavaa. Konseptia pitänee vielä kehitellä! Toisaalta oma hinkuni kuulla WCS-edustajat saattoi myös vaikuttaa siihen, kuinka hyvä oma keskittymiskykyni tuolla hetkellä oli.
WCS-sijat menivät oikeille henkilöille ja varsinkin, kun kaikki puvut näki myöhemmin lähempää, niin voin sanoa että oikeus on tapahtunut. Hyvä te kaikki kolme! Woo!

Ihmisten tapaamist ja lyhyt ja ytimekäs kisa-pätkä
Ainoa kisassa erityisesti ärsyttävä asia oli yleisö. En tiedä mikä Tracon-juttu tämä on, mutta kun esiintyjät valmistautuvat esitykseen niin silloin pidetään naama kiinni. En tarkoita, että te joilla on oikeasti yskä pitäisi pidätellä sitä. Jos sinua oikeasti yskittää tai aivastuttaa tai mitä tahansa vastaavaa niin ei ongelmaa. Jos taas alat matkimaan yskänkohtausta tai muuten huutelet epämääräisiä juttuja niin voisitko kiltti olla tulematta enää mihinkään kisoihin? Harjoittele sitä, että olet 20 sekuntia ihan hiljaa omien ajatustesi kanssa, vaikka se kuulostaakin ihan hirveältä. Tai keskustele hiljaa vierustoverin kanssa. Ei ole hirveän vaikeaa. Monia kisaajia hermostuttaa esiintyminen jo valmiiksi ja sen kuuleminen, että yleisö perseilee jo ennen esityksen alkamista, ei yleensä auta hermostuneisuutta yhtään. Hirveän mekkalan pitäminen syö myös ääniraidan ensimmäisiä ääniä ja saattaa aiheuttaa hämmennystä esitykseen, tai vähintäänkin syö esityksen katsojien nauttimista. Onneksi sentään joku viitsi huutaa, että "nyt turpa kiinni!!" kun väki oikein riehaantui. Kiitos sinulle.

JHGNRSCNGKÄYTÖSTAVATJSDHMG
Kisan jälkeen olin taas tavalliseen tapaani täynnä energiaa ja olisin vain halunnut vetää conirallia ja törmätä ihmisiin. Hetken aikaa kävinkin tekemässä tätä ja moikkailin kavereita, kun minulle sitten soitettiin ja päätimme lähteä vaihtamaan asuja majoituspaikkaan. Tämän jälkeen lähdimme syömään ja juhlimaan Fukkan ja Rorunen hopeaa!  ( ´∀`)

Minä ja bayyyy ollaan hirveitä nörttejä ja hankittiin molemmat tämmöset <33 kuvasi: Kasa
Sunnuntai alkoi paljon rauhallisemmin kuin lauantai. En ottanut kovin suurta stressiä Etnasta, koska asu on vanha ja siitä on jo kuvia. Olin uusinut pari osaa ja oppinut meikkaamaankin paremmin, mutta otin silti rennosti. Eniten jännätin ilman lupaa kuvia ottavia sekä muuten vaan criippejä criippereitä, joita olin aiemmin kohdannut Etnaa cossatessani. Nyt heitä oli vähemmän, tai sitten he vain olivat taitavampia olemaan piilossa. ┐( ̄ー ̄)┌

Conipaikalle päästyäni aloin ensimmäisenä skannaamaan aluetta muiden Disgaea-cossaajien puolesta. Meillä piti olla kohtuullisen iso ryhmä (anikissa koottu tosin), joka kyllä sitten tavalliseen tapaan kutistui ja meitä oli lopulta noin viisi hahmoa. Pyörimme yhdessä hyvän aikaa ja kuvailimme sarjaan sopivia kuvia, joita odottelen innolla! Nyt faebook ryhmämme on yleisesti tarkoitettu suomen disgaea-cossaajille yms. Eli jos joku lukija haluaa tulla mukaan tähän ja suunnitella joitakin ryhmiä, niin ota vaikka minuun yhteyttä niin katsotaan asia (luulisin että voin järjestää asian vaikka en ryhmää pyöritäkkään) Olitte kivoja! Toivottavasti saadaan lisää Disgaeaa Suomen cosplay-skeneen~

Niin söpö demoni-jengimme! Kuvan lähde: Anime-lehti
Kävimme taas kuvauspalvelulla pyörimässä, sekä tuhlasin lisää rahaa taidekujalla. Pienen conirallin ja syömisen jälkeen suuntasinkin jo kohti Kasan pitämää "Mitä anime ja manga jättävät kertomatta Japanista?"-luentoa. Menetin luennosta hyvän siivun, kun jouduin odottamaan ulkopuolella vähän aikaa. Sen mitä sain kuulla oli hyvää asiaa ja itselleni ainakin tuli monia uusia asioita, mitä en tiennyt Japanista (kuten monet vähemmistöt ja se hämmentävä urasysteemi)

Luennolta kipitimme lähes suoraan katsomaan sunnuntain cosplay-kisoista koostuvaa läjää, johon kuului NCC-karsinta sekä esityskilpailu. NCC-karsinnassa oli pari todella hämmentävää "mitä kettua tapahtuu?"-esitystä. Mutta onneksi seassa oli myös todella hienoja pätkiä ja pääkolmikkoon päässeet olivat kyllä kaikki sijoituksensa ansainneet! Esityskilpailussa oli sama juttu ja minusta Death Note-esitys oli kyllä todella positiivinen yllätys! Ensin olin, että "ei" ja sitten olin että "joo!"

Updated Etna meininki. Kuvannut: Jorma Ranta
Kisan jälkeen minulle tuli eräs Disgaeasta pitävä henkilö juttelemaan ja yritin ottaa puhelimellani hänen nimensä ylös, jotta voisin liittää hänet Disgaea ryhmään. Nyt kun yritän katsoa puhelimestani kyseistä nimeä, niin en löydä sitä! Äh! Jos näet tämän, niin kommentoi tai ota muuten yhteyttä minuun. Olen pahoillani, kun nimesi hävisi puhelimeni uumeniin. (」゚ロ゚)」

Käytiin vaihtamassa vaatteet ja lähdettiin ajamaan takaisin Oulua päin. Ajomatka kului höpötellessä syvällisiä ja ei niin syvällisiä! Nukuin taas Oulussa pari tuntia, hyppäsin viiden junaan, nukuin istualtaan matkan Rovaiemelle, nukuin puoli tuntia Rovaniemellä ja menin kouluun. Oh the joy of living in Rovaniemi!

Eli semmoista Traconissa! Seuraava coni taitaakin näillä näkymin olla kaukana seuraavan vuoden puolella, mutta eiköhän tässä keksi kaikkea muutakin puuhaa siksi aikaa. Pääsin Traconissa myös jälleen eräälle Yukimuusin tekemälle conivideolle, jonka voi käydä katsomassa TÄÄLTÄ

Tosiaan saatte shootti-kuvia tämän vuoden coneista jossain välissä, sekä myös kuvia viime viikon shootista, minkä tein erään luokkalaisena kanssa. Käytiin shoottaamassa ehkä yhdessä siisteimmistä paikoista ikinä ja keskiviikkona olisi minun tarkoitus saada kyseiset kuvat käsiini, huu! Jännää! ( ・◇・) 

- Woodi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti