tiistai 19. tammikuuta 2016

KAAPPEILUA - Desucon Frostbite 2016

Moi!

Desucon Frostbite on ohi ja sain itseni jopa näin aikaisin reissusta kirjoittamaan! Tapahtuma oli viime viikonloppuna 15-17 tammikuuta eli noin kuukausi aiemmin kuin aikaisempina vuosina. Ja kerrankin tapahtumassa oli oikeasti realistinen mahdollisuus kylmettyä!!

Oma poppoomme on jo kasvanut sen verran isoksi, että conien menemiset ja tulemiset eivät ole kovin yksinkertaista säätöä. Tällä kertaa neljä lähtijää meni Lahteen autolla ja loput sitten julkisilla aka onnibussilla. Itse kuuluin busseilijoihin, koska mukaan lähti perinteisen matkalaukun ja repun lisäksi iso peitto, ruukku ja puolikas kaappia. Rorune oli seuranani ja hänellä oli tavanomaisen tavaran lisäksi mukana toinen puolikas kaappia sekä sänky. Ihan perus tavaraa siis.

Oma kouluni alkoi vasta Frostin jälkeen, joten pystyin haahuilemaan Oulun seudulla tapahtumaan asti. Lähtö oli perjantaina aamulla ja itse nukuin suurimman osan matkasta Rorunen viimeistellessä asuaan.

Ja jos joku ei tässä vaiheessa vielä tiennyt, niin osallistuimme Rorunen kanssa Frostissa järjestettyyn ECG-karsinkaan! Tämän vuoksi mukana oli hirveät määrät roinaa ja olin itse tavallista enemmän pärinöissä. En ollut kisannut yli puoleentoista vuoteen! Jösses.

Tässäpä hieno otos lavalta ekaksi kuvaksi. Kuvaaja: Jenni Suominen
Perjantai-iltana oli harjoitukset onneksi sen verran myöhään, että me kauempaa tulleet ehdimme paikalle hyvin. Fukka auttoi minua bauhauksesta ostetun muovisen kaapin kasaamisessa ja tapetilla vuoraamisessa ruskeaksi. Suuret kiitokset hänelle! Fukka jäi myös yleisöön ja antoi Miron lisäksi meille tosi hyviä ohjeita ja vinkkejä esityksen parantamiseksi.

Lauantai alkoi melko väsyneissä merkeissä ja itse olin aika epämukavissa tunnelmissa. Kipulääkkeet kuitenkin auttoivat ja kohensivat mieltäni kovasti vaikutettuaan. Tässä pari kuvaa Ennen Kipulääkkeitä ja Jälkeen Kipulääkkeiden.
Kuten arvata saattaa, lauantai meni hyvin paljon kisailu-hommissa. Metsähallissa kuitenkin ehdittiin olla ja kuulla ihania kehuja asuista ja hihkumista siitä, että joku cossaa kyseisestä pelistä! Ihanaa! Kiitos kaikille mieltä kohottaneille ihmisille. Kävin myös raidaamassa taidekujan, koska olen taidehörhö ja haluan tarroja!

Kun lopulta bäkkärille tuomarointia, kuvausta ja viimeisiä harjoituksia varten menimme niin aikataulut tietenkin venyivät ja paukkuivat. Pääsimme kuitenkin lopulta käymään kaikissa, tosin vähän nurinkurisessa järjestyksessä ensin kuvaan, sitten lavalle ja lopulta tuomaroitavaksi. Lavalla meni ihan hyvin, paitsi että ruukkua piti vielä järjestellä.

Tuomaroinnissa oli ehkä kivointa ikinä! Tai siis itsleläni ei ole ikinä ollut noin kivaa olla tuomaroitavana, vaikka en oikeastaan tuntenut ketään tuomaria kunnolla enkä voi sanoa olevani asuuni ihan 100% tyytyväinen, mutta silti! Jostain syystä oli ihan hirveän kivaa. Ehkä semmoinen hands-on tuomarointi, missä tuomarit tulee koskemaan ja katsomaan asua oikein läheltä on sitten minun juttuni? Ja olivathan kaikki tuomarit tietysti tosi kivoja! Argh

Kisaa ennen oli kyllä omaa aikaa, mutta pääasiassa seistiin Metsähallissa ja valmistin itseäni lavalle kertaamalla esitystä ja yrittämällä rentoutua. 

Lavajännä-kuva jonka laitoin instaankin

Lavalle jonottaessa oli hyvä purkaa omaa jännää mm. tanssimalla ja lip-synccaamalla intensiivisesti aiempien esiintyjien biisien tahtiin (Major Lazer <3). Itse lavalla oli kivaa ja kaikki meni putkeen! Nyt myöhemmin kun on kuvia ja videota katsonut niin tulee paljon parannushedotuksia omaan vetoon, mutta lavalla oli kivaa ja olen tyytyväinen. Olinhan ensimmäistä kertaa cosplay-esityksessä lavalla yksin esiintymässä, vaikka se olikin vain vähän aikaa. Aiemmin lavalla on aina ollut muitakin hahmoja, mutta nyt minun piti pyörittää esitystä ihan yksin noin 40 sekunnin ajan, huh!

Tässä on yksi video esityksestä! Alussa ja Rorunen paikalle tullessa ei näy, kun nousemme paikalle lavalle tulevia portaita pitkin ja avaamme (ja minä suljen) oven. Mutta kylläpä toi noinkin ihan hyvältä näyttää :>Oli kiva nähdä oman esityksen jälkeen tuleet esitykset livenä ja loput katsoin sitten myöhemmin netistä! Ihan hirveästi onnea niin AG:lle yksilökisan voitosta, että Rimpulle ja Majolle ryhmäkisan voitosta!

Oli ihana kuulla muilta kisaajilta ja myös parilta ei-kisaajalta kehuja omasta esityksestä. Yhyy, kiitos!!! ;__; En ole kuitenkaan mikään kovin itsevarma esiintyjä, joten oli huippua kuulla kuinka ihmiset oli saanu kylmiä väreitä ja muutenkin fiilistelly esitystä tosi paljon. Ja, että esitys oli viihdyttävä ja tajuttava, vaikka peliä ei olisi ikinä pelannutkaan! Se on tärkeää.

Ja kaappi-vitsit!

Intensiivistä kamppailua. Kuvasi: Jenni Suominen

Kide auttoi kaapin purkamisessa ja, vaikka olisin halunnut jäädä fiilistelemään ja pyörimään Sibeliustalolle myöhemmäksi, niin olimme kaikki aika rikki ja poikki ja tämän takia lähdimme hotelille aika pian kisan jälkeen. Harmitti vähän ottaa vaivalla tehty asu niin pian pois, mutta kyllä tuota tullaan uudestaan käyttämään koska helkutti miten paljon aikaa, vaivaa ja rahaa siihen meni! 

Sunnuntaina laitettiin päälle tosiaan Konya No Nemurenai-mangan Verde ja Gorou, koska helppous ja pieni tila (meinasin jossain välissä jättää yöpuvun kotiin, koska tilanpuute). Lähes koko muu porukkamme oli Baccano-fiiliksissä ja minunkin oli alunperin tarkoitus tässä olla mukana, mutta eipä se aika riittänytkään. Mutta kaikki muut olivat niin kauniita!

Fiiliskuva! Ja niin kauniita kaikki! Kuvasi: Helene Lindfors
Sunnuntaina tehtiin paljon niitä asioita, joita ei lauantaina ehtinyt: Nähtiin kavereita, käytiin myyntipöytäsalissa, suunniteltiin tulevaa, käytiin ohjelmassa ja shootattiin. Jopa kolme ihmistä tuli sanomaan, että tunnisti asuni/asumme! 

OLI HIENOA OOH
Ketkä oli parhaat Isaac & Miria ikinä?? No Harri ja Sohvi tietty!
Pyydettiin myös palautetta tuomareilta, joista Shinji ja Iiris löydettiin, mutta Tinya ei. Shinji oli ihan huippu tyyppi ja hänen kanssaan oli miellyttävää keskustella ja kuulla palautetta puvuista. Ja herranjumala sitä sunnuntain mekkoa!! Se oli kaunis. Yhyy, olen fani. Saatiin sekä häneltä, että Iirikseltä tosi hyvää palautetta niin kannustuksena kuin parannusehdotuksinakin! Jäi tosi hyvä fiilis ja hinku vaan tehdä lisää ja kehittyä. Apua, en ehkä kestä tätä paloa sisälläni.
Kirjoitan asusta ja esityksestä varmaan vielä semmoisen minimerkinnän myöhemmin. Koska kaappi, jeah!

Autoilijat lähtivät ennen päättäjäisiä, mutta jäimme kolmen porukalla (minä, Rorune ja Kis) katsomaan päättäjäiset. Oli ihan mukavat pättäjäiset, ei liian pitkät ja venytetyt vaan tiivis ja lyhyt. Tämän jälkeen lähdimme asemalle, jossa odotimme varttia vaille kahteentoista bussia. Semmoiset mukavat seitsemän tuntia odottamista, josta viimeinen puoli tuntia piti tehdä ulkona pakkasessa (tanssien).

Hesessä vietettiin useampi tuntia aktiivisesti smoothieta juoden
Yö takaisin Ouluun vietettiin onnibussin penkillä, jossa itse nukuin kuin tukki (olen viime aikoina nukkunut ihan hirveästi likkuvassa autossa). Oulussa vaihdoin välineen junaan, jolla saavuin Rovaniemelle kello yhdeksitoista. Kävin koulussa ja sen jälkeen olen vain makoillut ja hoitanut conikrapulaa.

Tilannekuva Viitasaarelta neljältä(?) yöllä
Olin viime viikolla (ja about frostin la-aamuun asti) turhautunut ja mietin jo, että pitäisikö laittaa tämä harrastus ja coneissa ravaaminen vuoden tauolle. Se ei ollut noin vuoteen antanut itselleni sellaista tyydytystä, joka täysin korvaisi kaiken sen ajan, vaivan ja rahanmenon, joka asuja tehdessä ja coneihin menemisessä kuluu. Tähän tosin liittyi vahvasti myös oma koulunkäynti ja vapaaehtoistoiminta, jotka ovat molemmat olleet täysin palkitsematonta kuraa viimeiset viisi kuukautta. Kaikki tämä ikävä, palkitsemattomalta tuntunut tekeminen taas vei kaiken ajan muulta mielekkäältä tekemiseltä (cosplay, urheilu, pelaaminen, piirtäminen), joka taas turhautti entisestään. 

Frostin ansiosta kuitenkin tämä turhautuminen on helpottanut ainakin cosplayn osalta, ja suunnittelen jo seuraavaa conia ja lasken rahoja/jaksamista, josko jaksaisin sekä Pop Cult Helsinkiin, että Cosvisioniin lähteä täältä peräpohjolasta!

Kisaaminen tuli siis itselleni ihan kreivin aikaan! Nyt pitää vaan saada muut turhauttavat jutut pois alta ja läjään, jotta voin taas innostua ja tehdä asioita tyytyväisenä. Ja pidän nyt ehkä sen pienen loman, joka jouluna jäi pitämättä.

Kiitos Frostista!

- Woodi

8 kommenttia:

 1. Teillä oli yks omista lempiesityksistä kyllä, tykkäsin siitä paljon! Se sai niskavillat pystyyn ja oli jännittävä ("apua ole kadonnu sieltä kaapista!").Tajusin myös joskus maanataina mikä biisi teillä siinä soi ja saatoin kuunnella sitä loopilla koko päivän kun se oli nii hyvä : D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon! On ollut tosi kiva kuulla, että ihmiset on tykänny siitä esityksestä ja et on ihan alkanu jännittämään, et miten siinä käy :D Ja monet on kyselly, et mikä kappale oli kyseessä yms ja tuntuu aina niin oudolta kertoa että joo se on itseasiassa vocaloid-lähtöistä musaa hahaa

   Poista
  2. Mä jo sitä livenä kuunnellessa mietin et onks tää joku vocaloid biisi :'D kenen esittämä versio teillä oli, mielestäni en samaa ainakaa löytäny

   Poista
  3. Ihan L i z z-tubettajan laulama versio, jota sitten ohjelmalla madallettiin jonkin verran. Lizzillä on niin korkea ääni, että se ei ihan Rorunen hahmolle sopinut sellaisenaan :> Ite on kuunnellut tuon meidän version niin monesti jo, että tuon korkeamman version kuuntelu tuntuu omituiselta :D

   Poista
 2. Aaaahhh teidän esitys oli niin hyvä, että kiinnostuin Haunting Groundista ja menin heti Youtubeen katsomaan sen let's playta. ;;; Kiitos siis siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaa!! Upeeta jos esitys saa aikaan sen, että kiinostuu sarjasta/pelistä! Ihanaa <3 Toivottavasti peli miellyttää lavaesityksen lisäksi pelimuodossakin

   Poista
 3. Kuten sanoin heti kisan jälkeen, teidän esitys oli aivan mahtava! Ja kuinka kauniisti ja yksityikohtaisesti olitte asut tehneet! Siis, aivan mahtavaa ja loistavaa, tykkäsin todella paljon : ))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaaaa kiitos ihan tosi paljon!! ;3; Oltiin tosi innoissamme vaan siitä, että päästiin lavalle ja kisaamaan, mutta on ollu kyllä ihanaa että myös muut on tykänny esityksestä ja asuista.

   Poista