sunnuntai 9. heinäkuuta 2017

ENERGISTÄ ahostusta - Desucon 2017

Hellou!

(disclaimer: otsiko liittyy asuihin, ei fiilikseeni viikonlopusta... paitsi ehkä tuo energisyys!!)

Tämä Desucon päivitys tulee nyt melko myöhässä. En ole edes päivittänyt blogia sitten Frostbiten, mutta siitä lisää sitten seuraavassa päivityksessä. Matka kohti desu-päivitystä! Kun aikaa on tässä mennyt niin muistot eivät tosin ole freeseimmät...

Koska Desuun kulkeminen on joka vuosi ollut niin säätöä, päätin myös tänä vuonna hypätä lentokoneeseen ja kurvailla ilmojen halki Helsinkiin työpäivän jälkeen. Jos joku kaipaa muistutusta, niin asun Rovaniemellä, joten välimatkani ovat vähän tavanomaista conikävijää pidemmät.

Tuntuu pidemmltäkin lomareissulta tämä

Desuconiin oli tarkoitus tehdä uusi asu, kaksikin, mutta siitäkin sitten lisää seuraavassa päivityksessä. Mukaan lähtivät twitterissä äänestykset voittaneet Shugo Charan Amulet Heart ja Baccanon Jacuzzi. Kevyttä ja helppoa asua siis mukana onneksi.

Perjantaina en ehtinyt tekemään oikein mitään. Lahteen saapumisen jälkeen käytiin kierros Sibeliustalolla, minä upeana itsenäni, ja vähän kuvailtiin ainakin Fukkaa. Muuten vain moikattiin muutamaa ihmistä ja jatkettiin matkaa hakemaan ruokaa ja nukkumaan.

Lauantai-aamu alkoi viiden jälkeen monien muiden lisäksi palohälytyksellä. Kuulin kummaa piippausta ja sitten kuulin toisessa huoneessa olevien mutisevan "...palohälytys". Siinä vaiheessa meinasin tukehduttaa itseni tyynyyn, mutta raahasimme itsemme ulos. Onneksi kyseessä ei kuitenkaan ollut mikään koko-talo-ilmiliekeissä-tilanne ja kaikki oli lopulta käsittääkseni melko kunnossa ja pääsimme sisälle. Ja onneksi oli kesä!!

Aizawan (anniilaugh) pastelli-haaremi: Kis, mä & Fukka. Kuvasi: Kyuu Eturautti

Amulet Heart on useamman vuoden vanha asu, joka kyllä näkyy muunmuassa asun istuvuudessa ja ompelujäljessä. Siinä on monia asioita, joihin olen todella tyytyväinen (munet, vekit), ja sitten taas niitä mihin en todellakaan. Asussa en jaksanut uusiksi tehdä kuin aurinkolipan, mutta sekin sai oman fiilikseni jo korkealle asun suhteen. Uuden, OIKEAN vaaleanpunaisen aurinkolipan olen varmaan ostanut jo vuosi sitten. Uusi sydän syntyi läpinäkyvästä muovisesta sydän-koristeesta, jonka sisäpuolen maalarin glitterillä ja pinkillä maalilla, jolloin movin pinta kiiltää mukavasti. Sitten softista sydämen takaosaan, lisää sofista ja liimaa niin sydän on kiinni aurinkolipassa. Olen hyvin tyytyväinen tähän.

Selfieeeee ja uusi aurinkolippa ja so much glitter sydän

Olimme liikenteessä aikaisin joten aamupäivästä aikaa tuntui olevan kuin roskaa! Kuvailtiin asuja ja itse vietin huomattavan paljon aikaa taidekujaa ja sen valikoimaa tutkien. Olin myös Kissin mukana photoshoot-assarina. Pääsin muunmuassa pitelemään valoja ja heijastinkalvoja Sibeliustalon pimeimmissä nurkissa, jännittävää!!

Pimiää Photoshoottia ja Fukkan melkein loistava asu

Ensimmäinen oikea ohjelma missä kävin, oli "seksuaalivähemmistöt ja representaatio animessa: mahdoton yhtälö?". Aihetta käsiteltiin muutaman tietyn animen kautta, mitkä sitten saivatkin oikein syvällisen käsittelyn. Itselläni spoilaantui useampikin sarja, mutta toisaalta olen niin laiska animenkatsoja, etten varmasti olisi niitä jaksanut edes katsoa. Aihe muuten käsiteltiin ihan kivasti ja eri näkökulmia huomioonottaen, pidin kovasti eri teemoista mitkä ponnahtivat eri animeista ilmi uudestaan ja uudestaan. Toisaalta itse olen niin aiheen keskiössä ja sitä paljon käsitellyt eri ympäristöissä, että en tiedä kuinka paljon täysin uusia juttuja olisi voinut tulla esille.

Hyvet loppupohdinnat myös henkilöille, jotka eivät ohjelmassa käyneet

Aika pian ohjelman jälkeen alkoivat Cosplay-kisat! Jihuu! Fukkahan oli sanonut, että ei nyt sentään häntä kisaan valita, mutta hähää niinhän siinä lopulta kävi. Karsinnoissa oli tosi erilaisia asuja ja esityksiä ja Hall-kisassa myös mukava kauttaus asuja. Valokuva-sarja on mielestäni ollut todella mukava lisä nykyisiin kisoihin. Sillä myös saadaan aiheeseen liittyvää ohjelmaa lisää siksi aikaa, kun ensimmäisen kisan tuomarit tuomaroivat edelleen. Ja aaaaa kaikis kyllä voitti immiset ja asut jotka ne ansaitsi, onneeee!! ;;3;;

Kisan jälkeen hiivimme aika pian takaisin yöpaikkaan, että seuraavan pivän järjestelyt eivät menisi hirveän myöhään ja, että saisimme siedettävät määrät unta.

Sunnuntaina aamu alkoi omalta osaltani lacefront-peruukin kiinnittämisellä ja tatuoinnin maalaamisella. Jacuzzi on onneksi muuten tosi rento, kun vaatteet on löysät ja kengät omat maiharit. Peruukkikin on kiinnityksen jälkeen maailman helpoin, kun se on niin lyhyt ja muotoon lakattu että se ei karkaile mihinkään.

Sunnuntaina jatkui oma iloitteluni taidekujalla häärimisellä. Tämän lisäksi jälleen kuvailtiin asuja... tai siis Kis kuvaili meitä ja monia muitakin! Olin muka assanrina, mutta lähinnä istuin ja selasin ihmisten twiittejä, haha... Omalla kohdallani voin sanoa että ny minulla on useampikin mainio kuva Jacuzzista käyttöön.

AHOSTAA NII PALJON t. jacuzzi. Kuvasi: Kis

Ohjelmana sunnuntaille oli "Eroottinen cosplay Japanissa". Fukka kirjoittikin aiheesta juttuja, joista olen samaa mieltä ja joista puhuimmekin keskenämme ohjelman jälkeen. Tämän lisäksi itseäni jäi näin yleisön kannalta ärsyttämään ne katsojat, jotka pitivät oleellisena kertoa omia lempi-jynkkysivustoja josta löytyy juuri tietynlaista cosplay-pornoa. Minua ei kiinnosta nörttien fav sivut, eikä se tuonut ohjelmaan mitään lisäsisältöä. Olisin voinut elää ilman näitä tietoja.

Pidin ohjelmassa kuitenkin esimerkiksi siitä näkökulmasta, miten länsimaissa aihetta lähestytään ja miten meidän historiamme aiheen parissa tekee suhtautumisesta erilaista. Lopun feministinen katsaus aiheeseen "miten lähestyt cossaajia" oli vähän irrallinen, mutta näin cossaajan näkökulmasta ihan mieluisa.

Pienet eläimet himoitsevat ruokaani. Kuvasi: Fukka
Lopun päivää kuvattiin lisää, sekä istuin nurmikolla meditoimassa ja vahtimassa shoottaavien kavereiden tavaroita. Lopuksi kävimme vielä päättäjäisissä, vaikka avajaiset olivatkin jääneet perjantaina väliin. Mukava paketointi viikonlopulle ennen pitkää matkaa takaisin pohjoiseen, jossa menin maanantaina lähes suoraan junasta töihin.

Desucon oli itselleni hurjan kiva. Matkustushuolet oli hoidettu jo talvella kuntoon lippujen osalta, oli rahaa törstätä taidekujalle ja näki kaikkia kivoja tyyppejä. Conin järjestelyt meni hyvin ja paikalla oli upeita cosseja. Oma uusien cossien puuttuminen harmitti vähän, mutta harmitus hävisi aika nopeasti jo perjantaina, että se ei vaivanut itse conittamista!

Pian lisää uusista asuista ja kohta jo Animecon, hui!

- Woodi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti