perjantai 15. tammikuuta 2016

Siis Frostbite ennakkopäivitys! & Fiona

Moi!

Huomenna lähden Lahteen! Iik!
Alkaa siis Desucon Frostbite 2016. Ehkä vähän jännättää mm. KAIKKI

Tosiaan minun oli tarkoitus tehdä Fionasta jotain merkintään näin ennen conia, mutta joka päivä olin että "jos teen vielä ton niin saan senkin siihen" joten merkintä vain venyi ja venyi. Mutta nyt ainakin voin puhua kaikesta, koska asu on valmis ja pakattu matkalaukkuun!

Fionasta on olemassa varmaan kymmenen virallista arttikuvaa, jotka tietysti eivät mene täysin yksiin. Toimin kuitenkin pääasiassa kolmen kuvan pohjalta ja välillä vilkuilin myös muita kuvia. Tässä ovat pääasialliset kuvani:


Olen tehnyt kyseisen asun aiemmin vuonna 2009, joten oli hyvä lähteä oppimaan omista vanhoista virheistä ja tekeleistä. En ottanut ihan kaikista työvaiheista kuvia koska aika, mutta laitetaan se mitä on!

Lähdin marraskuussa vääntämään valkoisen paidan hihoissa ja rintamuksella olevia kuvioita. Olisin voinut esim painaa ne kankaalle, koska se on enemmän omaa alaani, mutta EHEI tämä tyttö lähtikin kirjomislinjalle.

Voin sanoa, että suurinosa asuun käytetystä ajasta menikin näihin kirjomisiin. Kirjoin yli kuukauden ajan joka päivä kahdesta tunnista kymmeneen tuntiin per päivä ja raahasin tekelettäni luennoille ja joulunviettoon. Oli ihan sairaan hauskaa, mutta myös kuumottavaa koska aikataulut. Pitäisihän sitä muukin asu ehtiä tehdä! En ole myöskään pitkään aikaan katsonut näin paljon animea putkeen, kuin myöhäisinä kirjontaöinä tein.

Tässä vaiheessa olin silleen "I have made a mistake"
Aluksi myös luulin, että hihan puolessa välissä oleva kuvio on sama, kuin paidan rintamuksella, mutta se on eriä. Näin kuviota tuli kolmenlaista. Tuota pisimpää tehdessä en ollut vielä äkännyt, että tosiaan saattaisi olla fiksumpaa tehdä kuviota neljään eri palaan kuin yhteen isoon josta neljä palaa sitten leikataa. Äly hoi, mutta kaikk onnistui lopulta.


Meininki


Valmista!

KAIKKI VALMIINA
Jotenkin tuntuu tämän työn tiivistäminen näin pieneen pakettiin oudolta, mutta niin se vain oli. Neulakin katkesi ensimmäistä kertaa vasta siinä vaiheessa, kun viimeistelin jo hihaan kiinnitettyjen hihasuiden kirjontoja.

Olit hyvä neula.
Jotta en kuitenkaan olisi tullut ihan hulluksi pelkän kirjomisen kanssa, niin tein vähän muutakin. Painotuksella vähän, mutta tein kuitenkin. Kehittelin paidan kaavoja, etsin kenkiä ja tilailin tarvittavat peruukit ja piilarit. Saapunut peruukki oli ihana, vaikka siitä pitikin vähän suoristaa laineita pois.

Oi miten silkkinen hän on!


Oli kyllä itsepintaisia kuituja!
Fionan hiuksissa oli se vaikeus, että ne ovat hahmolla niin realistiset! Niissä on juurikasvua ja ne eivät ole äärettömät tuuheat. Minulla ei ikävä kyllä ole kuvia tähän hätään, mutta juurikasvun loin copicceja sotkemalla. Fionalla on lyhyet sivujeejeet ja mietin pääni puhki, miten ne voisi peruukilla toteuttaa kaiken parhaiten. Lopputuloksena päätin, että jätän omat ruskeat sivujeejeeni roikkumaan peruukkisukan alta ja näin myös peruukin alta. Osa tulee varmaan katsomaan, että olempa huonosti laittanut omat hiukset piilon, mutta kun ei! Sen kuuluu näyttää siltä! Voi että, en kyllä ikinä uskonut tekeväni tällaista.

"Unohdin värjätä juurikasvun pois! :<"
Koska Fionalla ei ole mitään suuria uguu-animesilmiä, niin koitin olla varovainen piilarien kanssa. Omat silmänihän ovat about täydelliset Fionan silmiksi, mutta halusin korostaa väriä hiukan plus nähdä jotain :,) Tilasin ensimmäistä kertaa Uniqso-nimiseltä sivustolta ja oi että!! Just hyvät piilarit ja vaikka heitin ne silmiin melkein suoraa purkista (pesin tietty eka) niin tuntuivat niiiiiin hyviltä!! Uuh aah tilaan tästä lähin varmaan aina sieltä. En ehkä kestä.

Kengät löysin lopulta alennusmyynneistä. Ostin sitä varten hiukan vaaleampaa tekonahkaa, jota varten tein kaavat ja yksinkertaisesti leikkelin ja liimasin oikenalaisia paloja. Johtunee varmaan pelin grafiikasta, mutta kuvioiden reunat ovat tummempaa ruskeaa. Otin siis copicin kauniiseen käteen ja väritin kaikkiin kuvioihin ruskeat reunat. Käytin kuvioiden kiinnityksessä ostamaani uutta liimaa (levitä molempiin pintoihin, annan vaikuttaa, yhdistä) ja kynää, jonka jälki kosteuden vaikutuksesta näviää kankaalta (tai tässä tapauksessa kengästä). Olin molemmista hyvin yllättynyt!

Kengät before makeover

Kaavat

Tämä ei ole mainos


Onko nää pipareita?Tähän väliin totean, että sukat löysin kaupasta ja kaulakorun tein ruskeasta nauhasta ja wonderflexillä päälystetystä puupahvista. Kyseinen kaulakoru ei taida näkyä missään antamassani reffikuvassa hyvin, joten tässä.Valmiista korusta ei ole hyvää kuvaa koska?? En muistanut, haha. Rintakorun teki Rorune, jotta saisimme niistä samantyyppiset. Ja se on ihan ältsin hieno!

Tein asuun pitsillä reunustetun vekkihameen. Se on aika lyhyt, mutta jos se olisi pidempi niin jalkani eivät näyttäisi kovin pitkiltä! Valintoja! Valintoja! 

Siis hame
Voisin todeta, että haastavin asia puvussa oli rinnat. Piti tehdä vaatteita, jotka olivat muuten minun kokoisiani, mutta kolme kertaa suuremmilla rinnoilla. Ja saada nämä rinnat aikaan ja pysymään paikoillaan niin, että selkä olisi auki! Ihan sikahelppoa juu-u

Sain ehdotuksen, että tekisin kaiken alle korsetin, jossa olisi matala selkäosa. Niinpä minä sellaisen tein, koska en ole mikään suurien rintojen asiantuntija. Minulla ei ikävä kyllä ole kuvaa tekemästäni korsetista, mutta enköhän tapahtuman jälkeen sellaisen postaa.

Tein kyseisen korsetin erään kirjan avulla ja voin sanoa, että korsetiksi joka on A. ensimmäinen tekemäni ja B. ei edes tehty täysin omien mittojeni mukaan vaan rintojen kohdalle on isketty säkit hiekkaa- niin siitä tuli aika hyvä! Rintojen kohdalta ei oikein istu ja vähän meinaa nousta, mutta kyllä se asiansa ajaa eli pitää rinnat paikoillaan! Hyvä minä, ostin jopa metallisia luita. Ne luut vaan näkyy ikävästi kahden muun paidan alta...

Tämän lisäksi tein valkoisen paidan alle tulevan, hametta astetta tummemman paidan/mekon. Kyseisestä kapistuksesta ei tullut mikään ompelullinen taidonnäyte, mutta se ajaa asiansa. Tein sen aluksi venymättömästä kankaasta, joka oli suuuuri virhe. Löysin myöhemmin venyväistä kangasta, joka pienellä kloriittiläträyksellä muuttui lähes täydelliseksi! 

Kaikkien alle tulevien osien ollessa valmiina pystyin siirtymään itse näkyvimpään osaan eli valkoiseen paitaan. Koko hökötyksen tekeminen oli ihan hirveää säätöä jo pelkästään niiden isojen rintojen vuoksi, joiden takia pääsin säätämään istuvuuden ja muotolaskoksien kanssa enemmän kuin aiemmin. Ja ne kuviot... ja ne hihat... ja se avonainen selkä. Voi veljet!

Tein paidasta kaksi eri protoa, joista ensimmäinen oli ihan hirveä, toinen vähän vähemmän hirveä ja lopputulos ihan hyvä.

Ekan hihan proto oli myös hirveä...
Hihoissa meni mukavasti aikaa, kun ne koostuivat kuudesta osasta kolmen ollessa aiemmin kirjomani koristenauhat. Ei ole kyllä ikinä kuumottanut ommella koristenauhaa yhtä paljon kuin nyt, kun sen oli itse hikipäissään kirjonut kasaan. Hihoista tuli aika raskaat ja ne eivät meinaa pysyä ylhäällä vaan vilauttelin koko sovitusajan hartioitani. Lopulta selvitin tilanteen sillä, että laitoin niskaan läpinäkyvää kuminauhaa hihojen väliin. En olisi halunnut laittaa selkään mitään läpinäkyviä härpäkkeitä, mutta kun mitkään liimat ja teipit ei siinä auttanu. Toisaalta kuminauha menee kuitenkin piiloon ponnarin alle joten yea whatever im good

Ilmeeni kun Kusipäähiha
Paidan taakse tuli siis kuusi purjerengasta ja paidan yläosa on avoin. Purjerenkaat olivat aluksi hopeisia ja maalasin ne kultaisiksi. Pidän siitä avoimesta selästä ihan hirveästi, koska näin niin paljon vaivaa sen aikaansaamiseksi. SELKÄ! SE NÄKYY!

Tylsä kuva nauhoista ennen purjerenkaita how interesting

Säälittävä kuva näkyvästä selästä, mutta kuva kuitenkin!
Loppua kohden pääsin säätämään paidan kuviointeja. Ne valkoiset pirulaiset joita on paljon. Olisin halunnut opetella nypläämään pitsiä ja tehdä ne itse alusta asti, mutta siihen olisin tarvinnut aikaa lisää sen vuoden tai pari niin päätin, että ehkä en kuitenkaan :D Päädyin lopulta ostamaan jännittävää tekonahkaa muistuttavaa ulkoilukangasta, joka purkautui reunoista hyvin vähän. Sitten vaan kaavaa paperille ja paperia kankaalle ja leikkaamaan kuvioita kuin viimeistä päivää!


Tuon leikkaaminen niin paperilta kuin myöhemmin kankaalta oli aika mielenkiintoista/rasittavaa, mutta lopulta se onnistui ja minulla oli läjä kuviota.


Raivoa


Testasin omaan paitaan BD
Myöhemmin kuvio sai kokea vielä saksia, kun se ei täysin paitaan mätsännytkään. Ja tuo keskellä alas sojottava kuvio koki kutistumisen, koska se oli alunperinkin aivan liian suuri. Kankaan kaikki reunat sulatin pienellä liekillä purkautumattomaksi. Oli aikamoiset muovihöyryt ilmassa ja hirveä taiteilu, että sai kaikki kolot ja reunat käsiteltyä.

Pyykkitelineen klipsit auttoivat poltto-operaatiossa
Lopulta liimasin koko komeuden kiinni paitaan roikkumaan iloisesti ja sävytin copic-tussin avulla kuvioon vähän syvyyttä ja vaihtelevuutta tylsän valkoisen sijaan (väreinä warm gray n2 ja n4) Tämä oli oikein mukavaa. Kuvio ei ihan täydellisesti lopulta istunut paitaan ja sai aikaan ryppyjä ja ties mitä, mutta tuossa vaiheessa olin vain jo todella iloinen, että hirvitys on valmis ja kasassa ja näyttää ihan semihyvältä! Tuo paita on siitä vaan vaikea, että siinä on niin paljon eri osia ja kohtia... on kuvioo, nyöritystä, avointa selvää, kirjailua, omituinen malli muutenkin... oaujggh ihanaa se on paketissa!

Suttuinen kuva, jossa suurinosa asusta päällä! Jeah
Että näillä mennään! Tarkoitus oli tehdä toinenkin asu Frostiin, mutta enhän siihen ehtinyt kuin ostaa kankaat, piilarit ja peruukin. Se peruukki on kyllä aivan ihana ja kamala ja ääk.

OPETTAJA-LOOK!!!
Ehkä johonkin myöhempään coniin!

Sen sijaan sunnuntaille tulee kierrätettyä  Konya mo Nemurenai-mangan Verdeä! Koska helppous. Olemme siis Rorunen kanssa paricosseissa koko viikonlopun.

Muistutuskuva

Yhdeksältä aamulla lähtee linja-auto kohti Lahtea, joten toivottavati etelän immeiset ovat harjoitelleet lumen kanssa elämistä ja pitävät tiet aurattuina! Ja toivottavasti ei tule LIIAN kylmä, kun hyörin koko viikonlopun taas niin lämpimissä vaatteissa.

Nähdään Frostissa!!

- Woodi


2 kommenttia: