sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Vielä Vähän Kaapista + Muuta

Hei!

Ajattelin tässä tammikuun viimeisenä päivänä vielä rykäistä yhden päivityksen koskien Frostbiten esitystä ja asua. Ja lopuksi vähän jotain muita kuvia ja juttuja!

Desucon päätti vihdoin postata viralliset kisaajista otetut kuvat ja tässä onkin teille sitten tosi iso kuva meidän asuista. Voitte oikein kunnolla syynätä miten kuivat kädet ja jännityksestä jäykät raajat ja naama minulla on. Plus tuo paidan reunassa oleva kuvio vähän hajosi juuri ennen kuvaa, joten se repsottaa, gyynel :,> Onneksi sain sen korjattua liimalla heti kuvauksen jälkeen ja se pysyi sillä kunnossa.

Rorune Daniellana oikealla. Kuvaaja: H. Taino
Tämän lisäksi sain tapahtumassa otatettua pari kuvaa siitä paljon puhumastani Woodin Ensimmäinen Korsetti-projektista. Tykkään edelleen miten se istuu selvästä, mutta viimeisten saumojen ompelun jälkeen eteen rintojen kohdalle ilmestyi mystisiä ryppyjä eli se ei istu kunnolla. MUTTA! Se ajoi asiansa, pysyi paikoillaan, eikä rypyt näkyneet joten hnn. Säilytän tämän muutenkin tulevaisuutta varten, jos joku haluaa minun taas jotain rinnakasta hahmoa cossaavan. Kis kuvasi minut puolialasti:

Tykkään. Look at dat back.
En tykkää. Mutta ainakin on rintaa.
Tuosta isosta kuvasta näkyy myös esimerkiksi aiemmin kuvatta jäänyt kaulakoru, aluspaita ja rintakoru. Tässä pari tarkemmin cropattua kuvaa kyseisistä osista.

Nauha oli kiinni nappi+kumilenkki systeemillä. Oon ylpeä siitä.
Aluspaidan reuna plus revennyt koriste ;_;
Koru made by Rorune

Ja nyt kun viimeisetkin asun osat on käyty läpi ja sumplittu, niin voin jauhaa esityksestä. Rorune oli se joka sai ensimmäisen idean ja inspiraation ja minä sitten kisapuutoksissani ryhdyin mukaan. Vanhojen asujen uusimisessa on taas jotain sellaista, mille sydämeni sykkii, joten toki minä puvun uudestaan tekisin esitystä varten! (/^▽^)/

Esityksen idea tuli Rorunelle kuulema suoraan käyttämämme biisin kautta. Monet ovat sitä kyselleet ja sehän oli Vocaloid-kappale Hide and Seek, josta englanninkielisen version on laulanut tubettaja L i z z. Linkki videoon ja kappaleeseen on tässä: LINKSU

Esitystä varten madalsimme lauluääntä sen verran, että se edes vähän enemmän muistuttaisi Daniellan ääntä. Sen lisäksi teimme perusjuttuja kuten croppasimme biisin lyhyemmäksi (onneksi kaikki esitykselle oleelliset lauseet ja kohdat ovat vasta toisessa säkeistössä) ja laitoimme häivytystä. Simppeliä hommaa onneksi siis.

Omalla kohdallani asua tai esitystä tehdessä ei tullut mitään suuria vastoinkäymisiä, mutta koko muu maailma tuntui olevan vähän sitä vastaan.

Olin koko marraskuun valmistautunut siihen, että saisin tehdä esitystä ja asua rauhasa koko loman. Joulukuun alussa sain kuitenkin mukana yllätyksen, että "Emmahan voi tehdä graduun teoriaa 15 sivua tammikuun alkuun, eikö joo? :)" ja joo pääsin myös kirjoittamaan 11 sivua korvaavaa esseetä yhdä kurssia varten, jotta sain kandin paperit ulos ennen joulua. Aluksi meinasin ihan lamaantua, mutta päätin että jos päätän onnistua kaiken sen tekemisessä niin minähän onnistun. Ja niin se onnistui. 

Fiilikseni coninjälkeisellä viikolla gradu-seminaarissa, kun KAIKKI oli tehty ja olin PARAS
Tämän lisäksi olimme jakaneet lavasteiden hankkimiset Rorunen kanssa ja minun hankittavanani oli THE KAAPPI. The kaappi ei ollut aluksi ongelma, koska taidokas kaveri lupautui auttamaan minua rakentamaan sellaiset kaapin, joka olisi helppo kuljettaa, kasata ja purkaa. MUTTA joulukuun alussa asiaa kysellessäni sain tältä kaverilta sellaista noottia, että hän ei ehdikkään auttaa tässä projektissa. Minulla ei siis ollut tietotaitoa, tiloja tai materiaaleja. Ei pitäisi laittaa kaikkea tekemistä toisen ihmisen varaan, mutta onneksi tajusin edes kysyä asian etenemisestä tuossa kuun alussa.

Erilaisia kaappeja tori.fi:ssä, ikeassa ja huuto.netissä katseltuani en löytänyt mitään sopivaa ja olin jo valmist kasaamaan epätoivoisen kaapin pahvista, kun Bauhauksessa vastaan käveli ihana, muovinen hökötys! ( ・◇・)  Löysin kaappimme! Se mahtui semi-pieneen tilaan aj oli kevyt! Halleluuja! Se oli myös ruman vaalea, joten ostin myös halpaa tapettia ulkokuoren sisustamiseen sitten Lahden päässä.

Suurinpiirtein takerruin tähän laatikkoon ja itkin, kun sen löysin. IT IS PERFECT
Kaappi oli melko helppo kasata, mutta purkaminen olikin sitten hiukan hankalampi tapaus へ(゜∇、°)へ Onneksi sitä tuli pari kertaa harjoiteltua ja vähintään väkivalloin jotkin osat halkesivat irtosivat. Se tulee koristamaan vanhempieni kellaria, koska he sen meille onneksi kustansivat <3

Tärkeääkin tärkeämmän kaapin lisäksi mukana oli Rorunen kontolla ollut sänky ja ruukku. Sängyn sai myös tuhanteen osaan, mutta onneksi sen ei tarvinnut olla yhtä tukeva kuin kaapin. Ruukku rakentui Rorunen huomassa, mutta tuli lopulta itselleni viimeisteltäväksi ja kuljetettavaksi.

Sänkyh feat Fukka
Kaapin hikistä purkua feat Rorune & Kide

Ruukun drybrushausta. Vasemmalla maalaamaton osa
Ruukun kanssa kävi vähän niin, että se oli tarkoitus olla helppo kasata ja hajoittaa, mutta se sitten välillä oli tosi vaikea kasata. Varsinkin jos se hajoaisi kappaleiksi lavalla ennen esityksen alkua. Tein ruukkuun 'tukitappeja', jotka ottivat harjoitellessa ja kuljetuksessa lämää. Lopulta ennen h-hetkeä liimasimme ruukun osittain kasaan ja se liimautui kai vähän liiankin hyvin :,) Mutta hyvin se lopulta toimi!
Niin olihan siinä esityksessä jokin idea ja näyttelemistä kaikenmaailman roinan lisäksi? :D Esityksen rakenne sitten kehittyi keskustellen ja erilaisia asioita testaten. Aluksi taisi olla vain kaappi ja ehkä sänky. Myöhemmin mukaan tuli ruukku. Välillä mukava oli myös tuoli. Lavalle tosin haluttiin alusta asti mennä yleisöstä koska se on kivaa ja jännää. Harjoiteltiin pääasiassa olohuoneessa, mutta viimeisellä viikolla pääsimme ihan kunnon tanssisaliin harjoittelemaan. Dramaattisen heittäytymisen harjoitteleminen on aika paljon helpompaa isossa tilassa kuin ahtaassa olohuoneessa.

Sain hirveästi hyvää ohjeistusta harjoitellessa Rorunelta ja vielä viimeisillä hetkillä Fukkalta ja Mirolta. Itse en ole mielestäni mikään kovin hääppöinen näyttelijä, varsinkin kun edellisestä cosplay-esitysestä oli yli puolitoista vuotta, mutta muiden vinkeillä ja ohjeistuksella muutuin ainakin paremmaksi! Ja parin harjoituksissa otetun videon avulla näki itsensä myös eri tavoin kuin pelkästään peilin kautta. Ei hävetä katsoa esityksestä kuvattuja videoita, wohoo!

En tiedä mitä muuta esityksestä voisi vielä kertoa. Oli kivaa? Jessshhh.

Nalle Puh toimi ruukun korvikkeena ekoissa harjoituksissa.
Yleensä conin jälkeen on hirveä kiire muussa elämässä, kun asioita on joutunut siirtämään cosplay-kiireiden takia. Nyt muiden juttujen piti kuitenkin olla valmiina jo ennne Frostia ja niin heti tapahtuman päätyttyä olin VAPAA. Minulla ei ole ollut paljon yhtään koulua ja muut rehkivät nyt niiden tehtävien parissa, jotka minä olen jo tehnyt. Hähähäää! Kärsikää.

Tämän takia oli jotenkin hirveä tekemisen hinku ja halu, mutta ei mitään kiireellistä tekemistä. Uutta cossia en rahanpuutteen takia voinut vielä aloittaa, mutta jotain pitäisi tehdä!

Piirtelyn ja pelaamisen lisäksi päätin aktivoitua ja ruveta korjailemaan, täydentämään ja uusimaan vanhoja asuja! Tämän lisäksi lupauduin tekemään Arctic Pride 2016-tapahtumaan maskotin, jonka sitten rykäisin alle viikossa lähes valmiiksi. Ihan jepa ekaksi maskotisti. Ei edes ihan hirveän pelottava...

Homosaatio Turmio tulee!!
Tuhosin Liikkuvan Linnan Sophien alushameen ja tein siitä aluspöksyt. Ostin vuorikangasta ja tein siitä uuden alushameen. Nyt kankaat oikeasti toimivat niinkuin niiden pitää! Ja Sophie on oikeastaan näin täysin 100% hyvä ja täydellinen sellaisenaan, eikä tarvitse korjailuja tai muutoksia seuraavaa käyttökertaa varten. Hyvä minä!

Rupesin myös fiksailemaan Bride's Story kaksosten koruja ja myöhemmin toivottavasti loppujakin asuja. Kasa luuhaa Japanilassa huivien kanssa, joten kyllä nuo asut vielä päälle päätyvät. Ensimmäiseksi käsittelyyn pääsivät siis korut, niiden drybrushaus ja muu siistiminen. Mitään en oletettavasti ole tekemässä uudestaa, mutta korjaan sen mitä pystyy.

Vasemmalla viimeistelty rintakoru, oikealla viimeistelemätön plätty vuodelta 2014
On ollut kiva puuhailla vanhojen asujen osien kanssa ja jatkan tätä varmaan hyvän aikaa vielä. Asujen tekemiseen on hinku, mutta uutta asua ei vielä huvita tai pysty aloittamaan, joten miten muuten tämän energian käyttäisi? Toivon saavani useammankin asun fiksailtua ja listassa ovat muunmuassa kaikki viime vuoden asut sekä joitakin muita, joita toivon pääseväni käyttämään uudestaan. Ihanaa~ 

Seuraava oikea con on näillä näkymin Cosvision. Haluaisin myös Popcult Helsinkiin, mutta ne ovat kalenterissa aika lähekkäin näin Rovaniemeltä kulkemiseen nähden... noh. Näkee sitten.

- Woodi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti