torstai 7. maaliskuuta 2013

Desucon Frostbite 2013 + sauveliini

Ensimmäinen oikea blogpäivitykseni onkin sitten coniraportti Frostbitesta! Siitä on nyt jo useampi viikko, mutta oma vikani, kun en saanut blogia aikaisemmin pystyyn, hahaa...Kun Rovaniemeltä Lahteen lähdin, niin matkaan lähti vain Mona. En saanut toista asua valmiiksi (enkä hirveästi yrittänytkään vaan annoin periksi aika nopeasti) ja Monaa nyt sietääkin esitellä useamman päivän. Asussa oli vain yksi pienempi ongelma: sen sauveliinin kuljettaminen. Lopulta vedin sen päälle kerroksen paperia, sitten kerroksen kuplamuovia/muovia ja herkkien kohtien päälle tein pahvirakennelman. Hyvin kesti matkat ja kaikki! Olihan se kyllä junassakin tiellä, varsinkin oviaukoissa.

Minun sauveliini on tuo isompi. Pienempi on Rorunen.


Lauantaina heräsimme kauniiseen coni-ilmaan. Jälleen kaveriporukkamme kaikki neljä cossaajaa cossasivat kaikki eri sarjoista, hah!
Monassa ei ollut mitään erikoista, kun sen päälle laittoi. Sibeliustalolle menimme jalkaisin, mikä mahdollistui myös hyvän ilman takia. Itse pidän Sibeliustalosta ihan hirveästi, mutta paikalla saisi olla enemmän tuoleja. Varsinkin kun on omaa jalkaa pienemmän popot jalassa. Desuconissa on yleisesti ollut itseäni eniten kiinnostavaa ohjelmaa verrattuna muihin Suomen coneihin, joten tulen tässä kertomaan mielipiteeni myös niistä ohjelmista, missä kävin.Mona - @ Full Moon (kuvan otti Jasu)

Itse suuntasin pienen pukuhuoneessa fiksailun ja taidekujan kiertämisen jälkeen Gurren Lagann-luennolle. Itse pidin luennosta kovasti, kun siellä oli juuri sopivasti luennon vetäjän omaa hölpötystä ja sitten myös yleisön kommentteja ja burgerointia. Kaikin puolin hyvin nautittava luento, missä oli hyvä kokonaisuus ja jopa semmoisia huomioita, mitä en ollut itse ennen ajatellutkaan.

Luennon jälkeen sattui sama, mitä viime Frostissa tapahtui: minut pyydettiin Hall Cosplay-kisaan! Huijuijui! Olen vähän arkajalka kisaaja, joten Hall Cosplay on juuri sopiva formaatti minulle kerätä pientä kokemusta ja itsevarmuutta! Sitten seuraavat tunnit meni siinä, kun jännitin kisaa ja kävin päässäni lavalle menoa ja siellä poseeraamista. Fiksua, tiedän. 

Sama tilanne näin sarjakuvamuodossa!


Kuten päiviksen merkinnästä näkyy, en oikein välittänyt "Cosplay ja itsetunto"-luennosta. Ensinnäkin koko hoito oli ohi vartissa ja siellä käytiin läpi vain jonkun pienen kyselyn tuloksia. Sitten puhuttiin rahasta ja siitä, kuinka "yhyy jään ulkopuoliseksi conissa kun minulla ei ollut rahaa ostaa kangasta :<". Ehkä olen liian vanha tai sitten minulla on vain kunnon ystäviä, jonka takia tällaisia ongelmia ei ole tullut sitten teinivuosien. Höh! 

Kello alkoi lähennellä jo omaa tuomarointi aikaani (eli se olisi noin tunnin päästä), joten päätin mennä ajoissa takahuoneeseen stressaamaan. Onneksi muut kisaajat olivat mukavia, enkä muutenkaan ollut niin pää hajalla ja syke korkealla kuin edeltävänä vuonna samaisessa tilanteessa. Itse tuomarointi meni kivasti ja jopa nautin siitä, kun tuomareille sai kertoilla puvusta! Ehkä opin joskus pitämään tästä.

Mutta tuomaroinnn jälkeen edessä oli vielä lavaosuus, mikä meni myös odotettua paremmin. En kaatunut, kompastellut, oksentanut, änkyttänyt tai muuten munannut lavalla. Mikä saavutus!

Kuva kertoo kaiken.

Cosplay-kisa loppui niin myöhään, että päätimme jo porukalla mennä vaihtamaan vaattteet (+syömään) hotellille. Sitten vielä iltabilettämään, josta nukkumaan pääsin kahdentoista aikaan. Ja päivä oli pulkassa!


Sunnuntai olikin sitten hiljaisempi päivä. Vedin jälleen Monan päälleni, mutta en jaksanut raahata sauvelia kahta päivää ympäri Sibeliustaloa, joten laitoin sen paketissa narikkaan. 

Ohjelmista kävin Magi-luennolla ja Kaori Yuki-luennolla. Magi-luento oli kiva ja arvostan pitäjän omistautuneisuutta siihen, että jaksaa etsiä kaikkea pikku infoa eri hahmoista. Opin jälleen paljon uutta. Kaori Yuki luento taas oli mieletäni upea ja loistava ja olen odottanut luentoa Kaori Yukista varmaan vuodesta 2006! Kiitos tästä! Kaikin puolin hyvin kattava luento, missä pohdittiin juuri kivoja juttuja! Pidin siitä, että luennolla ei käsitelty vain niitä kolmea pääsarjaa, vaan myös Yukin tuntemattomampia ja lyhyempiä tekeleitä.

Ainiin ja Cosplay Bootcamp-paneeli. Fiilikseni:
Enough said.

Lopun aikaa taisimme käyttää kuvia ottaen (ja rahoja tuhlaten). Kaverit hilluivat Final Fantasy X-2 Black Mage ryhmänä ja minä heistä kuvia otin taitavilla taidoillani. Paine: Rorune. Rikku: Fukka. Yuna: Kide.Kuvaus-skilssini eli missä olet tarkennus. But you get the idea.


Komppaniamme matkatavarat. Huomaa useampi kepukka.

Junamatka takaisin Rovaniemelle oli tuskainen ja hikinen. Juna oli ihan täynnä ja jouduimme koko yön nukkumaan istuma-asennossa plus minulla alkoi sopivasti naistenvaivat. Mutta olimme hengissä takaisin Rovaniemellä ja vain se on tärkeää! Nyt sauveliini on olohuoneen nurkassa.

Ainiin perjantai-ilta oli hauska. Tässä todiste:
Olen kaunis ja minulla on kaverin irtotissit (semmoiset itsestään tisseihin tarttuvat ihonväriset muovitissiliivit) käsissäni (en edes vaivaudu shoppaamaan tätä ei se millään kauniimmaksi muuttuisi sob)


Hyvä Frosti oli hyvä! Lisää Frostia minulle! Anteeksi kuvavaltainen päivitys.

Monasta teen pienen "tälleen sen tein" päivityksen myöhemmin!


- Woodi

1 kommentti: