Kesä-Desu lähestyy, mutta minä palaan kuukausia taaksepäin... Frostiin!
Lupailin Frostin päivityksessä Monan tekemisestä kertovaa päivitystä ja nyt sen teen! Ei sillä, että olisin asua tehdessäni saanut mitään tutoriaalin kaltaista materiaalia aikaan, vaan koska otin prosessista kuvia ja haluan laittaa ne johonkin. Huzzah! (ノ・o・)ノ
Tässä on Mona mangasta @Full Moon:
Kuva skannattu pokkarin takakannesta. Värit hiukan erinlaiset verrattuna netistä löytyvään kuvaan, mikä blogissani on aiemmin näkynyt. |
Kuvannut @ Made |
Tekemisen aloitin tuosta ruskeasta viitasta. Hyvä vain, koska sen tekeminen olikin vaikeampaa, kuin olisin ikinä osannut kuvitella. (vinonauha on kiinnitetty tähän tapaan) Myöhemmin pohdittuna olisin voinut tehdä viitasta paksumman toisella kerroksella kangasta, mutta meni jo.
Viitta takaa |
Lattia takaa ergonomisen työasennon |
Paperi on siinä, koska liimasin nauhan päät kangasliimalla ettei ne purkautuisi vaik piilossa olisivatkin |
Edistyy... |
Ja HOP! |
Oikea puoli |
Ja nurja puoli, joka ei tosin kauneudellaan säväytä, itQ |
Siinä lepää |
Le button |
Värikuvaa tutkiessani päädyin tummentamaan asioita |
Sitten teinkin hatun, mutta siitä on aika vähän WIP kuvia.
Aluksi laitoin hatun lipareen sisälle kapalevyä, mutta se oli ihan hirveän jäykkää! Kaksi päivää ennen Frostia vaihdoin kapalevyn paksuun maalauspaperiin.
Katsokaa nyt miten jäykkä se on! Eih! |
Vasemmalla olevat neljä vasta muotoiltu. Oikealla olevat kaksi hiottu ja gessottu |
Sitten öö... kiinnitin kaiken! |
Look at these babes |
Edelleen lempiasiani koko asussa |
Ps. 'hiipan' sisässä on pakkauspaperia, että se pysyy muodossaan.
Sitten mekkoon! Mekon ompelu oli helppo nakki ja ei siinä kuvioiden painamisessakaan mitään hirveän vaikeaa ollut (Parvatiin verrattuna) Kangas oli vähän löröä, joten siitä syystä silitin koko hoitoon tukikankaat. Vähän se valkoinen tukikangas sieltä vilkkuu, mutta eipä se minua itseäni haittaa.
Käytin painaessa vanhaa kunnon kontaktimuovia, Palett Textile Paint kangasmaalia ja ruskeisiin kohtiin tummanruskeaa calligrafia tussia. Yliluottelin ja taitoin mekon hihansuut ja alareunan ennen kuviointia.
Tähän väliin lisää reffikuvastoa |
Kaula-aukko koska se näkyy ihan pikkuisen viitan alta! |
Valmiin mekon reunaa. Kuvattu vähän paremmassa valaistuksessa |
Kun kaikki kivat vaiheet oli tehty siirryin sauveliinii ja kenkiin. Ugh. (ー△ー;)
Sauvellini ensin. Aloitin ostamassa harjanvarren ja kapalevyä (taas). Mittailin vähän asioita ja tein kapalevystä rungon sauvan muodoille.
Kapalevy on kivaa. Se kiinnittyy helposti kuumaliiman avulla, hurr!
Runko näytti hyvältä, mutta sitten aloin vähän pohtimaan, että mitäs nyt? Millä nuo kolot täyttäisin ym.
Päädyin lopulta Majon tapaan eli eristevaahtoon. Sauva nyt ei ole hirveän massiivinen, joten joku toinenkin tapa olisi varmaan toiminut, mutta hyvähän tuo taktiikka on testata tässä samalla.
Oma vikani, kun niin paljon tuota vaahtoa tursotin. Hahaha!
No tuli siitä lopulta ihan nätti
Sit vaan paperimassaa pari kerrosta ja lopulta massat päälle. Käytin paperclayta + loppuun fimo lightia. Niiden rakenne on mielestäni lähes identtinen eikä lopullisesta sauvasta voi yhtään sanoa, missä paperclay loppuu ja fimo light alkaa.
Tästä eteenpäin kuvia ei ole koska tuli kauhea kiire. Se näkyi myös sitten lopullisessa sauvassa. Lopun aikaa hioin, hioin ja hioin vähän lisää. Tuolloin alkoi olemaan niitä miinus 15-20 asteen pakkasia, mikä hidasti touhua aivan hirveästi, kun parvekkeella tarkeni istua maksimissaan puoli tuntia (koska sormet) Lopulta tyydyin vähän epätasaisempaan lopputulokseen, koska meni hermot hahaha. Sitten gessoa ja tuhtia maalia päälle (koska se ei ole mielestäni ihan vitivalkoinen vaan murrettu hopeanharmaaseen silleen 2%), mikä teki siitä vielä epätasaisemman, mutta fuck that- tuossa vaiheessa en jaksanut enää välittää.
Tein sauveliinin päässä olevan pallon styrox-pallosta. Päällystin sitä gessolla niin kauan kuin aikaa riitti ja pyrin sitten hiomaan sen mahdollisimman sileäksi. Tämä ei kuitenkaan ihan onnistunut ja aioin uusia koko pallon, hyh! Pallo on kiinni sauvan sarvissa... kuumaliimalla! Tadaa! Jospa tästä kisaa varten otetusta kuvasta saisi jotain selvää...
Kuvannut Emilia Lahtinen
Ja lopuksi sitten kengät. Jiihaa.
Kengät olivat sen verta jäykät, että päädyin tekemään oranssit kohdat maalaamalla shoecovereiden sijaan. Maali kesti tosi hyvin ja halkesi vain yhdestä kohtaa tuolla kantapään puolella. Jeah!
Ruskeat kohdat tein viittakankaasta, koska ne ovat samanväriset (ainakin 99%). Näin peittäisin kenkien vanhat kiinnitykset ja saisin laitettua kenkien napit kiinni. Kuumaliimaa oli taas jokapaikassa ja sormet olivat kovilla, mutta lopulta coverit olivat valmiina ja kiinni kengissä. Napit tein fimo lightista.
Kengissä hankalinta oli se, että lärpäkkeet olivat koko ajan rumasti, kun maali oli jäykistänyt ne. Plus napit eivät pitäneet kenkiä kovin hyvin kiinni, mikä ei A) näyttänyt hyvältä ja B) tuntunut yhtään hyvältä kävellessä. Seuraavaa kertaa varten korjaan lärpäkkeet ja isken kenkiin tarranauhaa napin viereen, jotta kengät pysyisivät paremmin asennossa.
Lopulliset kengät vähän eri suunnasta (huomatkaa jykät lärpäkkeet hyi)
Lopulta oli sitten peruukki, mutta siitä minulla ei ole yhtään kuvaa, koska se oli niin helppo ja yllätyksetön. Peruukki on vuonna 2008 Mikotoa varten hankittu ja sai näin uuden elämän. Pienen säätämisen jälkeen päädyin laittamaan peruukin neljälle eri ponnarille, jotka kiinnitin pinneillä ylös niin, että olkapäille laskeutuisi juuri sopivasti kuituja. Lakkaa tai mitään muutakaan en käyttänyt yhtään, koska Monan pehmo on semmoinen sökkerö.
Kai tuo peruukki tässä nyt vähän näkyy hahah
Se Monasta! Olen luvannut itselleni, että uudelleenkäyttöä varten parantelen asua (sauvaa ja kenkiä), mutta sen aika on sitten joskus! Nyt itsepäisesti keskityn vain uusiin asuihin ja annan sauveliinin hengailla olohuoneeni nurkassa.
Loppukevennys:
- Woodi
|
Suosittelen kokeilemaan vinonauhakulmien ompeluun täältä löytyviä tekniikoita. Parin kokeilukappaleen jälkeen nuo säästivät ainakin itseltäni paljon päänsärkyä. :3 Näppärästi näytät tosin saaneen kulmat tehtyä ilmankin!
VastaaPoista