lauantai 31. elokuuta 2013

Taidehistoriasta cosplayhyn ja takaisin

Saatte päivitystä Traconin asuista sitten jossain välissä. Hahah sen sijaan, minulla on teille tällä kertaa jotain muuta!!  (⌒▽⌒)

Olen esseetä tehdessäni lueskellut enemmän eräästä 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun taiteilijasta nimeltä Alfons Mucha (englantilaisittain Alphonse Mucha). Vähän enemmän taiteeseen perehtyneet ihmiset tietävät kyllä, kuka hän on. Muut sitten vähän harvemmin.


Itse pidän Muchasta ihan hirvittävästi ja olen alkanut pitämään hänestä vielä enemmän kyseistä esseetä kirjoittaessani. No mutta miten tämä liittyy cosplayhyn muuten kuin sillä, että koulu vie aikaa cossien tekemiseltä?


Itselleni tuli aikamoinen hinku cossata jotakin Muchan taideteoksen upeista muikkeleista. Kyllä. (◕‿◕✿)

Tämä tuntuu henkilökohtaisesti hiukan oudolta, koska en ole ikinä cossannut mitään pelkästään kuvaan tai arttiin perustuvaa vaan kaikki hahmot ovat oikeasti jostain sarjasta tai pelistä tai jostain. Muchan makaroonihiuksia ja värimaailmaa on aika mahdotonta alkaa täydellisesti ilmentämään , mutta sehän on jo peruskauraa cosplayta tehdessä, ettei ole mahdollista näyttää 2D-kuvalta.


Oma kehonrakenteeni ei ihan mätsää Muchan uhkeiden kaunottarien kanssa (ainakin niillä on luonnollisen kokoiset tissit) mutta ei se aiemminkaan ole minua estänyt. Plus monista hahmoista on vain profiilikuva hartioista ylöspäin. Eniten minua inspiroi nuo upeat korut ja koristellut vaatteet, koska aah uuh korujen tekeminen ooh. 

No uuh
Upeinta tietysti olisi jos saisi jonkin pienen ryhmän kasaan ja voisi cossata vaikka kaikkia kolmea vuodeaikaa, kukkaa tai jalokiveä. Tällaiset neljän hemmon ryhmät ovatkin Muchan tunnetuimpia teoksia.

Vuodenajat (näitäkin on olemassa kolme eri versiota)
Kukat
Jalokivet
Ja näitä ryhmiä ja parejahan riittää.

Ottaessani asian puheeksi cosplayihkukavereideni kanssa eräs kommentoi, että on olemassa eräs japanilainen taiteilija, joka piirtää vähän samalla tavalla kuin Mucha, mutta animusti. Kyseinen henkilö on nimeltään Sakizou.

Yksityiskohdat, tuuheat ripset ja korsetit: niistä on Sakizou tehty
Itse en ihan allekirjoittaisi sitä, että nämä kaksi taiteilijaa olisivat samanlaisia, mutta nätisti tuo Sakizoukin piirtää.  (^▽^)

Myös hänen teoksistaan löytyi useampi asukokoinaisuus, joita minun syyhyäisi päästä tekemään. Jälleen olisi hienoa, jos näistä saisi ryhmän kasaan. Sakizoulla kun on myös tapana tehdä hahmoja ja personifikaatioita eri esineistä ja asioista, kuten juomista. Ja eri juomista ja leivonnaisista saisi söpöjä ryhmiä aikaan.
Haluaisin vain tehdä Chain
Itsehän pidän hirveästi kaikesta arabi-vaate-asioista, joten tuo Chai oli aivan ihana löytö. Ihan sama vaikka sillä on vain pikkuhousut jalassa, tämä on minun muijjani. Enkä edes tiedä, miltä Chai maistuu! °;)

Oih voih Smaragdi on vieläpä lemppari jalokiveni
Tässä minua eniten syyhyttäisi tuon peruukin tekeminen ja tuo alla oleva korsettiasia
Joo noniin eiköhän tämä riitä. Ensi kerralla jotain esittelyä Traconin asujen suhteen ja jopa jotain edistymistäkin toivottavasti!

- Woodi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti