maanantai 17. heinäkuuta 2017

Overwatchia Overwatchin tilalle

Hei!

Selityspostaus kevään/kesän meiningeistä tulee tässä!

Kevät oli itselleni kokonaisuudessaan yhtä hirvitystä. Pyöritin järjestöä, olin lapselikkana/töissä, järjestin tapahtumia, kouluttauduin, koulutin ja ainiin VALMISTUIN! Koulut on nyt siis käyty enkä kaipaa takaisin ainakaan hetkeen (opiskelijaetuja kyllä kaipaan mutta minkäs teet). Saa nähdä mihin elämä tämän jälkeen vie tai on viemättä ¯\_(ツ)_/¯

Tämän pyörityksen takia bloggaaminen on jäänyt vähemmälle. Jossain vaiheessa kevättä aloitin kuitenkin stressinpurkamiseen soveltuen uutta asua koska why the heck not. Suuri haave oli saada kyseinen asu Desuun, mutta eihän siitä mitään tullut kun pää alkoi toukokuussa hajoilla.

Koska Overwatch hallinnoi elämääni tällä hetkellä aika reippaasti, ovat haavepukuni sen mukaiset. Hyvä asia cosplayn kannalta on se, että pelistä saa oikeasti tosi hyviä ja eri kulmista reffikuvia!! Kerrankin. Ensimmäinen aloittamani puku oli Genji Shimadan nomad-niminen asukokonaisuus/skini.

Genji Shimada (nomad) - Overwatch
Asu valikoitui useammasta syystä. Halusin päästä tekemään nättejä ja jännejä panssareita, for-real fancyjä sukkanauhaliivejä ja tyyliltään koko asu vaan on niin jännä. Hahmona en osaa pelata Genjiä kuin hätätilassa (oon lähinnä support-pelaaja), mutta hahmon lore ja suhde muihin hahmoihin ovat hyvin bueno.

Aloitin aikaavievimmästä osasta eli erilaisten panssarien väkertämisestä. Koska panssarit ovat hyvinkin ihonmyötäiset niin niiden "kaavat" tein vuoraamalla esim jalan ensin elmukelmuun ja sitten maalarinteippiin. Maalarinteippiin pystyi sitten piirtämään panssarien rajat ja muodot ja lopuksi ne leikattiin irti jalan ympäriltä. Toki myöhemmin softista leikatessa ja mallatessa kuvioita pitää vähän vielä säätää ja leikata, mutta pääasiallisen koon ja mittasuhteet saa aikaan tällä.

Jalkepanssarien epämääräisiä kaavoja
 Softis + worbla + gesso on yhdistelmänä itselleni tutuin ja siitä saa sellaisen lopputuloksen, mistä itse asuissani pidän, joten sillä mentiin. Tällä hetkellä hiomisvaiheessa ovat jalka-, käsi- ja rintapanssarit.

Oikein muuta en asuun ole ehtinyt tehdä erinäisten osien ostamisen lisäksi. Suuri haave olisi saada asu valmiiksi Traconiin, koska muuten sen esiintyminen viivästyy johonkin ensivuoteen tai johonkin suddenly-con tapahtumaan? \(--)/

Gessopiste (yksi niistä)

Koska totesin noin kolme viikkoa ennen Desuconia, että juu en saa Genjiä valmiiksi, niin päätin että voisin koittaa saada jotain muuta. Toukokuussa pelissä oli uusi tapahtuma, jolloin useampi hahmo sai uusia asukokonaisuuksia.

Yleensä pelin asut ovat sen verran monimutkaisia, että ainakaan minä omalla työtahdillani/muilla menoillani en ehtisi millään tekemään niitä muutamassa viikossa. Yksi hahmo sai kuitenkin ihan siedettävän yksinkertaisen asun, nimittäin mecha-alustaan ajava D VA sai Cruiser-nimisen asukokonaisuuden joka, noh, on varsinkin verraten yksinkertainen asu.

D VA (Cruiser) - Overwatch
Isoimman ja aikaavievimmän osan asussa teki paidassa oleva printti, jota ei tietenkään löytynyt mistään juuri tietyn kokoisena, saati värisenä. Mohjakangastakin piti vähän etsiä ja vaalentaa, että sain sopivan. Se oli painamishommia sitten taas! Kuviossa rasittavinta oli toki sen ykityiskohtaisuus ja pienet kohdat ja kulmat, joita sitten saksilla leikeltiin käsi krampille asti. Painaminen tapahtui tuttuun tapaami kontaktimuovilla, jota on täällä blogissa esiintynyt... aiemminkin... joten en rasita ihmisiä isolla määrällä erilaisia painovaiheita!

Ompelullisesti paita vähän jännätti, kun en ole samanlaista aikaisemmin tehnyt, mutta lopulta se onnistui harvinaisen hyvin! Tein sen hiukan eri mallisena kuin alkuperäisesti hahmolla, mutta ei sitä meinaa huomata. Höhöö L(o)

Todiste siitä, että kyllä kuviot on painettu ja melkee kuolin
Lopulta paidan kuvioissa meni niin kauan, että en saanut asua edes Desuconiin (︿Tapahtuman jälkeen kuitenkin jatkoin asun loppuun, että saisin sen Animeconiin.

Hahmolla jalassa olevat housut on ostettu valmiiksi, kuten myös siihen kuuluva vyö. Totesin, että en ole kovin intohimoisesti tekemässä farkkuja tällä hetkellä, niin ostetut saa kelvata. Saihan niitäkin aikansa etsiä, että olisivat oikean väriset, tiukat ja vyötäröltään tarpeeksi korkeat. Kengät piti tilata internetistä, joten voin sanoa ettei tämä asu kovin halpa ainakaan ollut...

Lisää reffiä suoraan itse pelistä - huomaa ponnari
Minulta sattui ihmeen kaupalla löytymään kaapista valmis ruskea lace front-peruukki. Peruukki oli kuitenkin turhan pliisun värinen joten värjäsin sen kaksi kertaa vähän punaisemmaksi. Lopulta siitä tuli ihan siedettävä. Peruukki oli muutenkin vähän murheenkryyni kun kiekuralla oleva otsatukka ei meinannut onnistua ja pysyä muodossaan, vaikka muokkasin sen kaksi kertaa (pesin välissä). Pitää vielä vetää se pesun läpi ja koettaa jälleen kerran seuraavaa käyttökertaa varten, koska minähän en peruukkijuttujen kanssa luovuta! Kyllä se kuitu lopulta taipuu tahtooni!!

Niin epämääräinen kuva ponnarin tekemisestä ja kuitujen ohjailusta
Päähän ja kaulaan tulevat rusetilla olevat huivit ovat vähän hassut, kun ne on periaatteessa tehty huivin mallisesta palasta kangasta, mutta menevät kiinni nepparilla. Tämän päälle tulee sitten pala kangasta jolloin homma näyttää niinkuin se olisi solmulla mutta oikeasti se ei ole millään solmulla. Tykkään näistä feikki-ruseteista.

Korvikset tein gessotuista ja hiotuista puurenkaista, joihin sitten kiinnitin korvisnapit ja korvan ympäri menevät lenkit, koska ne ovat hiukka raskaat. Rannerenkaat ovat softista, jonka päällä on gessottua ja hiottua worblaa. Rannekorut ovat kaksiosaiset ja ne menevät kiinni mageneeteilla. Molemmat maalasin ensi kunnolla keltaisella maalilla ja sitten parilla ohuemmalla kerroksella kultaista maalia.

Päässä olevat kuulokkeet on tehty hankaistuista stylox-palloista, minkä mallia sitten polttelin piirtopolttimella uuteen muotoon ja päällystin uudella ihmeellisellä meshed worblalla. Kokemus oli kuin paluu wonderflexiin, hyvin jännäe.

Jep otin kuvan tästä stylox-vaiheesta mutta en muusta HAH

Kun aikaa kuitenkin jäi totesin, että miksipäs en tekisi myös asuun kuuluvaa asetta. Jokaisella pelin skinillä/asukokonaisuudella on erilainen ase. Toki jos hahmolla on pyssy niin se on vain erilainen pyssy tai miekka on erilainen miekka. Aseen tekemiseen ei tosin paljon aikaa jäänyt. Viimeinen viikko töissä veti mehut täysin pihalle ja sen jälkeen mökkeiltiin jolloin pyssyn tekoon jäi upeat kolme-neljä päivää.

Cruiser-skiniin kuuluvan aseen reffi. Onneksi kuvia saa pelissä otettua monesta suunnasta

Yleensä pidän worblan käytöstä propeissani, koska se tekee niistä kestäviä ja gessolla päällystetty ja myöhemmin hiottu pinta vaan on ah uh karkkia. Kun aikaa kerta oli niin vähän, päätin kuitenkin että kokeillaan vaihteeksi jotain muuta: Kokeillaan työskennellä vain ja ainoastaan erilaisilla foameilla!! EVA-foamia ja craft foamia (softista) siis kehiin ja pyssyä kasaan kunnon leikkaa-liimaa taktiikalla.

Pohja ja pari hassua palaa softista
Tein EVA-foamista pohjan (kolminkertaisena), jonka päälle sitten tein yksityiskohdat pääasiassa softisksesta. Kokeilin aina paperilla, millaisen palan seuraavaksi tarvitsisin ja sitten leikkasin. Kuumaliimaa kului ja pistooli pikkuhiljaa kasaantui.

Pelkkä foamin käyttö kuitenkin kuumotti ja kuumottaa edelleen itseäni. Kaikki tehdyt virheet ovat siinä sitten eikä niille ole hirveästi mitään tehtävissä. Ja saumat tietysti, mutta päätin antaa itselleni sen anteeksi tässä tapauksessa, kun kyseessä on kokeiluna, lyhyellä aikataululla ja pienellä budjetilla tehdystä propista.

Osat liimattu - matkalla seuraavaan vaiheeseen
Päätin kokeilla foam-hirvitykseen rubber comp-nimistä spray-muovia. Unelmoin sileästä ja kovasta muovipinnasta, mutta lopulta sain pehmeän ja akneisen pinnan, jonka päälle vain itkin. Yritin pelastaa tilannetta päällystämällä koko komeuden wanhalla kunnon mod podgella, mikä onneksi vähän tilannetta auttoi ja teki pyssystä edes hiukan sileän, kovahkon ja vähemmän alttiin tuhoutumiselle.

Maalauksessa käytin tuttuja akryylimaaleja ja leikin kunnon poppamiestä, kun minulla oli ziljoona pientä snapsi-lasia täynnä erisävyisiä maaleja pitkin pöytää ja aina piti valikoida että mitähän tuohon väliin tulee. Olisin ollut fiksu niin olisin ehkä maalannut osat ennen kiinnitystä, koska nyt piti varoa juuri hetki sitten maalattuja pintoja. Onneksi itselläni on melko vakaa käsi, joten sotkuja ei tullut mitenkään liian paljon. Vähän sudin myös varjostuksia joihinkin saumakohtiin, joka myös peitti aseen rakennehöpöyttä ja liimakohtia. Lopuksi hioin pensselin jättämät jäljet pois oikein hennolla hiekkapaperilla, jolloin myös rubber compin akenpinta vähän siloutui.

Nopat tein periaatteen mukaan pelkästä softiksesta. Polttopiirrin auttoi myös tässä, kun pystyin polttamaan pienet kolot silmäluvuiksi. Päällystin nopat mod podgella ja maalasin. Pistooliin kiinnitin pienen pätkän alumiinilankaa kaarelle, johon nopat pystyi kiinnittämään narulla.

Hänen nimensä on Kolmen Päivän Pyssy
Olen lopulliseen pistooliin tyytyväinen siihen nähden, missä aikataulussa ja millä materiaaleilla se on tehty. Tuskin silkalla pelkällä foamilla enää työskentelen, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Asulla ei myöskään ole tarkoitus esimerkiksi kisata, joten se ajaa kyllä tehtävänsä mukavana pienenä proppina jonka kanssa poseerata.

Käytin D VAa Animeconissa, jossa asusta myös otettiin kuvia. Teen Animecon-päivityksen tässä piakkoin siis johon sisällytän sitten myös lopullisen asun kuvan meikkeineen kaikkineen.

GG!

- Woodi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti